AD | Hotels wachten op noodfonds

Geen ontslagen bij Lionstone hotels Sunscape en Dreams | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De hotels Sunscape en Dreams hebben het personeel niet gedwongen een ‘no work, no pay’-overeenkomst te tekenen zoals door Kenneth Valpoort, vakbondsleider van Horecaf, die de hotelsector vertegenwoordigt, naar voren is gebracht.

Dit stelt Rolf Sprecher namens eigenaar Lionstone. ,,Alle vakantiedagen zijn voorgefinancierd. En de volgende stap is nog niet gedefinieerd. We wachten op meer duidelijkheid met betrekking tot het noodfonds”, aldus Sprecher.

Mensen die nog in hun proeftijd zaten bij een van de hotels, is te kennen gegeven dat – ondanks dat de hotels het recht hebben de overeenkomst te beëindigen – de overeenkomst niet beëindigd zal worden, maar dat deze doorgaat, zonder dat er een salaris uitbetaald wordt. De werknemers is dus juist een plek gegarandeerd zodra de hotels weer operationeel zijn, zo luidt het verweer.

Voor mensen wier contract ten einde loopt is door de hotels te kennen gegeven dat de mogelijkheid opengehouden wordt om de werkrelatie te behouden. De werknemers wordt nog een vijftiendaags vakantiegeld uitbetaald met de afspraak dat er daarna een onbetaald verlof is en dat de werknemer direct weer aangetrokken wordt als er weer business is.

Voor mensen in vaste dienst is afgesproken dat zij hun vakantiedagen uitbetaald krijgen en dat als de vakantiedagen om zijn, zij zich kunnen wenden tot het personeelszakenbureau om na te gaan wat de volgende stap is.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Hotels wachten op noodfonds

 1. Joep Meloen

  Kenneth Valpoort is kennelijk van mening dat er ergens een grote pot met geld staat, zo eentje die nooit leeg kan raken.

  Hij beseft kennelijk niet dat, wanneer een groot aantal bestuurders niet zo ongeneerd in de belastingpot hadden zitten graaien er meer dan genoeg geld was overgebleven om zeer velen iedere maand water, electriciteit en eten te geven in deze tijden.
  Waarschijnlijk heeft Valpoort net zo hard mee zitten graaien in de gelden die de werknemers iedere maand moeten afdragen aan de vakbond.

 2. Vakbond eigen hier. Beschuldigingen uiten zonder eerst de boel uit te zoeken.

 3. Kenneth Valpoort had op moeten komen voor de werknemers van Veneto toen dos santos voor hun neus de kluis leeghaalde. En moet je hem zien op tv, iedereen beschuldigen.

 4. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *