AD | Jamaloodin vangt bot

Voormalige MFK-minister weigert medewerking aan uitlevering en probeert onder verdenking uit te komen

Willemstad – Voormalig MFK-minister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin, momenteel in Venezuela in handen van Interpol in afwachting van zijn uitlevering aan zijn geboorteland Curaçao, was en blijft verdachte in het zogeheten Passaat-strafonderzoek.

Jamaloodin, die verdachte is in een reeks zaken heeft – naar nu blijkt – geprobeerd achter de schermen, althans achter de gesloten deuren van de rechter-commissaris, onder de verdenking van ‘valsheid in geschrifte’ als bewindsman uit te komen. Het betreft het antedateren van een Ministeriële Beschikking (MB) met betrekking tot de invoering van de fiscale inkeerregeling.

De behandeling vond onlangs plaats, vlak voor de verkiezingen. Zijn advocaten Eldon ‘Peppie’ Sulvaran en Everett Wilsoe wilden stopzetting van de zaak tegen hun cliënt. Jamaloodin zou niet langer moeten gelden als verdachte. Hij zou zich volgens hen niet schuldig hebben gemaakt aan een strafbaar feit en ook is de zaak al weer van vijf tot zes jaar geleden.

Het Openbaar Ministerie (OM) geeft aan dat Jamaloodin naar Venezuela was gevlucht en dat de Venezolaanse autoriteiten juist onder meer in verband met Passaat was verzocht hem te laten aanhouden voor uitlevering en dagvaarding. De oud-bewindsman van het kabinet-Schotte (2010-2012) is verder ook verdachte in de zaak Germanium (ook wel Divi Divi, in verband met verduistering van subsidiegelden), en Maximus (naar de opdrachtgevers van de moord op PS-politicus Helmin Wiels in mei 2013).

De zaak Bientu waarin zijn halfbroer, loterijbaas Robbie dos Santos, al is veroordeeld, heeft verwantschap met Passaat. Het antedateren van de inkeerregeling in 2011 was nodig om alsnog zo gunstig mogelijk af te rekenen over de ontdekte miljoenen aan ontdoken belastingen. De verdenking is valsheid in geschrifte in de hoedanigheid van minister. Uit de archieven blijkt dat Jamaloodin in augustus 2012, toen hij nog bewindsman was in het kabinet-Schotte, is verhoord door justitie.

Na maanden ondergedoken te zijn geweest werd Jamaloodin in maart in Valencia in de boeien geslagen. Het OM in Willemstad liet weten dat dit is gebeurd in verband met gepleegde ambtsdelicten. Alles wijst erop dat de verdachte weigert mee te werken aan zijn uitlevering. Daarom kan het OM de vervolging niet voortzetten en afronden.

De rechter-commissaris heeft besloten Jamaloodin, die zelf wegens detentie in Venezuela niet kon verschijnen maar werd vertegenwoordigd door zijn twee raadslieden, niet-ontvankelijk te verklaren. Hij blijft daarmee verdachte in de zaak Passaat, alsmede in de andere strafonderzoeken.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | Jamaloodin vangt bot

 1. Hahahaaaaa Mano flikker zijn mensen die zich gedragen zoals jij hahahaaa

 2. Het kan anders in de toekomst
  Met belangstelling heb ik de diverse interviews mbt de toekomst van Curacao gevolgd.
  Verschillende personen zijn van mening, dat het nog zeker 10 jaar zal duren voordat Curacao zelfstandig zou kunnen zijn.
  Jonge mensen, die in het buitenland studeren zijn wellicht voornemens terug te komen om de economie te helpen opbouwen,,…………….maar zij hebben GEEN stemrecht en kunnen als zodanig niet mede de toekomst bepalen, immers zij kunnen nu (nog) NIET enig invloed uitoefenen op de toekomst van een land waarin zij dadelijk komen werken en leven.
  Als ze na b.v. 5 jaar terugkomen is die periode vanaf nu 15 jaar of meer, dat motiveert hen niet
  t.z.t. terug te keren, immers zij komen in een land dat NIET mede door hen is bepaald.
  Zij brengen so wie so kennis en ervaring mee, waarvan Curacao kan profiteren……………………dus geef hen stembevoegdheid.
  Dit geldt ook voor de Curacao-enaars in het buitenland , die Curacao een warm hart toedragen.
  Ik hoop en vertrouw erop, dat de gekozen regering de kieswet aanpast.

 3. @Hey idiota enri, ik heb je al eerder laten weten dat ik niet in discussie ga met beroepsidioten als jij, dus sodeflikker op!!

 4. Zo Mano, Maurice had niet gelogen een beetje respect voor anderen met een andere gedachte dan die van jouw is op zijn plaats.

  Jij ben een voorbeeld van wie zijn de stemmers van MFK en KDnt.

 5. Maar het pleit niet voor curacao, dat zoveel mensen hier
  nog steeds op een crimineel of criminele organisatie of een partij met opvallend veel criminelen… stemmen..
  Maar gelukkig heeft de beschaving en het verstand gezegevierd en dat pleit wel voor Curacao….
  Nu de echte criminelen opsluiten…..

 6. @ Volgens de superieure superintelligente Maurice, (maar niet echt)…; “15,000 oerdomme en/of tot op het bot corrupte inwoners van Curacao…”

  Nou, dan zou ik als ik Maurice was maar gelukkig ben ik hem niet, maar als de wiedeweerga maken dat ik wegkom van het maffia-eiland Curaçao. Want je weet het maar nooit met zoveel oerdomme tot op het bot corrupte Kurazoleños. Ze zouden zomaar kunnen besluiten de ongelooflijke integere maar bovenal superintelligente Maurice op te vreten, misschien wel met huid en haar.. 😆

 7. En 15,000 oerdomme en/of tot op het bot corrupte inwoners van Curacao stemmen nog steeds op de MFK mafia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *