28 C
Willemstad
• vrijdag 24 mei 2024

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Heksenjacht op Werner Wiels’

HomeMediaAD | 'Heksenjacht op Werner Wiels’

Met persconferentievideo van Yves Cooper

KPMG zou alle digitale informatie over MDPT hebben opgeslagen | Jeu Olimpio

Willemstad – Werner Wiels, voormalig voorzitter van het MDPT doorbrak gisteren in een persconferentie de stilte over zijn deelname aan het team belast met het moderniseringsproject van de Isla-raffinaderij.

Volgens Wiels is er een heksenjacht tegen hem gaande. Het beeld dat hij als voorzitter solo optrad, niet meewerkte om informatie over het team aan zijn opvolger en anderen te geven en informatie achterhield, wordt door hem omschreven als ‘laster, kwaadaardig kwaad, leugens en gefabriceerde verhalen’.
Premier Eugene Rhuggenaath (PAR) is nog voordat hij aantrad en op verzoek van Wiels, die toen nog voorzitter was van het MDPT, ingelicht over de stand van zaken bij het team, zo stelt Wiels. De voormalige premiers Ben Whiteman (PS), Hensley Koeiman (MAN) en Gilmar Pisas (MFK) zijn ook ingelicht over de gang van zaken.

Op de beschuldiging dat hij als voorzitter niet de informatie had overgedragen stelde Wiels dat KPMG alle digitale informatie over het MDPT heeft opgeslagen. Afgezien daarvan was er bij het MDPT een server met kopieën van alle bestanden, en zijn alle documenten na zijn aftreden overhandigd, aldus Wiels, die verklaarde dat hij veel bestanden die hij al had overhandigd, ook aan de rechter heeft gegeven. Daarbij zouden ook opnames van presentaties van hem en het MDPT zijn opgenomen.

Volgens de ex-voorzitter hadden de media niet het lef om fouten in hun berichtgeving over hem te corrigeren. Zo vermeldde het deelrapport van de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) dat hij zijn medewerking niet had verleend aan het onderzoek. ,,Dat rapport was alleen aan Rhuggenaath gegeven en is door mensen om hem heen naar de media gelekt. Het is niet gezegd dat de premier het rapport lekte, maar er is wel gelekt”, zo stelde Wiels.

,,In het definitieve rapport dat Soab daarna opstelde, ontbrak de mededeling dat ik niet zou hebben meegewerkt, maar de media pakte dit niet op.” Wiels benadrukte dat in tegenstelling tot het beeld dat hij tijdens zijn voorzitterschap 16,8 verbraste zonder rekenschap af te leggen, Deloitte de jaarverslagen van het MDPT over 2014, 2015 en 2016 opstelde en dat deze jaarverslagen een goedkeurende verklaring hebben meegekregen. ,,Het zijn echte accountantsrapporten. Dit in tegenstelling tot de zogeheten nulmeting van Soab”, aldus de spreker.

Voormalig premier Bernard ‘Ben’ Whiteman (PS) was ook bij de persconferentie aanwezig en liet weten ‘met pijn geconstateerd te hebben dat er een campagne gaande was om karaktermoord op Wiels te plegen’. Whiteman benadrukte dat hij als premier verantwoordelijk was en dat het MDPT zijn instructies heeft opgevolgd. Hij stond ook stil bij zijn mislukte pogingen om met Venezuela een deal te sluiten over de toekomst van de Isla-raffinaderij en de uiteindelijke keus voor GZE als strategische partner.

Met het vonnis van afgelopen vrijdag – waarmee Wiels is opgedragen binnen 4 weken informatie over het MDPT beschikbaar te stellen – is een doos van Pandora geopend, zo betoogt Wiels. ,,Als men vindt dat een lid van een commissie die door de overheid is ingesteld geen informatie wil geven, dan is met het vonnis van vorige week de weg nu geopend om een inval bij die persoon te houden. De inval thuis bij Wiels, was in zijn ogen barbaars. Men heeft zelfs in de slaapkamer gekeken waar mijn zieke vrouw op bed lag. Dat gebeurde uit angst dat ik zou proberen om daar documenten te vernietigen”, aldus Wiels. Volgens hem geldt het optreden van het invalteam als bewijs hoe ‘zorgvuldig’ de Europese Nederlanders te werk gaan. Wiels kondigde gisteren aan in beroep te zullen treden tegen het vonnis.

Alles wijst er volgens Wiels op dat hij de gebeten hond is. Hij hekelde het feit dat er alleen bij hem thuis een inval is gehouden en niet bij de andere leden van het MDPT. ,,Misschien was dat niet gebeurd omdat een paar van hen joods zijn”, aldus de ex-voorzitter.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

15 reacties

 1. Markus schrijft:
  De namen van de door Wiels genoemde 23 gegadigden staan in een SOAB-rapport. De vraag is echter of er al gecheckt is bij die bedrijven of zij daadwerkelijk geïnteresseerd waren en dat ook schriftelijk aan het MDPT hebben geuit. Is toch eenvoudig te controleren.

  Ik schrijf: Hmmmmm, doet me denken aan dat IT bedrijf dat UTS kocht. Ik weet niet meer hoe het heet. Die vend vertelde ook dat Google, Apple en ik weet niet wat, van hun diensten gebruik zouden gaan maken. Wat bleek ? Fake news fake news.

 2. @ Richard W
  De namen van de door Wiels genoemde 23 gegadigden staan in een SOAB-rapport. De vraag is echter of er al gecheckt is bij die bedrijven of zij daadwerkelijk geïnteresseerd waren en dat ook schriftelijk aan het MDPT hebben geuit. Is toch eenvoudig te controleren.
  ( ik herinner mij een ander project waarbij “geïnteresseerden ” werden genoemd die naar achteraf bleek van niets wisten).

 3. check even de bankrekeningen van meneer Wiels, ik zou graag de omvang van zijn slachtofferschap willen weten….

 4. Waarom nu pas een persconferentie , waar zo te lezen niets concreets over de aantijgingen werd gezegd/weerlegd ? Omdat er nu een gerechtelijke bevel licht om openheid van zaken te geven ? De insinuaties richting het MDPT -team startten al veel eerder en duren voort.
  Maar : zijn de 23 gegadigden die interesse hadden in overname van de Isla nu bekend gemaakt ? Of blijft dat nog steeds in nevelen gehuld ? Dat zou dan niet pleiten voor het MDPT-team. Integendeel.

 5. Ik neem aan dat de regering het geld dat bestemd was voor het project ISLA aan MDPT heeft verstrekt door een storting op een bankrekening.
  Dan kan men toch bankafschriften opvragen om te zien waar het geld naar toe is gegaan? Als grotere bedragen cash zijn opgenomen dient het MDPT-team daar een plausibele verklaring voor te geven. Zo niet dan….. Lijkt mij tenminste.
  (of wil niemand eigenlijk dat er licht komt in deze duistere kwestie omdat vele partijen….etc…etc.).

 6. Raar of niet ?
  Iedereen liegt behalve Wiels.
  Velendie in de MDPT werken hebben gezegd dat die organisatie een walhala van plunderij was. Een grote ordinaire feest.

  Dat Deloitte giedkeurende verklaringen tekende is ook aan raadsel.
  Mogen wij de managementletters inzien dan ?

 7. Hij heeft een zieke vrouw maar neemt dan een latina byside. Wat een laag mannetje!

  Een paar jaar Bon Futuro is het enige wat goed voor hem is!

 8. Helmin een verschrijving van Helmig/Helmich afkomstig van de duitse jongensnaam Helmuth met de betekenis `bescherming, verstandig`
  Werner een duitse jongensnaam met de betekenis `beschermer van het volk`
  Marvelyne een verschrijving van Marvella met de betekenis `wonder, bewonderen, buitengewoon`

  Ouders kiezen er voor hun kinderen betekenisvolle namen te geven. In deze 3 gevallen is er toch iets heel verkeerds gegaan. Teveel naar “Deutschland uber alles” geluisterd.

  Ik voel dat er een nieuwe persconferentie komt waarin Uncle Werner zijn ‘ Entschuldigung’ aanbied voor het feit dat hij zo’n godvergeten grote ego met bijhorende domheid heeft.

  Afgeserveerd!

  Tip van Trots: Werner, besser gehen sie nach Venuzuela auswandern.

 9. Een zielig verhaal, en zodra men accenten op Europese nederlanders en Joden gaat leggen is het een verhaal om van te kotsen. Als dit de argumenten zijn dan is het duidelijk dat Wiels dus domweg niets te vertellen heeft. Een jankerd die voelt dat hij voor schut gaat en een beetje om zich heen schopt door te discrimineren en te beledigen. Een echte YdK.

 10. Whiteman benadrukte dat hij als premier verantwoordelijk was en dat het MDPT zijn instructies heeft opgevolgd.

  Ok, goed dat je het zelf zegt Whiteman. Dan houden wij jou ook verantwoordelijk.

 11. Wat een zielig! En dan wordt weer de rassenkaart getrokken. Ongelofelijk, het is altijd de schuld van een ander!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties