28.1 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 01:01

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Maatregelen vanwege manifestatie

Bij de hoofdingangen van de installaties van Refineria Isla geldt een samenscholingsverbod en mogen maximaal vier mensen tegelijk aanwezig zijn | Antilliaans Dagblad

Willemstad – In verband met de manifestatie vanochtend op het Wilhelminaplein en mogelijke demonstraties gelden regels om de openbare orde te handhaven en de veiligheid te garanderen.

Dat laat het Korps Politie Curaçao (KPC) weten via een persbericht. De politie neemt ook extra voorzorgsmaatregelen op en rond de terreinen van de raffinaderij en bij Bullenbaai. Dit omdat in het verleden tijdens demonstraties verschillende overtredingen werden begaan, zoals het blokkeren van de toegang tot de installaties.

Bij de hoofdingangen van de installaties van Refineria Isla geldt een samenscholingsverbod en mogen maximaal vier mensen tegelijk aanwezig zijn.

- Advertentie -

Hetzelfde geldt voor openbare ruimtes en wegen van of richting utiliteitsbedrijven en overheidsgebouwen. Voertuigen mogen de vrije doorgang niet belemmeren bij de in- en uitgangen van de raffinaderij. Toegang tot de terreinen van Isla en Bullenbaai is alleen mogelijk met een autorisatie.

Voorafgaande, tijdens en na de manifestatie op het Wilhelminaplein zal de politie geen enkele vorm van bedreiging of intimidatie van personen en instanties tolereren. Dat betekent dat ook het bedekken van het gezicht of dragen van een masker en andere middelen waardoor iemands gezicht niet is te zien, verboden is. Zowel fysiek als verbaal geweld is niet toegestaan, maar ook het uitlokken van geweld niet. De politie en andere hulpverlenende instanties mogen niet worden belemmerd bij het uitoefenen van hun taken.

Agenten zullen direct optreden tegen demonstranten die de weg blokkeren of juist afzettingen van de politie en diensten die onder KPC vallen kapot maken. Opzettelijke brandstichting, vernielingen of andere overtredingen worden niet getolereerd.

Ook is het vandaag verboden om vuurwerk af te steken in de binnenstad en met name op het Brionplein en Wilhelminaplein en omgeving.

- Advertisement -

KPC zegt begrip te hebben voor de situatie en leeft mee met diegenen die vechten voor het behoud van hun inkomen, ‘maar deze strijd mag nooit en te nimmer de openbare orde verstoren, noch de veiligheid van zowel de demonstranten zelf als diegenen die niets met de manifestatie te maken hebben’.

De politie roept op actie te voeren op een gecontroleerde manier en vraagt eenieder zijn verantwoordelijkheid te nemen en de instructies van de autoriteiten direct op te volgen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -