AD | MFK wil hervatting van debat Isla

‘Geruchten dat Klesch raffinaderij voor 1 dollar wil overnemen’

MFK fractie | Extra

Willemstad – Twee weken zijn voorbij sinds het Statendebat met premier Eugene Rhuggenaath over de Isla-raffinaderij. De minister-president had toen twee weken de tijd gevraagd om antwoorden te kunnen geven op tal van vragen die aan hem waren gesteld. Sindsdien is er nog geen oproep uitgestuurd om de vergadering te hervatten en MFK vraagt zich af wanneer de vergadering wordt voortgezet.

In een brief aan de vicevoorzitter van de Staten, Eugene Cleopa (MAN), geeft de fractievoorzitter van MFK, Gilmar ‘Pik’ Pisas, aan dat er aanhoudende geruchten zijn dat het bedrijf waarmee wordt onderhandeld voor toekomstige overname van de raffinaderij (Klesch Group, red.) de raffinaderij voor één dollar wil overnemen.

,,Dit is een onacceptabel voorstel. Niet alleen voor de MFK-fractie, maar voor het grootste deel van de bevolking van Curaçao. Het voortzetten van de vergadering over de raffinaderij is van groot belang; daarom benadert de MFK-fractie u als vicevoorzitter van de Staten met het verzoek de vergadering zo snel mogelijk, in ieder geval vóór 31 december aanstaande, te hervatten.

Zo kunnen de Staten het debat met de minister-president, personeel en aannemers van de Isla-raffinaderij afronden en is het voor iedereen duidelijker wat de toekomst van de raffinaderij en het personeel inhoudt.”

Bij de Statenvergadering die eind november plaatsvond, waren alle Statenleden het over één ding eens: de raffinaderij mag haar deuren niet sluiten. ,,We moeten alles binnen ons vermogen doen om de raffinaderij open te houden, koste wat kost”, zo sprak MANStatenlid Yaël Plet. ,,De vlam van de raffinaderij mag niet uitdoven. De schoorstenen moeten blijven roken.”

Eén van de opties voor het openhouden van de raffinaderij, is voor de meeste Statenleden dat de samenwerking met het Venezolaanse PdVSA wordt voortgezet. Het bekende spreekwoord ‘Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht’ werd dan ook door verschillende parlementariërs in de mond genomen om aan te geven dat de Curaçaose regering niet zomaar afscheid moet nemen van PdVSA, ‘die jarenlang trouw is geweest aan de Curaçaose bevolking en het Isla-personeel’.

Hoewel de premier toen niet meteen antwoord kon geven op de verschillende vragen die werden gesteld, stond hij aan het einde van de eerste ronde wel de Staten kort te woord en zei dat iedereen ‘ondanks het verschil in generatie, politieke partij en soms gedachte’ één is in een missie; namelijk om op alle manieren ervoor te zorgen dat de raffinaderij openblijft en daarbij zo veel mogelijk banen behouden blijven.

Bron: Antilliaans Dagblad van zaterdag 14 december 2019

10 Reacties op “AD | MFK wil hervatting van debat Isla

 1. William triest, en ze vangt elke maand jouw en mijn geld.

 2. Wat een zooi ongeregeld zeg. Truus in het rood nog steeds niet in de cel? Onvoorstelbaar dat dit mogelijk is!

 3. 4 YDK ínutil!

 4. Abraham Mossel

  Zie ze staan op de foto, vier laaie lichters 1e klas leden van de MFK wat de Curacrimse bevolkingking ongeveer vier maal plusminus 12 tot 14 duizend pieken manen ( 56.000,00 pm kosten en 728.000,00 pj voor niks nada doen, en het volk keek er naar en zegt uit angst niks

 5. ‘die jarenlang trouw is geweest aan de Curaçaose bevolking en het Isla-personeel’.

  Ze hebben het volk jaren lang vergiftigd. Nooit gehouden aan wetgeving en vrijwel geen belasting betaald. Aleen politici en vakbondleiders kregen envelopjes van de PdvsA

 6. Met deze figuren aan het stuur zijn het dadelijk de YdK die als economisch vluchtelingen op zoek gaan naar een beter leven in Venezuela en Haiti.

  Maar gelukkig hebben we de lange rok van “mama Hulanda” nog waar veel familieleden van onze “papiamentu ta bai skol” of andere “Nos mes ke disidí” en “Nos mes por” roeptoeterts wonen, of hebben gestudeerd of regelmatig naar toe gaan voor snoepreisjes. Zij zullen daar als eerste zitten als het schip zinkt! Net als onze 1 million dollar directeuren als eerste kantoor verlaten op vrijdag en alle andere werkdagen!!

 7. Het is droevig met Curaçao gesteld als je dit zooitje bij elkaar ziet. Pisas die een IQ heeft zo groot als zijn schoenmaat (en dan heeft hij geluk dat hij grote voeten heeft), crimineel Constantia en de “lolo van Soto”. Met dit soort randdebielen kom je niet geloofwaardig over.

 8. Staat me wat strafblad bij elkaar, naast de krijsende kabriet Pik Pisas alias de lolo van Soto.

  Wanneer ruilt Jacinta Constantia alias het viswijf van Boca Sami haar Stella van Rijniaanse mantelpakje nu eindelijk eens in voor het oranje tenue van Bon Futuro?

 9. Met dit soort figuren kan je toch met geen mogelijkheid een ontwikkeld land opbouwen, als ze zelf geen ontwikkelde hersenen hebben?

 10. De MFK wie vertegenwoordig deze bende .
  Nos bon yunan di korsou .
  Als ik dit volk ziet , denk ik wat zijn we toch diep gezonken qua eiland .
  Ay dushi hende .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *