Laatste reacties

- Advertentie -

AD | KFO: ‘Klagers zijn geen partij’

20141113-Eldon 'peppie' sulvaran-chester peterson-anthony eustatius-klacht- Foto Dick Drayer -2
Volgens KFO advocaten Eldon ‘Peppie’ Sulvaran Chester Peterson en Anthony Eustatius zijn klagers geen partij | Foto Dick Drayer

Willemstad – Hoewel de inmiddels opgestapte deken van de Orde van Advocaten Caroline Fiévez een zaak bij de Raad van Toezicht voor de Advocatuur had aangespannen wegens onder meer felle bewoordingen van advocaten Eldon ‘Peppie’ Sulvaran en Chester Peterson aan haar adres, was zij gisteren niet één van de klagers in de zaak tegen de KFO-advocaten.

Tot groot ongenoegen van Sulvaran en Peterson. ,,Namens wie treden klagers eigenlijk op? De belanghebbenden zelf zijn kennelijk niet geïnteresseerd in deze klacht”, bracht Sulvaran naar voren tijdens zijn verweer. Advocaat Rogier van den Heuvel van het bestuur van de orde, burger Nardy Cramm en de vier advocaten Jan Burgers, Sandra in ’t Veld, Frida Pais-Fruchter en Barbara Nagelmakers hadden een klacht tegen het drietal ingesteld.

Het viertal eist een schorsing van drie maanden wegens grievende woorden die onder meer aan het adres van de deken zouden zijn gedaan. Sulvaran:

,,Voor de een hebben we al een vrijbrief om hem (CBCS-president Tromp, red.) van malversaties te beschuldigen, afgegeven door dit gerecht en de ander (Fiévez, red.) heeft al publiekelijk te kennen gegeven niet in een klacht geïnteresseerd te zijn. Dus waar zijn we eigenlijk mee bezig? Klagen over ware feiten lijkt namelijk bovendien niet erg goed mogelijk. Zelfs rechters gaan op dit punt de mist in.”

- Advertentie -

Hij vraagt zich af waar klagers zich mee bemoeien, nu zij niet benaderd zijn door een van de belanghebbenden in deze zaak. Peterson geeft aan dat hij niet kan begrijpen dat er in ‘het thuisland van de meesten van hen’, Nederland, in de Wilderszaak het kwetsen van gevoelens alleen onvoldoende is bevonden voor een beperking van vrijheid van meningsuiting.

,,Dit geldt zelfs in het geval van de fascistische uitlatingen van de rasechte racist Wilders. In ieder geval zijn wij zeer tevreden dat het tot uitdrukking brengen van gevoelens van afkeer voor de racistische brief van de deken als katalysator heeft gediend in het publiek debat over het racisme, dat helaas bij vele Europese Nederlanders nog steeds taboe is.”

De twee advocaten vallen over een passage in een interne mail die is verstuurd door de deken, die luidt:

,,Ik meen dat Sulvaran etc. in elk geval een enorme achterstand hebben (van betaling contributie, red.). En wel meer van zijn vrienden. Die kunnen tijdens de algemene ledenvergadering niet stemmen. Laten we dat vooral zo houden en hen verder niet sommeren te betalen.”

Sulvaran geeft aan zich al zijn hele carrière te verzetten tegen de heersende macht in de samenleving.

,,Hoe moeilijker het wordt, hoe noodzakelijker wij het zullen vinden om strijdbaar te blijven in deze zaak van dienst van ons leven en ons samenleven met die groepen in deze samenleving, wier lot wij ons primair aantrekken. Dat bepaalde advocaten ons als een soort duivelskunstenaars trachten af te schilderen, zal het niet anders maken. Het gaat bij ons om strijdbaarheid in woorden en daden tegen regelrechte wantoestanden, waaronder zelfs strafbare feiten, in belangrijke staatsinstituten, waartegen wij opkomen, juist om die instituten te zuiveren.”

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. En wéér mis ik de gevaarlijkste van het viertal Daltons en wel gezegd Joe “Gerrit de Raaf” die kleine opnaaier haatzaaier en bedenker hoe de banken te beroven, in dit geval hoe een land leeg te roven in dienst van de maffia.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

ParadiseFM | Deloitte Dutch Caribbean uit kritiek op beleid minister van Financiën

Er komt kritiek uit de vrije markt op de belastingplannen van Minister van...

AntilliaansDagblad | Statia opent grens voor gevaccineerden

Oranjestad - Met ingang van maandag 2 augustus 2021 is op Sint Eustatius...

AntilliaansDagblad | Voorlopige hechtenis AVP-lid Sevinger geschorst

De voorlopige hechtenis van AVP-lid Benny Sevinger is gistermiddag om 16.00 uur geschorst. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt.

AntilliaansDagblad | Partij MAN wil stemmen terug

Willemstad - Na een evaluatie van de uitslag van de Statenverkiezingen waarbij de...

AntilliaansDagblad | Richtlijnen vertonen ‘ernstige gebreken’

MinFin Silvania geeft vorderingen (=bezittingen) Land zomaar weg

AntilliaansDagblad | Misbruik van NOW-regeling gemaakt

Isebia: Voorwaarden beter formuleren
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch Caribbean gezegd dat het beleid van Minister van Financiën Javier Silvania ernstige gebreken vertoont....

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat ook zij de overlast bij Playa Piskado op Westpunt willen aanpakken. Het wordt steeds drukker...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...
- Advertentie -