AD | Marvelyne Wiels vreest rapport

Gevolmachtigde minister neemt advocaat in de arm; ombudsman
verlengt reactietermijn. Door René Zwart

Marvelyne Wiels vreest voor rapport van Ombudsman

Gevolmachtigd Minister Marvelyne Wiels vreest voor Ombudsman rapport

Den Haag – Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) maakt zich ernstig zorgen over haar positie.

Aanleiding voor haar ongerustheid is de ‘Nota van voorlopige bevindingen’ van het onderzoek dat ombudsman mr. Alba Martijn naar haar functioneren heeft ingesteld.

De vrees voor het eindrapport is bij Wiels zo groot dat zij een advocaat in de arm heeft genomen.

De sinds haar aanstelling in juni 2013 frequent in opspraak geraakte Gevolmachtigde minister heeft via de door haar ingehuurde – niet nader aangeduide – advocaat voor elkaar gekregen dat de publicatie van het eindrapport voorlopig enkele weken vertraging oploopt.

Mr. Martijn bevestigde gisteren in reactie op vragen van deze krant dat Wiels’ raadsman begin deze week – vlak voor het verstrijken van de wettelijke reactietermijn – om twee weken uitstel heeft verzocht.

,,Deze extra verlenging is eenmalig aan betrokkene verleend”,

aldus de ombudsman.

Dat betekent dat Wiels tot uiterlijk 28 mei de gelegenheid heeft om haar weerwoord te geven op het voorlopige rapport van Martijn. Minister-president Ivar Asjes (eveneens Pueblo Soberano) heeft zijn commentaar wel binnen de wettelijke termijn van maximaal zes weken ingestuurd.

,,De reacties kunnen aanleiding geven tot aanpassing van de nota en/of nader onderzoek. Dit kan pas na ontvangst van de tweede reactie worden vastgesteld”,

aldus Martijn die ernaar streeft de definitieve versie van haar rapport medio juni af te ronden.

,,Hierna zal het rapport worden aangeboden aan het bestuursorgaan (Asjes, red.), de Gevolmachtigde minister en de Staten. Vervolgens zal het rapport worden geanonimiseerd en gepubliceerd op de website www.ombudsman-curacao.cw en op verzoek worden gemaild aan eventuele belangstellenden”,

aldus mr. Martijn.

Het onderzoek richt zich formeel niet op de ambtenaar Wiels, maar

‘op aan de minister van Algemene Zaken toe te rekenen gedragingen van de Gevolmachtigde minister die bij de ombudsman hebben geleid tot het vermoeden dat zij zich schuldig heeft gemaakt aan ten minste de schijn van niet-integer handelen’.

Mr. Martijn verbleef eind vorig jaar enkele weken in Nederland om – in aanvulling op documenten en publicaties waarover zij beschikte – enige tientallen mensen uit de directe (werk)omgeving van Wiels te interviewen. Ter bescherming van hun privacy wordt niet bekendgemaakt met wie is gesproken.

Voor een aantal geïnterviewden was dat een voorwaarde omdat zij bang zijn voor represailles als bekend wordt dat zij aan het onderzoek hebben meegewerkt.

Eind maart heeft mr. Martijn haar voorlopige bevindingen naar Asjes gestuurd. Medewerkers van het Curaçaohuis waren kort daarna getuige van een woede-uitbarsting van Wiels die degenen die tegenover de ombudsman een verklaring over haar hebben afgelegd voor ‘verraders’ uitmaakte.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

7 Reacties op “AD | Marvelyne Wiels vreest rapport

 1. stanley Held

  Als je niets te vrezen hebt, hoef je geen advocaat in handen te nemen. Elk departement heeft zijn of haar juridische afdeling. Zijn deze personen opeens incapabel geworden ? Betaalt zij de advocaat uit eigen zak? Ze had kunnen verwachten dat er een onderzoek zou plaatsvinden, of dacht zij dat door haar houding dit probleem zou wegwaaien? Door het zolang achterhouden van de blijkbaar vernietigde rapport, handelt zowel zij en de premier zo. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dit is hier een van.

 2. Joep Meloen

  Asjes lost dit heel simpel en heel eenvoudig op.
  Nadat Fraudelyne commentaar heeft geleverd zal hij aangeven dat een en ander nader onderzoek verdient. Dat hiervoor weer iemand zal worden aangesteld, maar uiteraard zal dat op zich laten wachten. Vervolgens gaat er weer een jaar overheen voordat er een nieuw rapport komt.
  Het mag wat kosten om iemand in het zadel te houden, maar dat kun je geheel aan Asjes overlaten. Hij kreeg het immers ook ongestraft voor elkaar om het hele parlement een maand of 3 buitenspel te zetten.

 3. ik hoop dat ze geen oog meer dicht doet.
  zij behandelt mensen als oud vuil, zo zou zij ook behandelt moeten worden.
  het is een bitch van het zuiverste water.
  ze deugd nergens voor en ik hoop dat ze in de goot terecht gaat komen.
  hoogmoed komt voor de val…..

 4. De ombudsman (vrouw) vertrekt op 30 juni. Publicatie moet voor dat tijdstip plaatsvinden. Anders gaat men het over de boeg gooien dat rapporten van hen die niet meer in dienst van de gemeenschap zijn, niet meer kunnen worden gepubliceerd of zo. De smoezendoos zit hier onuitputtelijk vol als het om afdekken van bepaalde zaken en personen gaat.

 5. In haar grootheidswaanzin vergeet Fraudelyne, uitgekotst door ABN AMRO, dat ze haar positie alleen te danken heeft aan de moord op haar broer en de daardoor ontstane impasse waardoor de partij gedwongen is haar te beschermen.

  Ze is volstrekt incapabel voor haar taak en kan alleen overleven door vriendjes en familie in dienst te nemen die elders niet aan de bak komen (zoals het geestelijk labiele zoontje van Kade Wilsoe) en dus de terreur van Fraudelyne voor lief nemen.

  Ik hoop van harte dat de politiek met haar afrekent op basis van het rapport van de Ombudsman, maar met beroepslafaard Rosaria (PAIS) hebben we daar weinig van te verwachten. En PS laat haar natuurlijk nog zitten ook als ze het hele Curacaohuis bij elkaar steelt.

 6. Ik zag haar gisteren in het vliegtuig van Curacao naar Nederland zitten, businesclass uiteraard want haar vakantietripjes op kosten vann de belastingbetaler moeten net zo luxueus zijn als haar peperdure kantoor, en ik heb zelden zo’n arrogant wijf gezien.

  Kan iemand eens uitrekenen wat al die reisjes van haar ons inmiddels gekost hebben?

 7. Renée van Aller

  Ik zou mij ook zorgen maken als ik in haar schoenen stond. Zij zou het handboek der voorzichtigheid moeten hanteren in plaats van zich onredelijk opstellen. Een Jezuïet als leermeester is een uitkomst, zeker als men zich in de eigen positie niet senang voelt en groot gevaar dreigt. Luidkeels het eigen ongenoegen kenbaar maken is nooit een oplossing en zeker niet als men de zus van……….. is. Eigen talenten of het gemis eraan, leggen een grote verantwoordelijkheid op alle betrokkenen. In hoeverre roept de GVM dit over zichzelf af? Want hoog van de toren blazen betekent dat men krap in de gedragsopties zit en dat leidt onherroepelijk tot zichzelf opblazende acties en grenzeloos gezichtsverlies. Wij vrezen voor de politiek als die op deze wijze wordt geconcretiseerd. Ten slotte vangt men ook meer vliegen met stroop dan met azijn. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *