31 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 19:56

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Kura Hulanda afgesloten

Kura Hulanda Lodge op Westpunt

Willemstad – Zowel de Kura Hulanda Lodge op Westpunt als het hotel in Otrobanda zijn sinds afgelopen woensdag afgesloten van het water- en elektriciteitsnet. En dat leidt tot grote ongemakken voor toeristen en omwonenden.

Volgens Vigilante zouden de gasten zich bijvoorbeeld met het water van het zwembad moeten wassen, omdat een frisse douche niet tot de mogelijkheden behoort. En de generator die bij Kura Hulanda in Otrobanda is neergezet aan de Klipstraat, heeft geleid tot klachten van buurtbewoners. Zij zeggen niet te kunnen slapen door geluidsoverlast en een ‘penetrante stank’ van de diesel die wordt gebruikt.

Naar aanleiding hiervan zouden medewerkers van de Milieudienst volgens de krant polshoogte zijn gaan nemen en zij zullen dat over enkele dagen nog eens doen voor zij een beslissing nemen over wat hieraan gedaan kan of moet worden.

- Advertentie -

Directeur van Aqualectra Darick Jonis bevestigt desgevraagd dat het nutsbedrijf nog steeds geen water en stroom levert aan de hotels, maar kan vanuit privacyoverwegingen niet meer details vrijgeven aan de pers. General manager van beide hotels, Jeanette Bonette, reageert enkel met ‘mediastilte’, wanneer haar wordt gevraagd naar de huidige stand van zaken. Oftewel: geen commentaar.

Minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling zegt niet op de hoogte te zijn van de voorvallen die in Vigilante worden genoemd, maar stelt dat alle betrokken partijen met elkaar om tafel zitten om te zoeken naar een oplossing.

Vorige maand bleek dat Kura Hulanda op het randje van de afgrond bungelde. De deuren dreigden te sluiten omdat de schulden te hoog waren opgelopen. De betalingsachterstand bij nutsbedrijf Aqualectra bedraagt in ieder geval 3 miljoen gulden en ook is bekend dat eigenaren Jacob Gelt Dekker en John Padget de exploitatietekorten al jaren niet meer kunnen en willen dekken en dat de banklening van ruim 60 miljoen niet meer wordt afgelost.

Wanneer er niet snel een definitieve oplossing volgt, ligt een veiling voor de hand. Daar ontkwam het bedrijf vorige maand nog aan, doordat er een voorlopige regeling werd getroffen met in ieder geval Aqualectra.

- Advertisement -

Ontwikkelingsbank Korpodeko was namelijk bereid gevonden een deel van de water- en elektriciteitsrekening te voldoen. Nu blijkt dat dit niet heeft geleid tot een duurzame oplossing. Over de onderhandelingen met een geïnteresseerde koper uit het buitenland is nog geen duidelijkheid.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -