26 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 07:22

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Directeur Curacaohuis stapt op

AD | Directeur Curacaohuis stapt op

‘Klap voor Curacaohuis’

Directeur Pim Senior neemt ontslag; onvrede over optreden Wiels
Directeur Pim Senior (links) neemt ontslag; onvrede over optreden Wiels

Willemstad/Den Haag – Humphrey ‘Pim’ Senior heeft gisteren per direct ontslag genomen als directeur van het Curaçaohuis in Den Haag, waar Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) de hoogste politieke functionaris is.

Dit wordt tegenover het Antilliaans Dagblad bevestigd door zowel Senior zelf als door plaatsvervangend Gevolmachtigde minister Anthony Begina, die namens de later aan de regeringscoalitie toegevoegde PAR is benoemd.

Wat de reden is voor het onmiddellijke vertrek van Senior, in het verleden voor MAN waarnemend-Gevolmachtigde minister (ten tijde van het kabinet Schotte) en sinds augustus 2015 interim-directeur, is niet exact bekend. Hij wil er in dit stadium niet over uitwijden.

Begina, die zelf gisteren niet op kantoor aanwezig was, betreurt het ontslag, dat hij een ‘klap’ noemt voor het Curaçaohuis. Hij zal proberen vandaag een gesprek te voeren met Senior.

Gevolmachtigde minister Wiels was gisteren niet meer bereikbaar.

Duidelijk is wel dat er sprake zou zijn van grote onvrede van Senior over de wijze waarop Wiels optreedt in het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister in Den Haag, bepaalde financiële regels naast zich neer zou leggen en waarvoor Senior niet langer de verantwoordelijkheid wenst te dragen.

De nu ex-directeur heeft zijn beweegredenen in een brief vastgelegd. Dit schrijven is gestuurd naar minister-president Ben Whiteman (PS) in Fòrti,

Gevolmachtigde minister Wiels en naar Begina. Whiteman verklaarde gisteren aan het eind van de middag er de voorkeur aan te geven nu niet te reageren.

,,Ik wil eerst iets afhandelen. En indien nodig kom ik hier later op terug. Maar nu laat ik me niet over de inhoud van de brief uit.”

De jongste ontwikkeling bij het Curaçaohuis komt nadat Wiels lange tijd negatief in het nieuws was. Daarover zijn diverse rapporten verschenen, waaronder van Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en vooral van de ombudsman van Curaçao, die concludeerde dat Gevolmachtigde minister Wiels in alle opzichten de schijn van niet-integer handelen tegen zich heeft.

Onlangs publiceerde deze krant uit een vertrouwelijk, ondanks herhaalde verzoeken nog altijd niet aan de Staten aangeboden, rapport van twee voormalige Nederlandse diplomaten over het functioneren van het Kabinet.

Drie directeuren sinds 2013

Met het vertrek van Senior heeft Wiels sinds haar aantreden in 2013 al drie directeuren gehad. Eerder waren Melvin Statia en Ann Groot-Philipps directeur. Laatstgenoemde werd door expremier Ivar Asjes in deze functie aangesteld, maar na botsingen met Wiels in Brussel ondergebracht.

Het ombudsmanrapport doet uitvoerig uit de doeken hoe de werkrelatie tussen Wiels en inmiddels oud-plaatsvervangend Gevolmachtigde minister Robert Candelaria – hiervoor achttien jaar directeur – te ‘normaliseren’. ,,Senior is geweldig als leidinggevende en als manager”, zei Gevolmachtigde minister Wiels tegen de media in een toelichting op het besluit juli vorig jaar om hem in principe tot aan de Statenverkiezingen als directeur aan te stellen.

Amper acht maanden later liggen de verhoudingen anders. In de Staten was en is er grote kritiek op het functioneren van Wiels. Zelfs binnen haar eigen PS-fractie. De zus van wijlen Soberano-leider Helmin Wiels is desondanks in de functie aangebleven.

Bron: Antilliaans Dagblad

Lees ook Dossier Marvelyne Wiels

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. Untoucheable, ze heeft iedereen in haar vette greep.
  Niettemin een schandalige partij de PS, shame on all of them!!!!! Verder snap ik nog PAIS nog de PAR en de rest van het door het volk betaalde statenleden niet.

 2. Sander, het is pijnlijk voor ons aallemaal zolang die heks niet vertrekt.
  We worden wekelijks weer verrast met haar fratsen.
  Daarnaast hebben wij geen enkele politici met ballen.

 3. Je gaat je inderdaad afvragen wat het geheim is dat Fraudelyne met zich meedraagt een haar onaantastbaar maakt.

  Zou ze misschien Ivar Asjes en Alex Rosaria samen in bed betrapt hebben?

 4. LaStiwz

  Ik denk dat Renee van Aller, een eiland te ver is.
  Aruba zal ze bedoelen. Die heeft géén gaten in de begroting, maar sinkholen.

 5. Alweer een slachtoffer? Zo wordt het gat in de begroting nog groter. Kennelijk heeft mevrouw heel veel macht, maar hoe en wat blijft onduidelijk. Wat weet zij wat wij niet weten en waarom heeft zij de gehele Curaçaose regering het parlement zo in de tang? Het moet wel erg pijnlijk zijn voor onze leiders als iedereen zo vlijtig stil blijft. Renee van Aller&John De Vries

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties