AD | Lange rijen bij supermarkten

Social distancing voor klanten, voorrang voor zestigplussers

De minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Giselle Mc William (MAN) is gisteren zelf een kijkje gaan nemen bij de verschillende supermarkten waar lange rijen stonden omdat veel mensen aan het einde van de maand hun salaris hebben ontvangen.

Er is tijdens de dagelijkse persconferentie gisteren met klem op gewezen dat voorkomen moet worden dat er lange rijen ontstaan. Er hoeft geen paniek te zijn.

Verder is gevraagd om zestigplussers voorrang te geven omdat het oplopen van het virus voor hen gevaarlijker is en het ook onmenselijk is hen in lange rijen te laten staan.

Bron: Antilliaans Dagblad

28 Reacties op “AD | Lange rijen bij supermarkten

 1. Het stuk gaat over “Lange rijen bij de supermarkt”, en – ik lees het niet eens – zie alleen ellenlange stukken reacties op elkaar.
  Is dit nu echt een forum van gekken geworden.

 2. @Knoek-koe
  “Het stuk…..houdt je niet bezig? Je haalt het kamerstuk wel erg vaak aan in je comments, voor een stuk dat je totaal niet bezig houdt.”
  Dit is lachen. Ik haal het stuk aan? Nu je er echt niet meer uit komt, draai de zaak maar om? Wat doorzichtig.
  Ik baseer mijn kennis en know how niet op dubieuze bronnen. Jij wel want voor jou is dit jouw belangrijkste bron. Ik ga in op jouw beweringen en weerspreek jouw leugenachtige beweringen met argumenten. Tot nu toe heb jij namelijk geen van jouw stellingen kunnen recht praten en onderbouwen.

  “..denk dat je hier en daar punten van commentators door elkaar haalt en onterecht aan mij toedicht. Om maar een te noemen: accountantsbureau en ontslagen premiers?”. Dacht het niet. Jij weet zelf niet meer wat je opschrijft. In jouw belangrijkste bron wordt namelijk ene Glen Catalina genoemd. Hij was toendertijd medewerker van gedeputeerde Rhuggenaath en hij ontslagen bij het accountantskantoor SOAB etc, etc.. Door jou niet goed gelezen, meldde je dat Rhuggenaath bij het accountantskantoor waar hij werkte ontslagen was. Bij mij weten refereert niemand anders dan jij naar de inhoud van dit stuk. Ik heb hier geen andere commentator op kunnen betrappen.

  @ Fox: misschien kun je aangeven in hoeveel jaar
  Een minister het pensioen dan wel opbouwt? Wat dacht je nou zelf slimmerd? Net zolang als ieder andere werknemer. Je moet eens begrijpend leren lezen. Op Curaçao is veel mogelijk, maar Disneyland is het nu ook weer niet.

 3. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 4. Knoek-koe

  @John Bash zegt: ….”Geen personal attack. Het is een vaststelling”……

  Het is ook een vasstelling dat je eerder op het morele karakter, of vermeende associatie van commentatoren richt dan op de ( in) validiteit van de inhoudelijke punten…..

  @ Fox: misschien kun je aangeven in hoeveel jaar
  Een minister het pensioen dan wel opbouwt?

 5. Knoekoe, Dislect, Fox, Stiwz, Bash:

  Ik weet dat het prettiger is om thuis achter je laptop te zitten dan met je vrouw op de bank, maar deze tragikomedie heeft nu wel lang genoeg geduurd.

  Ga Netflixen of een bejaarde helpen.

  Dank namens alle overige KKC lezers.

 6. Knoek-koe

  @Fox zegt: …..”Dit flutstuk waar jij je op baseert, houdt mij op geen enkele bezig”…….

  Het stuk…..houdt je niet bezig?
  Je haalt het kamerstuk wel erg vaak aan in je comments, voor een stuk dat je totaal niet bezig houdt.

  En wat mijn comments betreft en goed lezen: Pffffff……Draai de spiegel ook maar even goed naar jezelf dan, want er staan een hoop verdraaiingen in, en denk dat je hier en daar punten van commentators door elkaar haalt en onterecht aan mij toedicht. Om maar een te noemen: accountantsbureau en ontslagen premiers?
  Ik zou niet weten over welke accountantsbureau of premier je het hebt.

 7. John Bash

  @Knoekoe. Geen personal attack. Het is een vaststelling.

 8. @Knoek-koe
  Dit flutstuk waar jij je op baseert, houdt mij op geen enkele bezig. Wel jouw comments die voor geen meter kloppen.
  Ik heb tot nog toe niets hilarisch of satirisch kunnen ontdekken in jouw incorrecte en onjuiste stellingen en beweringen. Je verspreidt gewoon onwaarheden. Het zou je sieren als je dat eens ruiterlijk toe gaf. Plus stop met het smijten met termen waar je zelf niets van begrijpt.

 9. Knoek-koe

  Zo @Fox pffff, het houdt je goed bezig zeg, dat kamerstuk, je neemt alles nu wel heel serieus.

  Ooit van satirische exageratie gehoord?
  Wordt veel toegepast in comments

  Ik zou het e.e.a. met iets meer humor en wat extra korrels zout nemen, die comments dus.

  Probeer het allemaal een beetje te relativeren, en minder persoonlijk te bejegenen.
  Zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel meningen.
  Hoort nou eenmaal bij een rechtsstaat met vrije meningsuiting.

 10. @Knoek-koe
  Oh jij beroept je op een 12 jaar oude huis, tuin en keuken, knip en plak knutselwerkje van een PVV-lid. Uit de tijd dat de PVV nog van mening was dat de eilanden op Marktplaats te koop aangeboden konden worden. Needless to say dat een en ander vooral ingegeven werd door racistische overwegingen. Jammer genoeg was dit ook een tijd met een gitzwarte pagina in de geschiedenis van Curaçao. Anthony Godett schoof, i.v.m. zijn veroordeling, zijn praktisch ongeschoolde zus als premier naar voren. Louisa Godett, een premier die naar NL reisde, maar weigerde Nederlands te spreken. Ook bleek zij knollen van gaten in haar sokken te hebben, wat te zien was op een in het vliegtuig gemaakte foto toen ze lag te slapen.

  Om terug te komen op jouw bron. De eerste zin van deze nota intrigeert mij al.
  “Deze nota heeft als doel om, op een beknopte en geenszins volledige wijze, een globaal inzicht te geven in de mate van corruptie op de vijf Antilliaanse eilanden en Aruba”. Need I say more?

  “Het sfeerbeeld uit deze nota moet een aanzet zijn voor een parlementair onderzoek over de mate van corruptie op de Antillen”.
  Het doel van deze nota was in ieder geval niet “waarheidsvinding” en is er geen sprake geweest van het principe hoor/ wederhoor. Het resultaat is een verzameling van niet nader op waarheid onderzochte publicaties, roddels en een door PVV opgezette kliklijn. Gezien de matige kwaliteit van dit prutswerk, heeft deze nota nimmer tot een parlementair onderzoek geleid. Wel zijn sommige in de nota genoemde gebeurtenissen/ vervolgingen c.q. veroordelingen van politici waar gebeurd. Deze hebben plaatsgevonden, dankzij een functionerende rechtsstaat.

  Echter, tot nu toe heb jij jouw stelling dat een minister op Curaçao binnen 5 jaar een aanvullend pensioen opbouwt waar een ander 40 jaar over doet nog steeds niet kunnen bewijzen of onderbouwen. Waarom niet? Omdat deze bewering een flagrante leugen is.

  Zo beweerde jij vorige week ook dat onze huidige premier zou zijn ontslagen bij het Accountancyburo waar hij werkte. Uit jouw betrouwbare bron, zijnde deze flutnota blijkt, dat niet Rhuggenaath, maar een medewerker van het buro werd ontslagen. Begrijpend lezen is ook een vak hè Knoek-koe?

  Ook was jij vorige week nog vol lof over de volgens jou goed functionerende dubbele bestuurslaag, die ten tijde van de Nederlandse Antillen bestond. Er worden in dit stuk enkele fraaie voorbeelden genoemd van corruptie en zeer slecht bestuur, waar mijn haren van gaan rijzen, maar die van jou kennelijk niet.

 11. @Knoek-Koe: hier de LV die geldig is vanaf 10-10-10
  https://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/XHTMLoutput/Actueel/Cura%C3%A7ao/143955.html

  Weet jij wel wat een initiatiefnota is?
  Je denkt toch niet dat een officieel stuk van de overheid begint met: “De Antillen … Maffia binnen het Koninkrijk?”

 12. Knoek-koe

  Personal attack is not an argument.
  Argumentum ad Hominem, guilt by association

  @ John Bash, variant 4, in het bijzonder:

  https://youtu.be/FD50OTR3arY

 13. John Bash

  @Knoekoe. Dit is een initiatief ontwerp van de pvv in holkand.
  Nu begrijp ik dat je zo volhoudend bent.

 14. Knoek-koe

  Pensioenregeling Ministers

  Kamerst: 31506-2
  datum: 18 – 6 – 2008

  …….”Volgens de huidige regeling kunnen ministers van de Nederlandse Antillen in 4 jaar tijd hun pensioen volgestort hebben en vanaf 45 jaar kunnen ze met pensioen. Ze krijgen dan 70% van hun laatstgenoten salaris. Parlementariërs kunnen dat in 16 jaar en kunnen er daarna over beschikken als ze 50 zijn.”…….

  Bron:
  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31506-2.html.

  Het stuk van @ Lastiwz dateert uit 2006.
  — LANDSVERORDENING van de 24ste maart 2006 tot regeling van de uitkering en het pensioen voor politieke gezagdragers —

  https://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Nederlandse%20Antillen/1959/1959_1.html

  Tenzij er een nieuwere LV is inzake pensioenregelingen Ministers, die ( vooralsnog) niet te vinden is op de website, (maar dat hoeft nog niets te betekenen, website is waarschijnlijk net zo actueel als de regering is met haar maatregelen en wetgeving) mag aangenomen worden dat de samenvattende tekst in kamerstuk 31506-2 , 2008 over Ministerpensioenen, hierop gebaseerd is.

  Mocht er recentere ministerpensioenwetgeving te vinden zijn, laat gerust weten.

 15. Knoek-koe

  …….”Nee, het is misschien wel waar wat er in staat, doch is voor mij geen onderbouwing van een stelling……[email protected]

  Misschien geen waterdichte onderbouwing van een stelling. Maar zeg je nu dat het wel of niet waar is wat er in het “corruptie-stuk “staat?

  Link: In en in Corrupte politici van Curaçao:
  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31506-2.html

 16. Knoek-koe

  @Fox. Ik zou zeggen…”keep me honest”…als ik er naast zit.

  Tot nu toe heb je de stelling ook niet echt kunnen weerleggen of ontkrachten, wat ik wel een beetje verwacht had, aangezien je er zo stellig van overtuigd bent dat het fake, maar vooral “idioot” nieuws is.

  Mocht het idd zo zijn:, mea culpa , ook ik kan me vergissen.

  Ik sta open voor je @Fox tegenwerpingen
  Vooralsnog houd ik de bron nog even aan, die ik had aangeboord/ geraadpleegd

  @Laztiwz, iets andere link, zelfde strekking
  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31506-2.html

  Zoekse in de tussentijd @Fox!
  Ik wacht gedwee op je tegenwerping 😉

 17. Dank, La Stiwz, ook voor het in ere en in stand houden van De Grote Twee nu Joep Meloen De Grote Drie heeft verlaten.

  Ik reken op je bij het voorkomen dat Trui De Grote Een wordt.

 18. @LaStiwz
  Dank. Mag hopen dat er inmiddels een recentere LV bestaat voor de situatie na 10-10-10. Nergens in deze reeds verouderde LV de beweringen van Knoek-koe kunnen ontdekken. Bovendien weet ik dat het voor geen meter klopt. Een ding is sowieso veranderd en dat is dat de pensioengerechtigde leeftijd van 60 naar 65 jaar is verhoogd.

  @Knoek-koe
  Ik zou zeggen ga het lekker zelf uitzoeken hoe jij jouw beweringen kunt onderbouwen/ bewijzen. Als je dingen beweert, moet die ook onderbowen en dat is jouw eigen verantwoordelijkheid. Of verspreid je liever fake news?

  ”De pensioenen van gezagsdragers in de Nederlandse Antillen zijn zodanig geregeld dat de pensioenen zijn opgebouwd in de volgende termijnen: Statenlid 16 jaar, Minister 4 jaar, Gezaghebber en gedeputeerde 6 jaar en een eilandsraadslid 9 1/2 jaar. Tevens geldt er geen cumulatiebeding en kan een persoon dus meerdere pensioenen op elkaar stapelen”…..
  Wat zegt dit copy/paste (waarschijnlijk uit z’n verband gerukt) stukje tekst jou? Zou het graag horen. Ondanks dat de tekst onvolledig is, lees ik er heel iets anders uit

  @Fox: Ik wilde het zelfde aan jou vragen, hoe kom je aan de — “piep ” —bewering dat ik het over
  —” volledig” —- aanvullend pensioen heb?
  Oh je weet zelf niet meer wat je opschrijft/ beweert? Wat staat hier dan?
  “Ironisch dit te moeten horen van een “Mi”- nister , Die het blijkbaar wel normaal vindt dat ze een Minister pensioen in amper 4 jaar opbouwt , waar anderen 40 jaar over doen.

  Hoop wel dat je het verschil weet tussen de AOV (heeft iedereen onder voorwaarden recht op, ook al heb je geen dag in je leven gewerkt) en een aanvullend pensioen bij een pensioenfonds, in dit geval bij APC (waar je maandelijks zelf voor spaart).

 19. @Knoek-Koe: is jouw bron: https://www.parlementairemonitor.nl/9353000/1/j9vvij5epmj1ey0/vhvwiryeljsg

  Moet wel, jouw uittreksel is een exacte copie van de in het stuk gebruikte tekst.

  Echter, ondanks dat het artikel er qua lay-out leuk uit ziet, is het een cynisch stuk waarvan ik de waarheid niet hoog inschat.

  Het stuk heeft de lay-out van een wet of Landsverordening. Maar beginnend met de woorden: “Initiatiefnota – De Antillen … Maffia binnen het Koninkrijk?”

  Nee, het is misschien wel waar wat er in staat, doch is voor mij geen onderbouwing van een stelling.

 20. Knoek-koe

  Merci @ LaStiwz , dank voor de link,
  Ha die @Fox, zie link van de knaphandige Lastiw, duik er maar lekker even in, kan je precies aan ons vertellen hoe het zit.

  @Fox zegt tevens : …..”Knoek-koe: Hoe kom jij toch aan deze —“idiote” —- bewering dat een minister op Curaçao een —-” volledig” —– aanvullend pensioen opbouwt in 4 jaar?”……….

  @Fox: Ik wilde het zelfde aan jou vragen, hoe kom je aan de — “piep ” —bewering dat ik het over
  —” volledig” —- aanvullend pensioen heb?

  Mijn veel beknoptere bron , —- en corrigeer me als ik ernaast zit —-. Zegt het volgende:

  ……”De pensioenen van gezagsdragers in de Nederlandse Antillen zijn zodanig geregeld dat de pensioenen zijn opgebouwd in de volgende termijnen: Statenlid 16 jaar, Minister 4 jaar, Gezaghebber en gedeputeerde 6 jaar en een eilandsraadslid 9 1/2 jaar. Tevens geldt er geen cumulatiebeding en kan een persoon dus meerdere pensioenen op elkaar stapelen”…..

  Maar …”keep me honest”…als ik er naast zit.

 21. @Knoek-koe
  “Ironisch dit te moeten horen van een “Mi”- nister , Die het blijkbaar wel normaal vindt dat ze een Minister pensioen in amper 4 jaar opbouwt , waar anderen 40 jaar over doen. Zal ze ook aan de volgende medeurger denken terwijl haar welige pensioenrechten worden opgebouwd?”

  Hoe kom jij toch aan deze idiote bewering dat een minister op Curaçao een volledig aanvullend pensioen opbouwt in 4 jaar? Of valt dit weer eens in de categorie “uit jouw grote duim gezogen”? Zie graag een onderbouwing of bewijzen van deze bewering.

 22. Poe hee, controle op de weg naar westpunt. Vrij zinloos want iedereen is “op weg naar de supermarkt of kooyman”. Die wegen die niet naar de supermarkt gaan zou dus alleen bewoners moeten zijn. Toch? Wat doen die auto’s daar dan? Shelter at home is niet bij je tante.
  En dit is dag 2, wat mag je verwachten voor dag 7? Dat mensen thuis blijven?

 23. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 24. Het is in de straat, bijna, net zo druk als een normale zondag.
  Als er vandaag weer geen handhaving is en morgen ook niet dan zijn de maatregelen om niets en laat dan maar alles normaal doorgaan en neem dan zieken en doden maar op de koop toe. Als mensen niet thuis blijven en onnodig op straat/winkel of werk zijn kan er geen effectieve verkleining van de besmettingskans gecreëerd worden en gaat het niet werken. Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten. Einstein.

 25. Mc Williams, de belerende “Mi”-nister, —- die zich meer met be-zoekjes aan etablissementen bezighoudt dan met strategisch beleid maken —– , wees er op dat boodschappende clienten “sociaal” inkopen moeten doen, en ook nog wat voor de volgende boodschapper moeten overlaten.

  Ironisch dit te moeten horen van een “Mi”- nister , Die het blijkbaar wel normaal vindt dat ze een Minister pensioen in amper 4 jaar opbouwt , waar anderen 40 jaar over doen. Zal ze ook aan de volgende medeurger denken terwijl haar welige pensioenrechten worden opgebouwd?

  Ze zal doorgaan als de Minister van Economie, van de meest desastreuse economie die Curaçao tot nu heeft gekend. Het zal iedereen benieuwen welke visionaire maatregelen ze uit de “verandtrommel” zal trekken onder deze omstandigheden, om de schade aan de economie zo veel mogelijk te mitigeren. De economie die in de lappenmand ligt

 26. Tijdens m’n boodschappen doen heb ik me nooit in walt disney gewaand, zoals sra mc william dit aangaf. Vreemde vergelijking.

 27. McWilliams mocht gisteren niet eens op straat zijn, over goed voorbeeld gesproken.

  En dan ons oerdomme volk dat als lemmingen ‘s ochtends uren in de rij gaat staan terwijl je aan het eind van de middag in iedere super zo binnenliep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *