AD | Hustu: Eerst fiat hele coalitie

‘Un Kòrsou Hustu disponibel pa yuda goberná.’

‘Un Kòrsou Hustu beschouwt de sociaaldemocratische partij niet als een vrijgezel maar als een gehuwde persoon. Daarom is het belangrijk om van de partners van MAN te horen of zij willen dat Hustu meedoet

Willemstad – Oppositiepartij Un Kòrsou Hustu van Omayra Leeflang is bereid om de steun aan de huidige coalitie te verbreden en de post van minister van Onderwijs te bekleden.

Voorwaarde is wel dat premier Hensley Koeiman (MAN) een getekende verklaring van alle coalitiepartijen overlegt waarin zij akkoord gaan met het ministerschap van Leeflang.

Dat heeft Leeflang gisteren tijdens een persconferentie van Hustu bekendgemaakt. De politica verklaarde dat premier Koeiman heeft toegezegd dat hij achter de vereiste handtekeningen aangaat. De politiek leider van Hustu zei ook dat de handtekeningen van alle partijen vereist zijn omdat MAN een relatie heeft met andere partijen, met de coalitie. Zij beschouwt de sociaaldemocratische partij niet als een vrijgezel maar als een gehuwde persoon. Daarom is het belangrijk om van de partners van MAN te horen of zij willen dat Hustu meedoet, aldus de politica.

,,Wij hebben alles gedaan wat wij moesten doen. Er is niets meer dat wij nog kunnen doen.” De bal ligt nu bij Koeiman, zo merkte zij op. ,,De deadline ligt bij hen, niet bij ons.” De politica zei in dit verband ook dat Hustu niet de partij is die de deur moet openen of sluiten. Dat is aan de coalitie.

Op de persconferentie ontkende Leeflang dat het vrije onderwijs een van de onderhandelingspunten is voor haar deelname aan het kabinet. Politiek leider Jaime Córdoba heeft sinds op14 januari bekend werd dat premier Koeiman de coalitiebasis met Hustu wil verbreden, voorwaarden gesteld aan de deelname van de partij. Zo mocht Leeflang van Córdoba niet tornen aan het vrije onderwijs, studeren in de regio en de rol van het Papiaments als instructietaal. Volgens Leeflang is er tijdens de onderhandelingen nooit over het vrije onderwijs of studeren in de regio gesproken. Er is daar nooit over onderhandeld, aldus de politica.

Zij daagde de aanwezige pers uit om een document of een opname van haar te overleggen waarin zij zich tegen het vrije onderwijs of het studeren in de regio uitspreekt. In de conferentie benadrukte de potentiële minister van Onderwijs het belang van stabiliteit in de regering. Het bedrijfsleven steunt de regering maar is bang voor de instabiliteit die er heerst. Er is grote werkloosheid, ook onder jongeren, zo merkte zij op. Er staan heel grote projecten op stapel. Hustu is er om stabiliteit te bieden. De partij heeft karakter getoond, ondanks dat er in de media op haar is ingebeukt, zo verklaarde de leider.

Zij omschreef de eigen partij als stabiel en consistent. ,,Iedere keer komt men terug bij onze partij. Maar dit keer hebben wij wel gezegd: ‘Bewijs ons maar met handtekeningen dat jullie willen dat wij erbij zijn.’”

De persconferentie volgde nadat bronnen rond de partij eerder deze week meldden dat Hustu niet langer beschikbaar was. Premier Koeiman verklaarde hierop dat deze uitlatingen deel uitmaken van een strategie van Hustu.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Hustu: Eerst fiat hele coalitie

  1. Waarom toch telkens weer dat gezeur over dat geld voor Leeflang? Het gaat hier om lokaal vastgestelde salarissen voor (alle) ministers en statenleden. Ik vind dat ook ruime vergoedingen voor het werk dat ze verrichten en dan nog maar niet te spreken over de wachtgelden en pensioenen waar dergelijke functionarissen recht op hebben. Maar dat is niet de schuld van Leeflang!

  2. Nee Pukkie, toetreden tot de coalitie betekent afstand nemen van de porkeria van Schotte, Ramp-aro, pedofiel en zeteldief Braam en hypocriet Mozes.

    Alleen weinig Hustu dat Leeflang daar 16,000 netto per maand mee gaat verdienen terwijl een groot deel vsn het eiland honger lijdt.

    En ja, dat Koeiman een zwak leider is ben ik met je eens (hij heeft nooit afstand genomen van de criminele Cooper in zijn partij, zijn toespraken zijn zo slecht dat ze ondertiteld moeten worden), maar alles beter dan draaideurcrimineel Schotte wat het alternatief was.

    Dat is het door god verlaten Crimicao: in het land der blinden is eenoog (Koeiman) koning.

  3. En zo verkwanselt mevr.Leeflang haar goede naam door samen te werken met deze draaitollen. Curacao staat in de Chinese uitverkoop, daar wil je geen deel van zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *