28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties

AD | Initiatiefwetsvoorstel voor verkoop UTS Sint Maarten

Brison wil dat het geld van de verkoop naar het Algemeen Pensioenfonds (APS) gaat

Philipsburg – Statenlid Rolando Brison (United Sint Maarten Party) heeft gisteren een initiatiefwetsvoorstel ingediend om de verkoop van de aandelen van Sint Maarten in United Telecommunication Services nv (UTS) mogelijk te maken.

Dat meldt The Daily Herald. Sint Maarten heeft 12,5 procent van de aandelen in haar bezit.

Het Cft dringt erop aan dat nieuwe inkomsten worden gebruikt om uitstaande schulden af te lossen.

Brison wil dat het geld van de verkoop naar het Algemeen Pensioenfonds (APS) gaat om de juiste dekkingsgraad te waarborgen en de noodzaak om de pensioenleeftijd te verhogen overbodig te maken. Brison zei dat APS de fondsen dan kan gebruiken om betaalbare woningen te bouwen. Dit, in combinatie met de recente motie om overdrachtsbelasting kwijt te schelden, kan ervoor zorgen dat een huis ‘voor veel inwoners’ nog realistischer wordt.

Een ander deel van het geld kan ten goede komen aan de al lang bestaande schuld van de overheid aan de werknemers van het ministerie van Justitie, zei hij.

Hoewel Curaçao zijn aandelen verkoopt, betekent dit niet automatisch dat Sint Maarten, vanuit juridisch oogpunt, zijn minderheidsbelang van 12,5 procent moet verkopen.

De verkoop van UTS aan Liberty Latin America (LLA) vertegenwoordigt een waarde van 189 miljoen dollar. Brison verwacht dat Sint Maarten dezelfde prijs per aandeel zal ontvangen als Curaçao, wat kan oplopen tot 13 miljoen dollar.
Het wetsvoorstel beoogt de verkoop van de aandelen te verplichten, zodat de weg wordt vrijgemaakt voor de overheid, die al onderhandeld heeft en een verkoopprijs bij de koper heeft vastgesteld. Een budgetwijziging is nog steeds vereist, maar kan worden opgenomen in de ontwerpbegroting 2019.

Deze budgetwijziging kan door het parlement of de overheid worden geïnitieerd zodra de verkoopprijs formeel is ondertekend door beide partijen (koper en overheid).

De initiatiefwetgeving van Brison biedt een goede kans om als eerste ontwerpwet onmiddellijk en volledig geratificeerd te worden bij publicatie vanwege de urgentieclausule die in de grondwet is vastgelegd en in de wet is opgenomen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...