Ingezonden | Definitieve aanslagen

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Hans Bicker aan het woord

VORIGE WEEK was het weer zover. Ik kreeg de definitieve aanslag over mijn inkomstenbelasting van 2014. En alweer was er sprake van restitutie, net als de drie jaren daarvoor.

Het bedrag is in de laatste vier jaren steeds hoger geworden. Dat is wel te begrijpen, want ik heb al die jaren niets uitbetaald gekregen. Het accumuleert dus. Toch enigszins hoopvol naar de Regentesselaan. Ik kreeg een cheque voor een derde deel van het bedrag. De jongeman aan het loket zei me nu dat de rest van het bedrag bewaard wordt voor volgend jaar (2015). Ze hebben mijn aangifte nog niet binnengehad en ik voorspel dat 2015 weer een restitutie oplevert. Zullen ze volgend jaar dan weer zeggen dat ze geld van mij voor het jaar daarop bewaren? De belastingdienst is blijkbaar een onvrijwillige spaarbank geworden, waarbij je niet aan het geld mag komen. Kan dit zomaar? Is er iemand (van de belasting) die mij, gepensioneerde, dat kan uitleggen? Ook wat het woord ‘definitief’ bij de belasting betekent?

HANS BICKER

Curaçao

Een Reactie op “Ingezonden | Definitieve aanslagen

  1. Ach als ze bij de inspectie al die niets nutten ontslaan is er mischien kans dat het ten goede keert en ze niet gek worden als ze hun verstand krijgen. Wij krijgen al jaren na pensioenering aanslagen met verkeerde inkomens en als je de deurwaarder er op weist zien ze de fouten, doch ook die kijken niet voor ze op pad gaan, dus een pot nat .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *