29 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

AD | Hakim vraagt surseance van betaling aan

HomeMediaAD | Hakim vraagt surseance van betaling aan
Ex-Minister Nasser El Hakim
Ex-minister van Economische zaken Nasser El Hakim

Willemstad – De ex-minister (MFK) Nasser El Hakim van Economische Ontwikkeling heeft surseance van betaling aangevraagd, nadat de Girobank, in verband met een openstaande schuld van de voormalige bewindsman, zijn faillissement aanvroeg.

Dat hebben Hakim en zijn raadsman tegenover deze krant verklaard.

,,Ik heb een dispuut met de Girobank over het bedrag dat ik verschuldigd ben. Het gaat om een paar ton, niet om miljoenen, de Girobank heeft tot nu toe geweigerd om een regeling met ons te treffen. Maar wij hebben de rechter aan de hand van documenten kunnen overtuigen dat een faillissementsaanvraag nu niet op zijn plaats is”,

aldus Hakim aan deze krant. Volgens de ex-minister heeft hij voorstellen aan de Girobank gedaan om een regeling te treffen op grond van eerdere afspraken met de voormalige directeur van die bank.

De afspraken dateren uit de tijd voordat de Girobank onder toezicht van de Centrale Bank werd geplaatst, aldus de ex-politicus. De voormalige bewindsman zou ook openstaande schulden hebben bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de belastingdienst.

,,Wij hebben van beide instanties schriftelijke bewijzen overgelegd waaruit blijkt dat er geen sprake is van grote openstaande schulden. Dat heeft de rechter ook van ons gekregen.”

Raadsman Andre Small bevestigde tegenover deze krant dat de schuld van zijn cliënt betrekking heeft op Hakim als privépersoon. Eerder verschenen er berichten in de lokale media dat de keten van brillenzaken van de ex-bewindsman, ‘Optica Hakim’, in financieel zwaar weer verkeert. Hakim verklaarde dat hij al vijf jaar niet meer de eigenaar van deze keten is.

Advocaat Small vindt het raar dat nog voordat de beschikking over de surseance van betaling is gepubliceerd, er melding van is gemaakt in de media. De Papiamentstalige middagkrant Nobo publiceerde er afgelopen zaterdag over.

,,Er zijn wel meer burgers voor wie faillissement wordt aangevraagd.”

Volgens Small krijgt de aanvraag van het faillissement nu aandacht omdat het om een publieke figuur gaat. In een reactie tegenover deze krant stelde Hakim de zaak te betreuren.

,,Het is zeer ongelukkig voor ons omdat we nu negatief in de spotlichten staan en vanwege de gevolgen die dit voor mijn familie in een kleine samenleving heeft.”

In gesprek met het <I>Antilliaans Dagblad<I> ontkende de voormalige minister het bericht in de Nobo dat hij zich verkiesbaar stelt voor de MFK.

,,Ik heb niet meer met de partij van doen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. woont hij nog steeds in zijn eigen huis, wat geen deurwaarder aan de deur, kijk dat bedoel ik nou als je maar vriendjes heb dan hoef je niet bang te zijn.
    ook al is de brilenzaak niet meer van hem de SVB?AOV schulden voor 2010 zijn toch wl voor zijn rekening?

  2. sjeik Hakim, Ik heb niet meer met de partij (MFK/KFO & REFORMA) van doen!. Zo te zien en te horen is sjeik Hakim ook geschoren en geknipt in zijn $$taas door slimme Gerrit de Raaf, wie het grote niet eerd is het kleine niet weerd?. toedeloedoe.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties