AD | Honkballers Neptunus winnen Champions Cup

© HSF/Henk Seppen

De honkballers van Curaçao Neptunus hebben zondag in het Duitse Regensburg de European Champions Cup gewonnen. In de finale versloeg de Rotterdamse club zondag de Italiaanse tegenstander CNF Unipolsai uit Bologna met 7-3. Amsterdam Pirates won in 2016 het Europese clubtoernooi.

Neptunus was kwam al in de eerste slagbeurt op een 2-0 voorsprong, maar zag de Italianen met scores in de vijfde en zesde inning toch weer langszij komen. In de zevende inning sloegen de Rotterdammers echter keihard toe. Na eerst de 3-2, volgde een rake klap van Gianison Boekhoudt waardoor de ploeg uitliep naar 6-2.

Die achterstand kwamen de Italianen niet meer te boven. In de achtste inning liep Neptunus verder uit naar 7-2 door een homerun van Shaldimar Daantji. Bologna deed nog wat terug met een score in de gelijkmakende slagbeurt. Neptunus veroverde de Europese clubtitel voor de negende keer. Bologna moest voor de zesde keer genoegen nemen met de tweede plek.

Woensdag hadden de Rotterdammers ook al van Bologna gewonnen, toen met 12-6. Daarna volgden een nederlaag tegen Mainz Athletics (6-7) en een overwinning op Rouen Huskies (9-3). In de halve finale werd vervolgens T&A San Marino verslagen met duidelijke cijfers: 7-1.

De honkbalclub uit Bologna had eerder de titelverdedigers uit Amsterdam in de halve finale nipt geklopt (8-9). In de strijd om de derde plek verloren de Pirates van T&A San Marino met 7-3.

Bron: Algemene Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *