33 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

AD | Hotels wachten op noodfonds

HomeMediaAD | Hotels wachten op noodfonds
Geen ontslagen bij Lionstone hotels Sunscape en Dreams | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De hotels Sunscape en Dreams hebben het personeel niet gedwongen een ‘no work, no pay’-overeenkomst te tekenen zoals door Kenneth Valpoort, vakbondsleider van Horecaf, die de hotelsector vertegenwoordigt, naar voren is gebracht.

Dit stelt Rolf Sprecher namens eigenaar Lionstone. ,,Alle vakantiedagen zijn voorgefinancierd. En de volgende stap is nog niet gedefinieerd. We wachten op meer duidelijkheid met betrekking tot het noodfonds”, aldus Sprecher.

Mensen die nog in hun proeftijd zaten bij een van de hotels, is te kennen gegeven dat – ondanks dat de hotels het recht hebben de overeenkomst te beëindigen – de overeenkomst niet beëindigd zal worden, maar dat deze doorgaat, zonder dat er een salaris uitbetaald wordt. De werknemers is dus juist een plek gegarandeerd zodra de hotels weer operationeel zijn, zo luidt het verweer.

Voor mensen wier contract ten einde loopt is door de hotels te kennen gegeven dat de mogelijkheid opengehouden wordt om de werkrelatie te behouden. De werknemers wordt nog een vijftiendaags vakantiegeld uitbetaald met de afspraak dat er daarna een onbetaald verlof is en dat de werknemer direct weer aangetrokken wordt als er weer business is.

Voor mensen in vaste dienst is afgesproken dat zij hun vakantiedagen uitbetaald krijgen en dat als de vakantiedagen om zijn, zij zich kunnen wenden tot het personeelszakenbureau om na te gaan wat de volgende stap is.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 reacties

  1. Kenneth Valpoort is kennelijk van mening dat er ergens een grote pot met geld staat, zo eentje die nooit leeg kan raken.

    Hij beseft kennelijk niet dat, wanneer een groot aantal bestuurders niet zo ongeneerd in de belastingpot hadden zitten graaien er meer dan genoeg geld was overgebleven om zeer velen iedere maand water, electriciteit en eten te geven in deze tijden.
    Waarschijnlijk heeft Valpoort net zo hard mee zitten graaien in de gelden die de werknemers iedere maand moeten afdragen aan de vakbond.

  2. Kenneth Valpoort had op moeten komen voor de werknemers van Veneto toen dos santos voor hun neus de kluis leeghaalde. En moet je hem zien op tv, iedereen beschuldigen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties