27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Jamaloodin moet straf op Curaçao uitzitten

Jamaloodin’s advocaten Eldon Peppie en Athena Sulvaran | Antilliaans Dagblad

Willemstad – George Jamaloodin moet zijn celstraf van 28 jaar op Curaçao uitzitten. Wanneer hij naar Curaçao wordt overgebracht, wil het Openbaar Ministerie – juist uit veiligheidsoverwegingen – niet prijsgeven, maar advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran meldt dat zijn cliënt vandaag op Curaçao aankomt.

Het Openbaar Ministerie (OM) stuurde gisteren naar aanleiding van berichtgeving in de lokale media een officiële verklaring uit waarin werd

- Advertentie -

aangegeven dat het uitgangspunt is dat personen die op Curaçao een strafbaar feit hebben begaan en ook op Curaçao zijn veroordeeld, hier hun straf moeten uitzitten.

Hetzelfde geldt ook voor personen die ervan verdacht worden op Curaçao een strafbaar feit te hebben begaan en in voorlopige hechtenis zitten, in afwachting van de behandeling van hun strafzaak. Dit kan anders zijn indien wegens veiligheidsoverwegingen plaatsing in een andere inrichting binnen het Koninkrijk nodig wordt geacht, aldus het OM.

,,Ook voor de heer Jamaloodin geldt dat hij naar Curaçao zal worden overgebracht en geplaatst zal worden in een detentiecentrum op het eiland, op het moment dat de situatie dat toelaat.”

George Jamaloodin, oud-minister van Financiën ten tijde van het kabinet-Schotte, werd op 16 augustus van dit jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar. Het Gerecht in eerste aanleg achtte toen voldoende bewezen dat Jamaloodin zich schuldig heeft gemaakt aan het uitlokken van de moord op PS-politicus Helmin Wiels in 2013; dat hij de opdracht heeft gegeven tot deze moord; dat hij geld in het vooruitzicht heeft gesteld aan degene die de moord organiseerde en dat hij heeft betaald voor de moord.

,,Door toedoen van George Jamaloodin is het recht op leven aan Helmin Wiels ontnomen”, zo sprak de rechter in augustus. Met de volgens het gerecht bewezen uitlokking van de moord op Wiels heeft Jamaloodin ‘blijk gegeven van een volstrekt gebrek aan respect voor het meest fundamentele recht van een mens’.
Sinds zijn uitlevering vanuit Venezuela wordt Jamaloodin uit veiligheidsoverwegingen in de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) op Bonaire vastgehouden.

Maar daar gaat verandering in komen, zo blijkt uit de berichtgeving van het OM. In de Curaçaose gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) in Koraal Specht wordt ook oud-partijgenoot van Jamaloodin Gerrit Schotte vastgehouden.

Schotte zit daar een straf uit voor onder andere het plegen van ambtelijke corruptie.

 

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

3 reacties

  1. Ik hoop dat de beveiliging van de gedetineerden goed is geregeld binnen de SDKK. Het terugbrengen van GJ naar de SDKK veronderstelt dat dat het geval is. Tot nu toe lijkt GS er veilig gedetineerd te zijn, dus we geven de heren een goede kans om hun straf uit te kunnen zitten. In ieder geval is het eten binnen de SDKK nu van goede kwaliteit.

  2. Je moet toch wel door en door bedorven dan wel oerdom zijn als je nog achter de MFK staat, met drie ministers (Schotte, Jamaloodin en Constantia) tot meerjarige celstraffen veroordeeld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -