AD | ‘Geen sabotage MRI’

MRI-scan

Bestuur Sehos: MRI functioneert prima

Willemstad – In tegenstelling tot wat er geïnsinueerd wordt, is er geen sabotage gepleegd met het MRI-apparaat van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos).

Dat geeft het bestuur van het Sehos in een schriftelijke verklaring te kennen.

Het bestuur reageert hiermee op eerdere berichtgevingen in de media waarin werd gesuggereerd dat er opzettelijk zou zijn geknoeid met het MRI-apparaat van het ziekenhuis en dat het bestuur om die reden geen nieuwe zou krijgen.

Volgens de berichtgevingen zou het bestuur van het Sehos het apparaat bewust in een ruimte hebben geplaatst waar het plafond lekt, met als doel financiering te krijgen voor de aanschaf van een nieuwe MRI.

,,Los van het feit dat deze insinuatie niet strookt met de werkelijkheid, functioneert de MRI van het Sehos prima”, aldus het bestuur.

In augustus 2014 ontstond er volgens het bestuur een technisch probleem met een component van het MRI-apparaat en niet met de MRI zelf. Dit technisch probleem ontstond doordat er een lekkage was in de ruimte waar de component zich bevond.

,,Het gaat hier om de amplifier van het MRI-apparaat”, aldus het bestuur. ,,Door de regen lekte er water door het plafond heen en penetreerde dit de amplifier via een leiding die koude lucht naar de MRI vervoert.”

Volgens het bestuur zijn de nodige reparaties meteen verricht en functioneerde het apparaat binnen ongeveer twee weken weer.

,,Het bestuur wil benadrukken dat het nimmer de bedoeling is geweest om op twijfelachtige wijze een nieuw MRI-apparaat te krijgen. De huidige MRI is in 2003 verkregen.”

Een MRI-apparaat functioneert in het algemeen ongeveer tien jaar. Dit in overweging genomen zijn de nodige stappen genomen om het huidige apparaat te vervangen.

Dit met de gedachte dat het nieuwe apparaat naar het nieuwe ziekenhuis kan worden gebracht wanneer de constructie hiervan klaar is”, zo schrijft het bestuur.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *