26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 01:15

PBC | Avondklok blijft, wel versoepeling

Persbureau Curacao Een besluit over de avondklok en plachi di dia wordt pas 30 april genomen, maar vanaf morgen mag er wel weer iets meer. Dat zegt demissionair...

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | MAN steunt Schoop-Isenia

AD | MAN steunt Schoop-Isenia

Neysa Isenia

Willemstad – Voorzitter van partij MAN Yves ‘Payo’ Schoop vindt het ‘erg vervelend dat er tijdens de eindfase van het screeningsproces van de beoogde minister van Economische Ontwikkeling, Neysa Schoop-Isenia plotseling een vijf jaar oude memo opduikt om het proces te beïnvloeden.

En dit terwijl de desbetreffende instantie waarvan het memo is uitgegaan helemaal geen deel uitmaakt van de screening’. Schoop heeft het memo zelf niet gezien, maar zegt honderd procent achter Schoop-Isenia te staan. ,,Mochten er ‘strafbare feiten’ in staan, dan hadden ze vijf jaar geleden aangifte moeten doen tegen Schoop-Isenia en niet nu.

We weten dat de Girobank onder curatele staat, maar zij werd destijds niet als verdachte genoemd. Als zij ook maar iets strafbaars had gedaan, dan had er toen aangifte moeten worden gedaan en moesten wij worden ingelicht, zei Schoop.

,,Wij hebben haar aangesteld als kandidaat-minister voor Economische Ontwikkeling. Daarvoor hebben we een diep gesprek met haar gevoerd. Ze voldoet aan alle criteria die we hebben opgesteld en deelt dezelfde ideologie en principes als wij. Tijdens het screeningsproces zijn er geen zaken voorbijgekomen die problemen zouden kunnen opleveren. Wij geven haar een kans.”

Schoop-Isenia verklaart tegenover deze krant zich niet teruggetrokken te hebben. In een interview op TV Direct stelt de minister van Financiën, Gijsbertha (MAN) dat hij de situatie rond Schoop-Isenia betreurt.

,,In een screeningsprocedure moet zij er verzekerd van zijn dat informatie over haar beschermd wordt. Wij hebben snel een nieuwe minister nodig”, aldus Gijsbertha. Schoop- Isenia werkt al nauw samen met hem in het veranderteam van Financiën. ,,Ik steun haar volledig.”

Ook geeft Gijsbertha aan dat hij niet de informatie gelekt heeft en hem de informatie in ‘hard copy’-vorm is toegekomen in een overleg met de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) over de rechtszaak tegen de Girobankdirecteur.

,,Ook het OM heeft bij het CBCS informatie opgevraagd over deze kandidaat in het kader van de screening. Maar het OM heeft zich te houden aan de Screeningswet. De file van het CBCS had niet naar het OM mogen gaan.”

In de vergadering die gisteren plaatsvond met alle MANleden was Schoop-Isenia ook aanwezig. Volgens Gijsbertha zijn in die vergadering de mogelijke twijfels bij partijleden weggenomen. Over geruchten dat de minister van Financiën bij de gouverneur geweest zou zijn over deze kwestie stelt Gijsbertha dat hij haar bezocht heeft, zoals dat elke twee maanden gebeurt en dat zij in deze vergaderingen vragen stelt.

,,De bijeenkomst met de gouverneur had niets met de screening te maken”, zo verzekert hij. Schoop- Isenia heeft inmiddels ook een gesprek gehad met premier Rhuggenaath.

Bron: Antilliaans Dagblad

17 reacties

 1. Commentpolis over Norbert George:
  ‘Wat ik wel terug kan vinden is dat u normaliter vanuit een ander IP adres werkt.’

  Waarschijnlijk het IP adres van De Tropen.

  On topic: wegwezen Neysa Isenia.

  Wat mij betreft kun je kiezen: net als Garcia in de bak, of net als Stephen Capella nergens meer aan de bak.

 2. @Djaka: helemaal mee eens. De enige reden om papiaments overal op te dringen (in alle vacatures, communicatie, etc) is om buitenstanders buiten de deur te houden zodat alleen dushi hendenan in aanmerking komen voor de top banen. Dat de klant/consument vervolgens de dupe is door gebrek aan kennis/kwaliteit en serivce daar zitten de dushi hendenan dan niet mee.

 3. Ay nos mes por .
  Zet nou eens een keer die hele zooitje op de marktplaats .
  Nos bon yunan di korsou .
  Nos dushi hendenan .

 4. @Norbert:
  teveel URL’s in een bericht is er ook eentje.
  Om de een of andere onverklaarbare reden heb ik er vrijdagsavonds altijd last van.

 5. @ Norbert George,

  Dat overkomt iedereen en heeft, volgens mij, met de instelling van de browser te maken. Wanneer ik een pagina van KKC te lang open laat staan wordt het comment ook niet geaccepteerd. Post is het daarna nog een keer dan wordt het weer niet geaccepteerd. Alleen de computer opnieuw opstarten helpt dan. Geen idee wat de reden is, maar het is geen censuur.

 6. Comment Police, alles leuk en wel, er worden zelfs comments geweerd!

  Dat is, zodra je op “reactie plaatsen” drukt, krijg je direct een melding dat je comment niet wordt geaccepteerd.

  Het kan verkeren…

  Beste Norbert,

  In deze gevallen worden comments (soms) niet geaccepteerd (dit is een geautomatiseerde handeling zonder tussenkomst van een persoon):
  – spelfouten in naam of mailadres
  – woorden die op de blacklist staan
  – IP adressen die op een blacklist staan
  – bepaalde tekens in een post
  – bepaalde html code in een post
  – posten tijdens back up en update
  – meerdere dingen die u niet aangaan (weigeringen niet betreffende de inhoud van het bericht, maar betreffende de beveiliging van de site)
  – en last but not least: enkele reageerders hebben om onverklaarbare redenen op ongeregelde momenten last met posten. Soms lukt het wel, voor weken achter elkaar, en dan weer dagen niet. Sommige reageerders hebben hier al jaren last van.

  Mocht u weer een melding krijgen, graag een screenshot met de melding en, indien u dit nog kunt terughalen, het verstuurde bericht mailen aan: [email protected]
  De techneut kan dan het bericht bekijken op “verboden” woorden en codes. Ook is van belang welke melding u krijgt.

  Wat ik wel terug kan vinden is dat u normaliter vanuit een ander IP adres werkt.
  U heeft pas 2 maal ( de vorige keer was op 1 april) vanaf dit IP adres een bericht gestuurd. Ik zal de techneut vragen of er een beveiliging is ingebouwd die let op een onbekende combinatie van naam, mailadres en IP adres.

  Handmatige weigering van “goedgekeurde” reageerders gebeurt niet. Ik heb wel wat beters te doen. Handmatige verwijdering gebeurt wel, maar dan is uw bericht eerst geplaatst.

  m.v.g.

  Commentpolis

 7. @Trui: helaas dat U vertrekt.

  Even 1 ding rechtzetten: er worden door mij nagenoeg geen berichten meer verwijderd. Van Trui niet, van Lastizw niet en van anderen niet.

  Echter wat per definitie, integraal en zonder aanzien des persoons verwijderd wordt, zijn berichten waar de woorden Mondi Monkey in voorkomen.
  Dat u degene bent die die woorden maar bleef bezigen, komt bij u misschien over dat de Commentpolis met 2 maten zou meten, maar is geheel onterecht.
  En ben eerlijk, meerdere malen deed u het er ook om.

  De posts betreffende bitchfight tussen U en Lastiwz onlangs zijn (nagenoeg) geheel verwijderd. Naar ik schat evenveel posts van U als van Lastiwz. De reden hiervoor was dat dit voor de gemiddelde lezer volkomen oninteressant was geworden.

  Een andere reden van verwijderen van posts is het cross posten (waar U zich de laatste dagen een keer of 10 aan hebt schuldig gemaakt) en spammen van m.n. Youtube filmpjes en AD krantenartikelen. Diegene die dit doet weet wie ik bedoel.

  Nogmaals @Trui, jammer dat U gaat.

 8. Ergernis om een niet integere Girobank directrice, Neysa Isenia, die minister wil worden, met steun van de eveneens niet door enige integriteit geremde bevolking van Curacao.

  Ergernis om de infantiele reacties van Beflapas.

  Ergernis om de o zo politiek correcte comment polis, for whom all animals are equal except for La Stiwz (wellicht geimponeerd door zijn bolide van 135K) . En neem het woord mondi m*****, waar dit eilamd vol van is, in de mond en de comment polis vliegt in de gordijnen.

  Voor mij reden om mij niet langer te verlagen tot het niveau van de KKC.

  Ik hou het hier voor gezien, met overigens alle respect voor de redactie van KKC, een mooie zeer lezenswaardige site waarvan ik hoop dat dat deze nog lang mag bestaan.

  Dat het u allen goed moge gaan. Ik leg mij ten ruste op het KKC kerkhof tussen Stanley Held en Mano.

  Geen bezoek aan huis en liever geen bloemen. In plaats daarvan graag een donatie aan de dierenbescherming.

 9. Dit is zo typisch Curacao.

  Iemand met een niet integer verleden wil minister worden, en een instantie die daar weet van heeft rapporteert dat om het voorkomen. En bewijst daarmee het eiland een grote dienst. Misschien niet geheel via de regels, maar de boodschap is belanrijker dan de manier waarop die gebracht wordt (klokkeluider?). Bovendien heeft die instantie notabene aan de bevoegde minister gerapporteerd!

  Vervolgens valt iedereen verontwaardigd over die instantie heen, en bijna niemand heeft er moeite mee dat iemand met een niet integer verleden (ontslagadvies!) zich kandidaat stelt.

  Het wordt met de dag gekker op deze apenrots. Laten we meteen ook maar ?Eric Garcia en Stephen Capella minister maken. En vooruit, de moeder van Stephen Capella ook.

 10. De man is dus ook niet meer een partij om op te stemmen, de argumenten door hun nu gebruikt geeft toch wel een waardeloze mentaliteit aan.

 11. Het is dus weer duidelijke Curaçaose politiek , als ze het niet voor elkaar krijgen haar via de voordeur binnen te halen doen ze het wel via de achterdeur. Hoe hypocriete kan je zijn , de bevolking is niet gek en zal het voorbeeld volgen, dus weg gezag.

 12. Wij geven haar een kans.”, zegt Yves Schoop.

  De screening is er juist voor om niet iedereen een kans te geven, dombo.

  ‘Wij hebben snel een nieuwe minister nodig”, aldus Gijsbertha’

  Waarvoor? Voorganger Martina viel alleen op door zijn gesnoepreis, kansloze idiote projecten (1,000 koeien!) en foto’s met criminele investeerders (Plaza hotel).

  ‘De file van het CBCS had niet naar het OM mogen gaan.”’

  Misschien niet, maar nu de inhoud van de file bekend is kunnen we die niet negeren en moeten we eraar handelen. Dus Neysa Isenia geen minister en weg bij Aqualectra.

  Want als je niet te handhaven bent bij Girobank, ben je zeker niet te handhaven bij een veel belanrijkere orgaisatie als Aqualectra.

 13. Yves Schoop, ongetwijfeld familie van Neysa Schoop, slaat de plank volledig mis met zijn ‘,,Mochten er ‘strafbare feiten’ in staan, dan hadden ze vijf jaar geleden aangifte moeten doen tegen Schoop-Isenia’. Een uitspraak een partijvoorzitter onwaardig!

  Want niet elk niet integer gedrag is strafbaar, domme Yves, maar elk niet integer gedrag maakt je niet ministeriabel. Zeker als dat gedrag zo niet integer is dat de Centrale Bank daarover rapporteert en het ontslag van Neysa Schoop bij Girobank adviseert!

  In een geciviliseerd land zou Neysa Isenia na het bekend worden van zo’n memo met de staart tussen de benen zijn afgedropen, maar zo niet in dit corrupt boevennest.

  Het memo mag dan niet volgens de juiste procedures bekend zijn gemaakt, maar als je er kennis van hebt moet je er wel naar handelen. Ook Yves!

  Laten we Leilia Lasten dankbaar zijn dat ze met het doorgeven van deze informatie ervoor gezorgd heeft dat Neysa Isenia geen niet integere minister wordt, noem Leila voor mijn part een klokkeluider die ons respect verdient.

  En kan Jachmin Pinedo van Directv ophouden met haar lackwekkende Neysa Isenia roadshow? Lijkt wel of ze haar byside is! Pinedo moet eens verder kijken dan haar siliconenborsten en beseffen dat wat Neysa Isenia bij Girobank heeft uitgevreten blijkbaar bijzonder onbehoorlijk was.

 14. MAN blijkt steeds meer een onbetrouwbare partij te zijn, eerst een minister die door het OM verdacht wordt en nu willen ze het criminele verleden van deze mevrouw onder het tapijt vegen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties