32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Koraal Tabak Estates in ontwikkeling

HomeMediaAD | Koraal Tabak Estates in ontwikkeling
Koraal Tabak Real Estates | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De plantagegrond van de familie Bakhuis in Koraal Tabak wordt getransformeerd tot een landelijk woongebied. Porta Kurá Bunita is het eerste gebied in de ontwikkeling van Koraal Tabak Estates.

Het gaat om een gated community met achttien huizen, 24 appartementen en acht penthouses. Yadira Bakhuis benadrukt tegenover deze krant dat het project meer omvat dan alleen woningbouw.

,,We brengen eerst in kaart wat ecologisch van waarde is, omdat we de prachtige natuur willen behouden en versterken. Daaromheen wordt de infrastructuur ontwikkeld. Zo wordt er gezorgd voor een optimaal water- en landschapsbeheer door bestrijding van erosie, opvang van regenwater om te voorkomen dat water naar de zee stroomt, en herstel van de vegetatie.”

Bij de ontwikkeling van voorzieningen voor wonen, werken, recreatie en toerisme wordt gefocust op de ervaring van de natuur en het gezinsleven. De familie wil graag fiets- en wandelpaden aanleggen, zodat men straks door het hele gebied veilig kan fietsen.

Daarnaast wordt de Sint Jorisbaai opgeknapt. De ingang vanuit Koraal Tabak is momenteel gesloten. ,,De plannen zijn in de maak. Bewoners van Koraal Tabak Estates kunnen straks genieten van een mooi strand, waar geen regenwater meer in de baai stroomt en waar men kan kite- en windsurfen. Personen die buiten Koraal Tabak wonen moeten betalen voor entree, zodat het strand onderhouden kan worden. We denken aan maandelijkse of jaarlijkse abonnementen.”

De officiële verkoop van de woningen van Koraal Tabak Estates begint op 24 maart 2020, maar geïnteresseerden kunnen zich wel alvast registreren voor de voorverkoop. De prijzen van de woningen variëren van 350.000 tot 650.000 gulden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties