32 C
Willemstad
• maandag 20 mei 2024

Extra | Journaal 17 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 16, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 15, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Keuken uit Curaçaohuis ‘verdwenen’

HomeMediaAD | Keuken uit Curaçaohuis ‘verdwenen’

Ministerie AZ: “Gedemonteerd om op nieuwe locatie te installeren”

Kapitaalvernietiging of verduistering? Het monumentale en leegstaande pand aan Badhuisweg 173-174 wordt momenteel in opdracht van Marvelyne Wiels in het geheim gestript
Kapitaalvernietiging of verduistering? Het leegstaande, monumentale pand aan Badhuisweg wordt momenteel in opdracht van Marvelyne Wiels in het geheim gestript

Den Haag – Uit een van de (leegstaande) panden van het Curaçaohuis in Den Haag is een complete keuken verdwenen, zo hebben de medewerkers tot hun verrassing ontdekt. De keuken werd in het najaar van 2012 aangeschaft ter vervanging van de oude, gammele pantry in het pand aan de Badhuisweg 175.

De opdracht werd gegeven door toenmalig Gevolmachtigde minister Sheldry Osepa (MFK). De kosten – circa 28.000 euro – bleven binnen de vastgestelde begroting. Begin mei 2014 verhuisde het Kas di Kòrsou op last van de in juni 2013 als ‘Gevmin’ aangetreden Marvelyne Wiels (PS) naar een huurpand omdat de eigendomspanden aan de Badhuisweg dringend aan een opknapbeurt toe zijn.

Inmiddels heeft het kabinet Asjes besloten de nu al meer dan een jaar leegstaande gebouwen te verkopen en voor het kabinet van de Gevolmachtigde minister een pand te huren in het centrum van Den Haag dat later dit jaar wordt betrokken.

2015 05 18 keuken Badhuisweg-verdwenen-Marvelyne Wiels
Het leegstaande historische pand aan Badhuisweg 173-175 wordt momenteel gestript | Inzet foto: de keuken blijkt buiten wetenschap van medewerkers in opdracht van Marvelyne Wiels te zijn ‘gedemonteerd en opgeslagen’ | Foto Angela Timmer

Naar nu blijkt is in de tussenliggende tijd de vrijwel nieuwe keuken uit het gebouw aan de Badhuisweg verwijderd. Er zijn geen sporen van inbraak aangetroffen en de demontage lijkt vakkundig – zonder het tegelwerk te beschadigen – te zijn uitgevoerd.

Wiels’ woordvoerder Jassir de Windt weigerde gisteren aanvankelijk in te gaan op vragen die deze krant hem over het mysterie voorlegde. Hij verwees voor meer informatie naar het ministerie van Algemene Zaken in Willemstad.

Enkele uren later meldde De Windt zich alsnog met de volgende verklaring.

,,Omwille van een snellere reactie heeft het ministerie van Algemene Zaken op Curaçao ons verzocht u het volgende antwoord te doen toekomen: De keuken aan de Badhuisweg 175 is gedemonteerd en opgeborgen met de bedoeling om deze te zijner tijd weer te installeren op de nieuwe locatie waar het kabinet zich zal gaan huisvesten.

In het pand dat Marvelyne Wiels op het oog heeft, PRINSEGRACHT-63-65 Den-Haag is reeds een keuken aanwezig
Het luxe pand aan de Prinsengracht 63/65 in het centrum  van Den Haag, dat GevMin Marvelyne Wiels op het oog heeft voor huisvesting van het nieuwe Curacaohuis -vraagprijs €2.750.000- is reeds voorzien van een nette keuken

Voor andere vragen over de huisvestingsplannen van het kabinet kunt u in contact treden met de secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken op Curaçao.”

Helemaal logisch lijkt de actie niet: het verwijderen van de keuken draagt niet bij aan de verkoopbaarheid van de af te stoten panden terwijl de kans groot is dat het nieuwe onderkomen van het Curaçaohuis – zoals de meeste bestaande kantoorpanden – reeds over een ingebouwde keuken beschikt.

Bovendien is de opgeslagen keuken speciaal voor het Curaçaohuis op maat gemaakt.

Curacaohuis-in-Madurodam
Glorietijden: In 2010 werd het Curacaohuis in Madurodam ter gelegenheid van de 91e verjaardag van de KLM het nieuwe Delfts-blauwe huisje onthuld. Peter Hartman (President-directeur van de KLM) reikte het huisje uit aan Burgemeester Jozias van Aartsen en Marcel van der Plank (toenmalige Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen)
Curacaohuis Badhuisweg 175 klm
Het Curacaohuis als het nieuwe Delfts-blauwe huisje van KLM #91

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. @Stanley Held; Even wat recht zetten: “Naar mijn mening heeft deze minister blijkbaar een stoornis.” Fraudelein is GEEN minister maar gewoon een Ambtenaar. En om jouw raadsel op te lossen: Fraudelein lijd aan, Vervalsingen, systematische leugens, Dwangneurose en Dictatisch machts vertoon. Door haar leugenachtige achtergrond vertrouwd ze niemand.

 2. Wat mij verbaasd, is dat men de keuken elders heeft opgeslagen. Oke. Denk met mij mee. Als jouw huis te koop staat, waarom haal je de keuken weg? Naar mijn mening heeft deze minister blijkbaar een stoornis. Welke is mij een raadsel. Een ieder weet dat ik altijd onrecht bestrijd. Hier kan ik haar niet verdedigen. In normale politieke situatie was deze regering allang weg. Zoveel mensen die op die lekkere pluche willen zitten. De straf komt wel. Erg. eie nemen zij in de maling.

 3. Inderdaad het kan goed mogelijk zijn dat die keuken wel gekocht is maar nooit in het Curacrimhuis is geplaatst. Waar dan Wel. Zal dit de doods klap zijn voor die twee gebroeders in het kwaade, Jasjes, Fraudelyne.

 4. 28.000 euro voor een keuken??
  belachelijk…
  heeft die keuken er wel ooit gestaan?
  is het niet weer gewoon fraude geweest.
  ze heet niet voor niets fraudelientje…
  zelfs Asjes krijgt er grijze wenkbrauwen van…

 5. Ter ere van wat zat er uberhaupt een keuken van 28.000 euro in dat pand ???
  Het enige wat ze daar doen is koffie zetten en een broodje smeren. Komt mij voor dat de keuken wel eens zwaar overbetaald zou kunnen zijn oftewel daar heeft iemand ook weer flink geld aan verdiend.

 6. Koud kunstje om er achter te komen wat er is gebeurd met de keuken á 56.000,00 Curaçaose nafjes . Effe de ingediende facturen aan het Curaçaohuis van het niet bestaande aannemersbedrijf van neef Norven Leverock na checken over het laatste half jaar en klaar is kees.

 7. Via de diplomatieke kanalen vragen naar de kunstwerk. Die horen altijd te blijven of ze moeten terug naar de schenker/kunstenaar.

 8. Ik denk dat Fraudelyne Wiels doorhad dat het declareren van 5 sterren restaurants dadelijk afgelopen is, ze met haar inktzwarte reputatie ook nergens meer aan de bank komt en dus zelf moet gaan koken.

  Zal wel een overgang zijn, van wekelijkse businessclass vliegen naar 5 sterren hotels dadelijk achter de aanbiedingen van Aldi en Lidl aan.

  Wie het hoog in de bol heeft kan laag vallen.

 9. Ja, en ik ben benieuwd waar mijn kunstwerken zijn gebleven die eigendom zijn van het ‘Antillenhuis’. Mijn schilderijen en het houten sculptuur; de tafel van Tula. Ra ra ra in welk huis zijn mijn kunstwerken nou…….Mi ta kuriosos pa sa na unda mi trabounan di Arte ta. Mi pinturanan i mi mesa yama Tula. RA RA RA RA Ta den ken su kas nan ta ken ken pia di wesu. Ronald Martina ku Candelaria, ku ta kana wak na laria. Na unda mi Artenan a keda di tentalaria? Mi no ta kere ku nan ta den kas dje muhe ei ku no tin sesu. Sin yun klase di pesu. Ku su kara di wesu. NA MI MI ARTENAN BËK. Ami ta sigui hari hahahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahhahahhhahahaahhahahahahahahahhhahahahahahahaahhahhhahhah

 10. Waarom wordt sprekend mantelpakje Stella van Rijn uit de kast getrokken? Kan Jassir de Windt niet meer de eigen woordvoering van het Curacaohuis doen? Of WIL hij het niet meer doen?

 11. Het begon allemaal met kleine objecten stelen, maar zelfs nu zij lijdend onderwerp is van een groot onderzoek naar haar functioneren door de Ombudsman van Curaco, presteert zij het om een keuken te laten verdwijnen. Zou deze bij haar thuis staan? Wij denken dat Hans Klok jaloers op haar zal zijn. Binnenkort een workshop “hoe goochel ik een keuken weg”? Haar eigen werknemers weten van niets. Het antwoord op de vraag van het AD moet helemaal uit Willemstad komen. Voorlichting Curacaohuis durft de vraag niet zelf te beantwoorden. Toen de vraag binnenkwam bij SG Min AZ, zal mw. Van Rijn een enorme zucht hebben geslaakt: WAT NU WEER? HOE GAAN WE DIT GOEDPRATEN? Het feit dat een SG zich moet buigen over zo’n simpele kwestie als “waar is de keuken” zegt al genoeg.

  Marvelynes eigen medewerkers willen niet meer voor haar liegen, ze zijn haar en haar pathologische leugens meer dan ZAT.

 12. Het is toch te gek voor woorden dat iemand ons zuur verdiende geld waar wij belasting over betalen en dat dit belastinggeld uiteindelijk wordt gebruikt voor privedoeleinden. Dus kopen op de zaak, en daarna doorsluisen naar je eigen privé. Dit is het zoveelste wat ik lees en hoor, eruit met dat mens! Mw. Wiels is een schande voor Curacao, zij heeft overal hulp bij nodig, ze kan zichzelf niet eens aankleden. Neem volgende keer een volwassen en representatief persoon aan voor deze functie alstublieft.

 13. Belachelijk dat binnen het Koninkrijk geld van Curacao wordt gebruikt voor eigen gewin. Nu blijkt dat er een hele keuken is gestolen, die mw. Wiels waarschijnlijk in haar eigen huis geplaatst heeft. Kan het nog gekker?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties