27 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

AD | Marichi wordt Majestic

Het project vertegenwoordigt een investering van in totaal 33 miljoen dollar, zo heeft Neuman berekend | New Windts Realty

Willemstad – Punda heeft er in 2020 een nieuw hotel aan zee bij: Majestic Apartments & Hotel. Dit verzekerde projectontwikkelaar Randy Neuman gisteravond, nadat hij tijdens een officiële ceremonie op de Marichi-parkeerplaats, de locatie van het nieuwe hotel, tegenover de parkeergarage in Punda, het recht van erfpacht op dit terrein kreeg toegewezen. 

Neuman ondertekende de door notaris Henri Burgers opgestelde akte onder het toeziend oog van premier Eugene Rhuggenaath, minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina, en andere leden van het kabinet, en ten overstaan van familie en een paar honderd genodigden.

De eigenaar van Marichi Vastgoed nv, en van New Winds Realty, het makelaarskantoor dat Neuman samen met zijn zoons runt, had al sinds 2003 een optie op het geasfalteerde terrein naast de Tempel dat al jaren dienstdoet als parkeerplaats.

Dat hij daar nu, na al die jaren, Majestic Apartments & Hotel wil realiseren, is te danken aan hernieuwd vertrouwen in de toekomst, zo legde Neuman gisteravond aan deze krant uit. ,,Sinds 2003 heeft Curaçao dertien overheden gehad, er was geen stabiliteit, geen vertrouwen. Pas nu hebben we een regering met potentie, een overheid die niet corrupt is, maar bestaat uit capabele mensen, en een regering die blíjft. Nu kunnen we weer gaan ontwikkelen, bouwen.”

Het toeristisch project omvat 104 appartementen: 3 penthouses, 27 een-slaapkamerappartementen en 74 appartementen met twee slaapkamers en twee badkamers. Alle units zijn voor de verkoop; de marketeers van New Winds Realty maken wereldwijd promotie voor Curaçao, de historische binnenstad en de ‘uitgelezen kans om, te midden van werelderfgoed, in een modern appartement aan de Caribische zee te wonen’.

En het hotel? ,,Majestic is geen gewoon hotel”, zegt Neuman en lacht genoegzaam. ,,Het is een appartementencomplex dat deels fungeert als hotel, door verhuur van appartementen.” De projectontwikkelaar houdt het management van het project, maar niet het eigendom van het gebouw, zoals van een regulier hotel.

,,Een hotel is nooit volledig bezet, en dat kost geld. Je moet investeren, geld lenen bij de bank, en dat doe ik liever niet.”

Neuman laat de kopers het project bij wijze van spreken voorfinancieren; pas als een bepaald aantal appartementen op papier is verkocht, volgt de eerstesteenlegging. Wat de projectontwikkelaar betreft is dat al snel, binnen hooguit zes maanden, denkt hij.

,,Ik ben een heel goede verkoper. Serieus, ik kan verkopen als de beste. Bij een van mijn andere projecten, Parasasa, lopen we twee jaar voor met de verkoop. De gebouwen kunnen worden gerealiseerd zonder dat ik daarvoor geld hoef te lenen. De bank is niet blij, maar zoals ik al aangaf: ik maak niet graag schulden.”

Voor de kopers heeft de constructie grote voordelen, legt Neuman uit.

,,Dertig procent van de eigenaren mag permanent in hun appartement wonen; die genieten van het wonen op een toplocatie. De andere zeventig procent, voornamelijk buitenlandse investeerders, heeft een appartement dat twee maanden per jaar voor eigen gebruik is, en de andere tien maanden wordt verhuurd met zeven tot negen procent rente voor de eigenaar. Bij welke bank haal je zo’n rendement op je spaargeld? Het is gewoon een heel goede, slimme investering.”

Met de desastreuze gevolgen van het orkaangeweld op de Bovenwinden is Curaçao een aantrekkelijk alternatief voor investeerders, zegt Neuman.

,,Zeker als je meerdere appartementen tegelijk koopt, dat levert duurzaam winst op.”

Het project vertegenwoordigt een investering van in totaal 33 miljoen dollar, zo heeft Neuman berekend.

Gisteravond werd ook een beheerovereenkomst getekend voor het – verder te ontwikkelen – strand van Marichi en de pier, die, zo is met de overheid overeengekomen, toegankelijk blijven voor het publiek.

,,Een stadsstrand waar onze landgenoten en toeristen samen kunnen genieten”, zo kondigt Neuman aan.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Helemaal eens, Wim.
  Ik vind het eveneens een uitstekende en goed gelegen parkeergarage waar ik graag gebruik van maak.
  Maar helaas zijn we zo vol op het eiland met crtics op de ander dat het bijna zielig is te noemen.

 2. toen Gerrit de Raaf ? samen met zijn maffia vriend Corallo aan de macht was, zag je zandwagenstjes grote en kleine op de weg, weinig tot geen betonblokken vervoer dit alles omdat de mensen en projet ontwikelaars er geen vertrouwen in hadden, het valt mij op dat er weer volop over het hele eiland is gestart met bouwprojecten van woonhuis tot megeprojecten en dat komt omdat er een betrouwbare regering aan het roer staat, als Gerrit de Raaf straks in het gevang zit, krijgt Curacao een nog grotere economische bloei, nog meer vertrouwen er dan???

 3. haha 33 miljoen alleen als ze allemaal verkocht zijn met zijn 20 miljoen winst meegerekend-en de meeste worden lekker buiten Curacao betaald-geen belasting dus. jaja

  Eeen prachtig idee,maar ERFPACHT ??? niet erg praktisch

 4. Neuman bouwt alleen maar lelijke dingen.
  Kom op mensen. Zijn parkeergarage in Punda helpt, maar het is een lelijke ding.
  In Punda en Otrabanda moeten alleen masr top hotels en winkels komen.
  Kijk maar naar de gele monster daar bij de marche in punda.
  Dat ding dat een chinees net heeft gebouwd.
  Teken van slechte smaak.

  Kijk naar Howard Johnson in Otrabanda.
  Ook een lelijke ding. Daar had een top hotel mogen staan.

  Waar zijn we mee bezig ?

 5. Het zal toch niet de zelfde Randy Neuman zijn die vroeger 2de hands autoverkoper en verdachte in een drugszaak was? Nou ja, wat maakt het uit?

 6. Dat heet in normale taal een timeshare, mar dat is inmiddels een ietwat beladen begrip geworden. Voornamelijk teleurstelling vanwege niet halen van verhuurmarges en onvoorziene kosten.
  Wellicht gaat het hier beter.

 7. Een kwalitatief goed hotel in de stad mocht het doorgaan is altijd oke.
  Denk aan werkgelenheid en als toerist heb je keuzes.
  Hilton en Veneto hotels zijn oud en niet meer van deze tijd.

 8. Als ik naar zijn wagenpark kijk dat in de Pietermaai garage geparkeerd staat heeft Neuman het uitstekend gedaan.

  Alleen Mercedessen uit de duurste klasse.

  Ik ben blij met deze parkeergarage, je parkeert veilig en uit de zon midden in de stad en betaalt een heel schappelijk tarief.

  Wat meer waardering voor ondernemers als Randy Neuman, daar hebben we er al zo weinig van.

 9. Nog zo’n goedlopend project van Neuman…………..de winkels in de parkeergarage. Loopt zo goed dat de meeste huurders hun ramen hebben dichtgeplakt en Neuman zelf zo’n beetje de grootste huurder is.
  Oh ja, en wat te denken van Jeremi. Nog zo’n goedlopend project.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -