28.2 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 22:09

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Levenslang geëist in zaak Campo

Campo Alegre zaak wordt 19 oktober voortgezet | Jeu Olimpio

Willemstad – De vier Curaçaose mannen R.M.C., J.A.G., G.A.G. en L.A.G. hebben gisteren tijdens de inhoudelijke behandeling van de driedubbele moordzaak die de naam Campo heeft gekregen, de eis voor flinke gevangenisstraffen tegen hen moeten aanhoren.

Tegen schutters R.M.C., alias Bomba, en J.A.G., alias Kuchi, zijn levenslange gevangenisstraffen geëist. Tegen medeplegers L.A.G, alias Pushi, en G.A.G., alias Black, is respectievelijk 10 en 14 jaar celstraf geëist.

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt dat wettig en overtuigend is bewezen dat de vier mannen zich schuldig hebben gemaakt aan de moord op Richenelo L.R. Emerenciana (1994), Irvin M. Rosa (1981) en Cristen Y. Leonard (1995) op 24 juli 2016 op de parkeerplaats van bordeel Campo Alegre. De slachtoffers werden toen met 54 kogelschoten om het leven gebracht.

- Advertentie -

De nabestaanden van Emerencia en Leonard hebben gisteren een eis tot schadevergoeding ingediend van ieder 2.390 gulden voor de begrafeniskosten van de slachtoffers.

Uit onderzoek van het OM is gebleken dat Rosa, wiens bijnaam Pulung was, op basis van instructies van de leiding van de bende No Limit Soldiers, die noodlottige avond het doelwit was. De andere twee mannen werden hierbij ook neergeschoten omdat ze de daders zouden hebben gezien. Rosa en Leonard zijn doorzeefd en Emerencia is met één enkele schot tijdens een vluchtpoging om het leven gebracht. In totaal zijn minimaal 66 schoten gelost en twee wapens gebruikt.

De moord is gepland, goed georganiseerd en de daders en andere betrokkenen zijn uitbetaald, zo liet het OM gisteren tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak weten. ,,Een professionele operatie voor geld, met totale minachting voor het menselijk leven”, zo sprak de officier van justitie belast met deze zaak. ,,Dit incident vormt onderdeel van een serie heftige incidenten op Curaçao, waarbij opvalt het gemak waarmee mensen worden doodgeschoten. Jonge mensen. Waarbij twee niet direct betrokkenen zonder pardon worden meegenomen.”

De vier verdachten hebben geen enkele verantwoordelijkheid genomen voor hun daad, alleen maar ontkend, aldus de officier van justitie. ,,Ik heb geen spoor berouw gezien bij hen gedurende het proces en ook geen empathie met de familie van de slachtoffers. Het leven is het meest kostbare bezit. Iemand het leven benemen is het ergste wat je hem, zijn familie, vrienden kunt aandoen. Aan nabestaanden wordt onherstelbaar leed berokkend. Mensen die met zoveel ogenschijnlijk gemak, nietsontziend en gewetenloos drie mensen het leven benemen, verdienen de straf die daarbij hoort. Tegenover dit soort feiten gepleegd door dit soort professionele criminelen, kunnen slechts hoge gevangenisstraffen staan.”

- Advertisement -

De zaak is eerder meerdere malen als regiezitting en pro-formabehandeling voorgekomen, onder andere op 22 februari 2017, 23 juni 2017, 9 oktober 2017, 25 oktober 2017, 3 januari 2018, 9 februari 2018, 6 april 2018 en 6 juli 2018. Gisteren vond de inhoudelijke behandeling uiteindelijk plaats. Deze werd eerder steeds aangehouden wegens nieuwe informatie en een nieuwe getuige die over belangrijke informatie met betrekking tot de zaak zou beschikken.

De zaak wordt nu op 19 oktober voortgezet. Dan wordt na twee weken uitspraak verwacht.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -