AD | Klacht tegen Whiteman

Bewoners Wichi dien klacht in tegen Whiteman

Bewoners Wishi dien klacht in tegen Whiteman

Willemstad – Eind deze week zullen een paar bewoners van Wishi bij het medisch tuchtcollege een klacht indienen tegen de PS-minister van Gezondheid, Milieu en Natuur. Dat heeft Kenneth Valpoort, vakbondsman en bewoner van Wishi tegenover deze krant bevestigd.
Whiteman wordt aangeklaagd omdat hij als minister met een medische achtergrond, niets onderneemt tegen de gezondheidsklachten die wijkbewoners hebben als gevolg van de uitstoot van de raffinaderij, zo legde Valpoort uit.

,,De bewoners weten niet wat voor giftige stoffen ze inademen. Er wordt gezegd dat de uitstoot van de raffinaderij vanadium bevat, de gezondheid van veel mensen staat op het spel.”

Volgens Valpoort gaat het niet alleen om de overlast van de groene smurrie waar de laatste weken zoveel om te doen is geweest. Bewoners uit wijken die veel overlast hebben van de uitstoot van de raffinaderij, laten via de lokale media en Facebook meer en meer van zich horen. Ook worden foto’s geplaatst van de aanslag van de groene substantie.
Minister Whiteman en premier Asjes bezochten Wishi vorig jaar nadat een bewoner in een radioprogramma klaagde over de overlast van de groene smurrie. De Milieudienst adviseerde de minister dit jaar naar aanleiding van een klein onderzoek van de dienst vorig jaar, om een extern laboratorium onderzoek naar de substantie te laten doen.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Klacht tegen Whiteman

 1. Had al lang moeten gebeuren. Ben benieuwd met wat voor excuses deze fruitloop zich gaat verdedigen … “ambtenaren wisten het altijd, maar zij werken mij constant tegen”, “de ambtenaren zijn allemaal leugenaars, volgens hen rook het naar niks”, “oops!, suikergehalte is weer boven 380, ik moet gaan, ik wil echt niet weer flauwvallen, ik kom morgen wel even weer langs”.

  @Karel:
  “En trouwens heeft iemand ooit zijn bul gezien …”

  Nee, die ligt vast en zeker tussen de boodschapjes bij de geiten, ezels en varkens ergens op een plantage.

 2. De eed van Hippocrates geldt enkel voor uitoefening van jouw medisch beroep. En dat doet hij niet als zodanig als “minister” van, ja van wat eigenlijk? Belangrijk doen in een pak met scheve stropdas voor een riant maandsalaris.
  Zeker geen volksvertegenwoordiger. En trouwens heeft iemand ooit zijn bul gezien en zo ja, waar heeft hij gestudeerd?

 3. Fred de Haas

  Ik schaam me al jaren kapot over het feit dat de Curaçaose ‘autoriteiten’ en de Bestuurders in Nederland niets ondernemen tegen die raffinaderij.
  Schande, schande, schande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *