29 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 18:30

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaRTL | In hoger beroep geen 20 maar 28 cel voor moord...

RTL | In hoger beroep geen 20 maar 28 cel voor moord op broer kroongetuige

De moordenaar van Reduan B., Shurandy S., kreeg van rechtbank 20 jaar cel © ANP

Het Amsterdamse gerechtshof heeft Shurandy S. veroordeeld tot 28 jaar cel voor het vermoorden van de broer van een kroongetuige. Het hof gaat daarmee ver boven de straf van twintig jaar zitten die de rechtbank S. eerder oplegde.

“Het hof vindt dat de verdachte buitengewoon kil, berekenend en genadeloos heeft gehandeld”, staat in de uitspraak. Shurandy S. liquideerde vorig jaar in Amsterdam Reduan B. Het slachtoffer was de broer van Nabil B., de kroongetuige in het grote liquidatieproces waarin de voortvluchtige Ridouan Taghi de hoofdverdachte is.

Jonge kinderen

Het kille en berekenede handelen blijkt er vooral uit dat de verdachte al maanden voor de moord is benaderd om voor 100.000 euro de liquidatie uit te voeren. “Hij heeft zich daartoe onmiddellijk in een split second bereid verklaard. De verdachte heeft de nabestaanden van het slachtoffer onherstelbaar en onnoemelijk veel leed aangedaan, in het bijzonder zijn jonge kinderen”, zegt het hof.

Nabil B. heeft een reeks belastende verklaringen tegen Taghi en zijn medeverdachten afgelegd. Aangenomen wordt dat Reduan B. is geliquideerd als wraak voor het ‘verraad’ van zijn broer Nabil, maar S. wil niks over zijn opdrachtgever(s) zeggen.

Hoe de broer van kroongetuige Nabil B. werd geliquideerd

Hoe kon de broer, vader van twee kinderen met een eigen bedrijf, geliquideerd worden? Bij de rechtszaak tegen Shurandy S. maakten we er deze reportage over.

Shurandy S. is door een psycholoog onderzocht en volledig toerekeningsvatbaar verklaard. Ook heeft hij zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden. “Hij lijkt oprecht in zijn medeleven met de nabestaanden”, zegt het hof. “In zoverre is hij geen typische kille huurmoordenaar.” Tegelijk vraagt het hof zich af waarom hij de moord toch gepleegd heeft, als hij wel tot medeleven in staat is.

Het hoger beroep was een initiatief van het Openbaar Ministerie. Het OM had voor de rechtbank namelijk al 28 jaar geëist. Toen de rechtbank aanzienlijk minder oplegde, ging het OM in hoger beroep. Voor het hof herhaalde het OM de eis van 28 jaar, en uiteindelijk ging het hof daar dus in mee.

De broer van Nabil B. is overigens niet het enige onschuldige slachtoffer in zijn zaak. In september werd ook zijn advocaat Derk Wiersum doodgeschoten. Ook die liquidatie zou door Taghi zijn aangestuurd.

Bron: RTL

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties