28 C
Willemstad
• zaterdag 20 augustus 2022

Laatste reacties

AD | Kippen en afval in Hòfi Biesheuvel

Hofi Biesheuvel | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het voor velen van feestjes bekende Hòfi Biesheuvel is in verval geraakt. Waar bezoekers vroeger dansten op de muziek van een livebandje lopen nu kippen tussen resten afval.

Dat blijkt na een bezoek van het X-team afgelopen woensdag in vervolg op een melding van rookoverlast. Plaatsvervangend voorzitter van het team en inspecteur Milieu en Natuur Clifford De Lannoy, laat desgevraagd weten dat de teamleden resten aantroffen van afvalverbranding.

Verspreid over het erf liggen petflessen, cups en ander restafval. Op het terrein lopen ‘tientallen kippen’ en zijn twee plantages. De Lannoy is zelf een kijkje gaan nemen en heeft een teler van taugé laten weten dat hij veertien dagen de tijd krijgt om alsnog een vergunning aan te vragen.

De andere teler was niet aanwezig, maar kan alsnog een bezoek van het X-team verwachten. De personen die de wet hebben overtreden door afval te verbranden hebben een oproepingsproces-verbaal gekregen.

De Lannoy zegt dat ook Aqualectra ter plaatse was vanwege ‘een verdachte situatie’ wat betreft water en elektriciteit. Volgens ochtendkrant Èxtra zijn achterin het hòfi kleine appartementen waarvan enkele leegstaan en andere zijn bewoond en werden er illegale waterleidingen aangelegd.

Het X-team dat officieel de naam ‘werkgroep bestrijding leefmilieu illegaliteiten’ draagt, is op 12 december 2017 bij landsbesluit opgericht en komt in actie bij milieudelicten. Het team kan handhavend optreden op basis van de Hinderverordening Curaçao en de Landsverordening openbare orde en bestaat onder andere uit vertegenwoordigers van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur, SBAB, Domeinbeheer, het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Selikor en het HIT-team van het Korps Politie Curaçao.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

1 reactie

  1. Het wordt weer tijd dat ze in alle hofjes weer bana’s , bakoba’s patia’s ect gaan planten. Dat was vroeger onze cultura en Gibi Doran ” de tumba zanger”, is knettergek van onze cultura, hij heeft zijn mond volvan. Misschien kan hij vito (curacaosche boer en opzichter in hoffies,) worden, daar hij nu een riante salaris opstrijkt met het niets doen als parlementairier.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...