30 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 10, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Ik voelde me machteloos’

HomeMediaAD | ‘Ik voelde me machteloos’
Constantia ontkent voorbedachte rade | Jeu Olimpio

Willemstad – Machteloosheid. Dat speelde bij Statenlid Jacinta Constancia (MFK) naar eigen zeggen een rol op 23 februari 2017 toen zij collega-parlementariër Giselle Mc William (MAN) een klap in het gezicht gaf.

Een emotionele Constancia moest gisteren in het beklaagdenbankje verschijnen om zich te verantwoorden voor de daad die werd gekenmerkt als het dieptepunt van de Staten. Haar wordt zware mishandeling en bedreiging ten laste gelegd.

,,Op 23 februari moesten 21 Statenleden en de burgers van Curaçao een bitter moment meemaken waarbij ik een collega oneerbiedig behandelde. Ik heb mijn excuses aangeboden en zou het weer doen. Ik ben me bewust van het leed dat ik heb aangericht”, aldus Constancia, die vervolgens aangaf die dag te hebben gehandeld uit een gevoel van ‘de laatste druppel die de emmer deed overlopen’.

,,Ik wil niet huilen”, fluisterde het MFK-Statenlid voor ze vertelde dat het betoog van Mc William op die dag haar teveel werd toen laatstgenoemde over de mondkapjeszaak – waar Constancia als verdachte in geldt – begon.

Het emotionele betoog van de MFK-politica overtuigde officier van Justitie Bas van Vliet niet, die tegen haar een taakstraf eiste van 200 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk, een proeftijd van twee jaar en twee jaar voorwaardelijke ontzetting uit het ambt van parlementariër. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) was de klap die Constancia op 23 februari uitdeelde met voorbedachten rade. Deze stelling wordt gebaseerd op verklaringen van verschillende getuigen die op de dag van het incident in de kantine van de Staten aanwezig waren en Constancia zouden hebben horen zeggen dat ze Mc William zou slaan.

Het MFK-Statenlid ontkent dat er sprake zou zijn van voorbedachte rade. ,,Ik heb mijn excuses aangeboden voor de klap, ik heb toegegeven dat ik fout zat, waarom zou ik hierover niet de waarheid vertellen”, vroeg ze zich af.

In de rechtszaal werden gisteren de inmiddels beruchte beelden van de klap getoond. Wat bij de strafeis van het OM ook een rol speelt, is de voorbeeldfunctie die Constancia bekleedt, zo gaf de officier van justitie later te kennen.

,,Mevrouw Constancia heeft als volksvertegenwoordiger een voorbeeldfunctie. Zij is iemand die wetten bepleit, ondertekent, het land vertegenwoordigt, en heeft als zodanig de verantwoordelijkheid zich in het openbaar te gedragen als een goed parlementariër”, aldus Van Vliet.

,,Juist in het hart van de democratie, het parlement, moet de rede overheersen, niet geweld. In plaats daarvan heeft zij een andere parlementariër een klap toegediend. Een keiharde klap. Ten overstaan van heel Curaçao. Een zodanig harde klap dat mevrouw Mc William er een whiplash aan over hield en nu nog herstellende is. Uit dit incident blijkt mijns inziens dat mevrouw Constancia eigenlijk ongeschikt is voor het ambt van volksvertegenwoordiger, minimaal dient daarvoor een waarschuwing te worden afgegeven.”

De rechter spreekt zich op 5 juli uit over deze zaak.

Bron: Antilliaans Dagblad

11 reacties

 1. Berouw komt altijd na zonde..
  Nu is het te hopen dat je lering uittrekt
  en je niet laat leiden..
  Begin ook een beetje bezinnig te worden en niet klakkeloos moord en brand schreeuwen tegen de makaba’s.
  Degenen die al deze stomme idiologien op nahouden hebben allemaal hun opleiding in Nederland gehad en proberen de massa dom te houden opdat zij en hun trawalanten door kunnen gaan met haat en nijd zaaien onder het volk.

 2. He Azucar,
  Heb jij toen gelezen hoe Miep, Mop whatever zei dat zij wel iemand kon vinden om hem (Heer Schotte, en of je het nu leuk vindt of niet, ook JOUW ex premier) “om te leggen”?
  Laat iemand anders het doen………….. Dat is jullie leuze.
  Mevrouw Constancia doet het zelf wel. Zij heeft tenminste “ballen”. Lafaard dat je bent!

 3. Zij voelt zich machteloos maar er zijn veel meer karma voor jouw op komst, binnenkort zullen we zien hoe zij rondloopt met haar hand in de gips. Karma heeft geen T.H.T. datum.

  Zelfs niet als je miljardair F. Corallo bent, kijkt hoe hij eruit ziet net als een bejaarde.

 4. Thode kreeg al geen gevangenisstraf. Dos Santos niet.

  Schotte gaat dus straks ook geen dag de cel in en de mondkapjeszaak zelfde verhaal.. OM is bang voor MFK

 5. Ze moet wat zeggen om zich te verdedigen.
  Je bent een loser en een A sociaal mens,van anderen blijft je af ,je gaat in debat met je mond.

 6. Het MFK-Statenlid ontkent dat er sprake zou zijn van voorbedachte rade. ,,Ik heb mijn excuses aangeboden voor de klap, ik heb toegegeven dat ik fout zat, waarom zou ik hierover niet de waarheid vertellen”, vroeg ze zich af.

  Heeft deze mevrouw wel eens de waarheid gesproken>?

 7. Dat er mensen zijn op Curacao die op deze “Porkeria” en of haar partij hebben gestemd.
  Ongeloofelijk triest dat de rechter ervan uitgaat dat ze ook een voorbeeld functie heeft. Zou moeten hebben is meer op zijn plaats.
  En juist daarom vind ik de eis veel te zacht.
  Men moet met niet mis te verstanne woorden duidelijk maken dat dit niet wordt geaccepteerd.
  Voor mijn part had de rechter haar een boete van NAf 50.000,= laten betalen aan Mc William, welke ze weer verplicht aan een goed doel had moeten schenken. Mits het geen goed doel is van MFK of Constancia zelf.
  Brua…

 8. Daar is ie weer, de lelijke hondekop van crimineel Amerigo Thode, hypocriete kontenlikker van Schotte, bij de zoveelste rechtzaak tegen MFK tuig.

  Ongelooflijk dat het ordinaire viswijf van Boca Sami, nog steeds in de Staten zit.

  En dan willen we respect? We zijn een bananaenrepubliek van het ergste soort.

 9. ‘waarom zou ik hierover niet de waarheid vertellen”, vroeg ze zich af’

  Misschien omdat ze eerder voor liegen (meineed) veroordeeld is?

  Misschien omdat ze een waslijst aan winkeldiefstallen op haar naam heeft?

  Misschien omdat ze meehielp bij de overval op een benzinepomp?

  Misschien omdat ze diplomafraude pleegde om te worden toegelaten op een opleiding waar ze vervolgens zware onvoldoendes haalde?

  Misschien omdat ze haar hele familie een baantje bezorgde bij het BZV?

  Misschien omdat ze verdacht wordt van fraude met haar failliet gegane stichting?

  Misschien omdat ze verdacht wordt van fraude bij BVZ, de mondkapjeszaak?

  Grappig overigens de lafbek Thode weer op de foto. Deze lelijkerd heeft een dagtaak aan bet bijvwonen van strafzaken tegen zichzelf (strafblad wegens afluisteren), zijn zoon (strafblad wegens drugshandel), zijn broer (strafblad wegens illegale import), partijgenoot Constantia, partijgenoot Jamaloodin en partijgenoot Schotte, aan wie de halve begroting van justitie wordt besteed.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties