AD | Directeur Curacaohuis stapt op

‘Klap voor Curacaohuis’

Directeur Pim Senior neemt ontslag; onvrede over optreden Wiels

Directeur Pim Senior (links) neemt ontslag; onvrede over optreden Wiels

Willemstad/Den Haag – Humphrey ‘Pim’ Senior heeft gisteren per direct ontslag genomen als directeur van het Curaçaohuis in Den Haag, waar Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) de hoogste politieke functionaris is.

Dit wordt tegenover het Antilliaans Dagblad bevestigd door zowel Senior zelf als door plaatsvervangend Gevolmachtigde minister Anthony Begina, die namens de later aan de regeringscoalitie toegevoegde PAR is benoemd.

Wat de reden is voor het onmiddellijke vertrek van Senior, in het verleden voor MAN waarnemend-Gevolmachtigde minister (ten tijde van het kabinet Schotte) en sinds augustus 2015 interim-directeur, is niet exact bekend. Hij wil er in dit stadium niet over uitwijden.

Begina, die zelf gisteren niet op kantoor aanwezig was, betreurt het ontslag, dat hij een ‘klap’ noemt voor het Curaçaohuis. Hij zal proberen vandaag een gesprek te voeren met Senior.

Gevolmachtigde minister Wiels was gisteren niet meer bereikbaar.

Duidelijk is wel dat er sprake zou zijn van grote onvrede van Senior over de wijze waarop Wiels optreedt in het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister in Den Haag, bepaalde financiële regels naast zich neer zou leggen en waarvoor Senior niet langer de verantwoordelijkheid wenst te dragen.

De nu ex-directeur heeft zijn beweegredenen in een brief vastgelegd. Dit schrijven is gestuurd naar minister-president Ben Whiteman (PS) in Fòrti,

Gevolmachtigde minister Wiels en naar Begina. Whiteman verklaarde gisteren aan het eind van de middag er de voorkeur aan te geven nu niet te reageren.

,,Ik wil eerst iets afhandelen. En indien nodig kom ik hier later op terug. Maar nu laat ik me niet over de inhoud van de brief uit.”

De jongste ontwikkeling bij het Curaçaohuis komt nadat Wiels lange tijd negatief in het nieuws was. Daarover zijn diverse rapporten verschenen, waaronder van Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en vooral van de ombudsman van Curaçao, die concludeerde dat Gevolmachtigde minister Wiels in alle opzichten de schijn van niet-integer handelen tegen zich heeft.

Onlangs publiceerde deze krant uit een vertrouwelijk, ondanks herhaalde verzoeken nog altijd niet aan de Staten aangeboden, rapport van twee voormalige Nederlandse diplomaten over het functioneren van het Kabinet.

Drie directeuren sinds 2013

Met het vertrek van Senior heeft Wiels sinds haar aantreden in 2013 al drie directeuren gehad. Eerder waren Melvin Statia en Ann Groot-Philipps directeur. Laatstgenoemde werd door expremier Ivar Asjes in deze functie aangesteld, maar na botsingen met Wiels in Brussel ondergebracht.

Het ombudsmanrapport doet uitvoerig uit de doeken hoe de werkrelatie tussen Wiels en inmiddels oud-plaatsvervangend Gevolmachtigde minister Robert Candelaria – hiervoor achttien jaar directeur – te ‘normaliseren’. ,,Senior is geweldig als leidinggevende en als manager”, zei Gevolmachtigde minister Wiels tegen de media in een toelichting op het besluit juli vorig jaar om hem in principe tot aan de Statenverkiezingen als directeur aan te stellen.

Amper acht maanden later liggen de verhoudingen anders. In de Staten was en is er grote kritiek op het functioneren van Wiels. Zelfs binnen haar eigen PS-fractie. De zus van wijlen Soberano-leider Helmin Wiels is desondanks in de functie aangebleven.

Bron: Antilliaans Dagblad

Lees ook Dossier Marvelyne Wiels

12 Reacties op “AD | Directeur Curacaohuis stapt op

 1. Luchthappertje

  is mevrouw fraudeline weleens positief in het nieuws geweest vraag ik mezelf nu af.

 2. Untoucheable, ze heeft iedereen in haar vette greep.
  Niettemin een schandalige partij de PS, shame on all of them!!!!! Verder snap ik nog PAIS nog de PAR en de rest van het door het volk betaalde statenleden niet.

 3. Wat doet Dustin Hoffman (midden) op deze foto?

 4. ja, zoiets moet het zijn en ze heb vast foto”s die dat bewijzen.

 5. Sander, het is pijnlijk voor ons aallemaal zolang die heks niet vertrekt.
  We worden wekelijks weer verrast met haar fratsen.
  Daarnaast hebben wij geen enkele politici met ballen.

 6. Je gaat je inderdaad afvragen wat het geheim is dat Fraudelyne met zich meedraagt een haar onaantastbaar maakt.

  Zou ze misschien Ivar Asjes en Alex Rosaria samen in bed betrapt hebben?

 7. Senior is zelf ook een boef

 8. LaStiwz

  Ik denk dat Renee van Aller, een eiland te ver is.
  Aruba zal ze bedoelen. Die heeft géén gaten in de begroting, maar sinkholen.

 9. het moet heel pijnlijk zijn….voor de PS…
  Wat zij weet zal ze ooit aan de grote klok hangen.

 10. Hoezo wordt het gat in de begroting nu nog groter?

  Gaarne uitleg.

 11. Renee van Aller

  Alweer een slachtoffer? Zo wordt het gat in de begroting nog groter. Kennelijk heeft mevrouw heel veel macht, maar hoe en wat blijft onduidelijk. Wat weet zij wat wij niet weten en waarom heeft zij de gehele Curaçaose regering het parlement zo in de tang? Het moet wel erg pijnlijk zijn voor onze leiders als iedereen zo vlijtig stil blijft. Renee van Aller&John De Vries

 12. Maar Alexandra Rosaria, het laffe wijf van Pais, vind dat Fraudelyne Wiels het uitstekend doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *