32 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 15:21

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Hato perfect voor MRO’

Hangaar Hato | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Airline Technical Support (ATS) Caribe nv, opgericht in november 2018, wil op Hato een onafhankelijke aircraft maintenance, repair en overhaul organisation (MRO) opzetten.

Aldus Kris Bleyenberg van KB Venture bv, een Nederlandse holding die medebestuurder is van ATS Caribe, in gesprek met deze krant.

,,Vanwege de getoonde interesse hebben wij in 2018 onderzoek gedaan naar de kansen en bedreigingen verbonden aan het opzetten van zo’n onafhankelijke MRO in de regio. Initieel voor kleinere en middelgrote vliegtuigen – van Fokker 50’s en aanverwante toestellen tot mid-size aircraft zoals Boeing 737 en Airbus A320 – maar in een volgende fase ook voor wide-body aircraft zoals Boeing 787 en Airbus A330. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat in de regio Cariben, Zuid- en Midden-Amerika er een tekort is aan kwalitatief hoogstaande MRO-capaciteit voor deze typen vliegtuigen, en dat Curaçao door haar centrale ligging de perfecte locatie is voor een dergelijke MRO in deze regio.”

- Advertentie -

De naam ATS viel onlangs omdat eind vorige week door de lokale luchtvaartmaatschappij EZ Air werd gemeld dat zij op zoek is naar hangaarruimte, maar dat de particuliere luchthavenexploitant Curaçao Airport Partners (CAP) deze momenteel niet kan bieden. Ook ATS krijgt deze ruimte echter niet zomaar.

Uit een brief van CAP, ondertekend door waarnemend ceo Paulo Mazzali, in handen van deze krant, blijkt dat er meerdere partijen in de race zijn voor het gebruik van de Hangar Bay South. CAP is intussen en zogeheten ‘Request for Offer’ (RFO) begonnen.

Bleyenberg vertelt dat tot 2017 de focus van ATS lag op het vestigen van maintenance stations in Europa. In dat jaar kocht ATS haar eerste Fokker 70 van Insel Air, en heeft deels op Curaçao aan het toestel het nodige onderhoud gedaan en het vliegtuig daarmee weer luchtwaardig gemaakt.

,,Tijdens de aanwezigheid van ATS op Curaçao (toen nog niet met een eigen lokale vennootschap, red.) werd er door Fokker-operators in de regio interesse getoond in de technische assistentie en – line en base – maintenance-ondersteuning die ATS kan bieden.”

- Advertisement -

Sindsdien heeft ATS samen met haar zustermaatschappijen geïnvesteerd en nog een aantal ex-Insel Air Fokker 50- en Fokker 70-vliegtuigen gekocht, waarvan een aantal is ontmanteld voor onderdelen en er nog één Fokker 70 staat om weer luchtwaardig te maken. Aldus Bleyenberg.

Als medebestuurder staat Michiel van der Veur ingeschreven als directeur van ATS Caribe. ,,Er is geen belangenverstrengeling geweest tussen mijn verschillende rollen”, zegt laatstgenoemde, die een tijdlang ook in de overheidscommissie Insel zitting had. ,,Alle verkopen aan ATS waren vóór september 2018 en ATS Caribe is pas in november 2018 opgericht. Het bedrijf is nog niet operationeel. Daarnaast is niet verkocht aan de lokale bv van ATS; alles is aan het moederbedrijf verkocht.” Aldus Van der Veur.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -