26 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 06:36

ParadiseFM | Nieuwe Statenleden vanochtend ingezworen

De nieuwe Statenleden zijn vanochtend ingezworen. Zij hebben voor de Gouverneur van Curaçao hun eed afgelegd. De komende vier jaar zullen zij het volk vertegenwoordigen in het...

ParadiseFM | Kettingbotsing op Nieuwe Havenweg

Een vrachtwagen is eind van de ochtend op drie personenauto’s geknald. Dat gebeurde bij de stoplichten van Nieuwe Havenweg bij Coca Cola. Niemand raakte gewond, wel is er...

NOS | ‘Pfizer sluist miljardenwinst weg via Nederland’

Vaccinproducent Pfizer sluist een groot deel van zijn winst weg via belastingparadijzen, waaronder Nederland, Luxemburg en Ierland. Dat meldt Follow The Money (FTM). In Nederland zou Pfizer...

Democracy now! | Tuesday, May 11, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 11 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rhuggenaath niet in parlement

Demissionair minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) wordt morgen niet ingezworen als Statenlid. In een persbericht maakt zijn partij bekend dat Rhuggenaath zijn zetel niet zal opeisen. Hierdoor schuiven alle...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Manifestatie door personeel van Robbie’s Lottery

AD | Manifestatie door personeel van Robbie’s Lottery

Robbie’s Lottery Robbie dos Santos protesten | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Verschillende personeelsleden van Robbie’s Lottery manifesteerden gisteren op het Wilhelminaplein om aandacht te vragen voor hun werkgever Robertico ‘Robbie’ dos Santos, die volgens hen onterecht wordt vastgehouden.

Gehuld in witte T-shirts met daarop de tekst ‘Free Robbie’ en ‘Hij is onschuldig’ stond het personeel geketend en met spandoeken op het Wilhelminaplein. Zij zijn het niet eens met de wijze waarop Dos Santos, die als verdachte geldt in het onderzoek naar de moord op PS-politicus Helmin Wiels, wordt behandeld.

,,We willen het bewijs tegen Robbie zien. Als je hem zo lang opsluit, moet je toch bewijs tegen hem hebben? Dat bewijs willen we zien”, zo sprak een personeelslid, waarna een ander zei: ,,Als werknemers van Robbie zijn we onrustig. We kennen onze werkgever. Hij is onschuldig.”

Kenneth Locadia, werknemer bij Robbie’s Lottery en naar eigen zeggen de rechterhand van Dos Santos, verklaarde tegenover TV Direct dat ‘dit onrecht is tegen Robbie’. ,,Maar dat geldt niet alleen voor Robbie. Er zijn verschillende mensen die onterecht achter tralies worden gehouden. Kijk hoeveel werknemers Robbie heeft en die om hem geven. Zie je zelf niet dat dit onrechtvaardig is.”

Volgens Locadia gaat hij overal waar Dos Santos gaat. ,,Als hij naar de wc gaat, loop ik achter hem aan. Ik ken al zijn bewegingen en weet dus wat ik zeg wanneer ik zeg dat hij onschuldig is.”

Na een protestactie hebben de werknemers een brief ingediend bij het Openbaar Ministerie en bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, waarmee het personeel de autoriteiten verzoekt een eerlijk proces te voeren tegen Dos Santos. In de brief geeft het personeel aan dat ‘wat wij het meeste wensen en waar we voor bidden is dat Robbie een eerlijk proces krijgt’.

,,We missen Robbie erg en zijn ervan overtuigd dat hij niet in staat is zo’n afschuwelijke daad te plegen.”

Robbie dos Santos werd medio november voor de tweede keer opgepakt als verdachte in de zaak Maximus, waarbij onderzoek wordt verricht naar de opdrachtgevers van de moord op Wiels. Wiels werd op 5 mei 2013 op het strand van Marie Pampoen doodgeschoten. In de zaak zit onder andere ook al de halfbroer van Dos Santos en voormalig minister van Financiën George Jamaloodin vast. Hij is schuldig bevonden van het uitlokken van de moord en zit hiervoor een gevangenisstraf uit van 28 jaar.

Dos Santos, heeft zelf altijd volgehouden dat hij onschuldig is en dat hij niets te maken heeft met de moord op Wiels. Het Openbaar Ministerie zou nu nieuw belastend bewijs hebben tegen Dos Santos.

Ondanks de beschuldigingen aan het adres van de loterijbaas, is het personeel trouw aan hem gebleven. Sinds vorige week worden ook elke dag door Robbie’s Lottery advertenties geplaatst in lokale media waarin wordt aangegeven dat Dos Santos onschuldig zou zijn.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 reacties

  1. Elke keer weer zie je het zelfde armoedige kl.tjes volk voor een appel en een ei met een verplicht protestbord in hun handen geduwd rond lopen, of het nu voor Piet Jan of de vier Daltons, Gerrit, Robby, Jamimodin, Pik MFK vrienden zijn. En dan nog zeggen het land word nooit zelfstandig door de dictator Nederland

  2. Getverderrie. Als Robbie naar de wc gaat, loop ik achter hem aan. Waarom? Om zijn kont af te likken of zijn piemel af te schudden? Wat een viespeuk die Locadia.

  3. `Wiens brood men eet diens woord men spreekt`. Deze arme mensen hebben geen keuze, niet mee protesteren kan betekenen, het nieuwe jaar zonder baan beginnen.

  4. Wiens brood men eet diens taal mijn spreekt.

    Ook als de broodheer een crimineel is.

    Of niet, Stella van Rijn en Ramsay Soemanta?

    Stephen Capella en Neysa Amnesia?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties