28 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 05:00

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Isla: Erger voorkomen

PDVSA Refineria di Curacao directeur Vanessa Flores en Eugene Rhuggenaath | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Refineria Isla ontkent schending van de contractuele verplichtingen met de aannemersbedrijven werkzaam op de raffinaderij, zoals gesteld door de aannemersvereniging AAV.

Het dringend verzoek om de kosten met 50 procent terug te dringen, maakt deel uit van verschillende maatregelen die tot doel hebben ‘erger te voorkomen’ in het geval Isla gedwongen wordt meer drastische stappen te nemen. Dit schrijft algemeen directeur Vanessa Flores van Refineria Isla Curaçao bv, dochteronderneming van het Venezolaanse PdVSA. Het Antilliaans Dagblad heeft de brief in handen.

Eerder had Edmundo Mirabel, shutdown manager & maintenance manager, aan individuele aannemers uitgelegd dat de kosten met de helft terug moesten worden gebracht. Dat was voor AAV-voorzitter Sherman Ignacius reden om de Isla-directie om opheldering te vragen.

- Advertentie -

Volgens Flores ‘weet iedereen die werkzaam is op het terrein van de raffinaderij’ – ruim 1.000 vaste werknemers plus zo’n 8.000 werklieden die via aannemers arbeid leveren – dat de Isla voor het grootste deel van 2018 en, behalve januari, ook 2019 plat heeft gelegen.

Dit heeft allerlei oorzaken, waarvan het uitblijven van ruwe olie uit Venezuela (door schulden/beslagen en sancties) de belangrijkste is. Gevolg is dat de cashflow van Isla ‘ernstig is aangetast’, aldus de directeur in de brief. Toch is de raffinaderij tot nu toe alle verplichtingen jegens het aannemingsbedrijf nagekomen, stelt zij.

,,Er is geen reden voor bezorgdheid, maar er is wel reden om proactief te handelen, om te voorkomen dat het moment van bezorgdheid wordt bereikt”, schrijft de leiding aan de AAV, om er meteen aan toe te voegen dat er minder behoefte is aan aannemerspersoneel omdat de productie-eenheden niet in bedrijf zijn. Isla zelf heeft eigen werknemers op trainingscursussen gezet of kans geboden vakantie op te nemen.

Doel van de besprekingen met de aannemers is ‘om tijdig met ze te communiceren over de financiële moeilijkheden’ waarmee Isla wordt geconfronteerd. ,,Intern neemt Isla dezelfde kostenbesparende maatregelen.”
Flores schrijft verder: ,,Isla werkt parallel aan diverse trajecten om de productie weer op te starten. Ons doel is de raffinaderij open te houden.” Het zou echter onverantwoord zijn, meent zij, door te gaan met ‘business as usual’ en tot het laatste moment te wachten.

- Advertisement -

Tegenover het AAV-bestuur zegt de top van Isla/PdVSA dat in de individuele besprekingen ‘alle aannemers de oprechtheid (van Isla, red.) waardeerden en begrip toonden alsmede bereidheid mee te werken in deze onvoorspelbare tijden’. ,,De vakbonden PWFC, Apri en SGTK toonden begrip voor de situatie”, aldus directeur Flores.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Wat niemand in de gaten heeft is dat Rusland en China de de facto eigenaren zijn van P.D.V.S.A. en de olievelden in Venezuela. Chavez/Maduro c.s. hebben alles al verpand/verkocht. Dat deze groep [ M./cs.] nog aan de macht is hangt af van Rusland en China. Waarschijnlijk wil de groep Maduro niet verhuizen naar deze landen, maar ook nergens naar toe kunnen en dan overleven. Een groot gedeelte van hun fortuin is ondergebracht bij banken in de V.S. en E.U.-landen. Al hun goud dat ondergebracht is in Turkije, Rusland, Bolivia, Nicaragua en Cuba hangt af van de dictatoren aan de macht.
    In het papiaments heet zoiets: Hera Mimi kohe Meme.
    Ave Struss

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Aruba krijgt geen coronageld van Nederland: ‘niet genoeg bezuinigd op zorg’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse regering laat weten dat ze voor de laatste drie maanden van dit jaar nog geen coronalening krijgt van Nederland. De reden is...

Democracy now! | Friday, September 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Trailer van de film Casa Coco is in première gegaan

Persbureau Curacao De trailer van de film Casa Coco is in première gegaan. De film werd afgelopen januari op Bonaire opgenomen en is vanaf donderdag 13 januari 2022...

PBC | Niet meteen genezen wanneer je uit quarantaine mag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als mensen van de afdeling epidemiologie bericht krijgen dat zij uit isolatie mogen, betekent dat niet per definitie dat zij genezen zijn. De medische...

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Naast Pisas...
- Advertentie -