30 C
Willemstad
• vrijdag 22 september 2023

Democracy now! | Thursday, September 21, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | ‘Nederland wil geld verdienen aan Aruba’

John Samson Den Haag en Aruba hebben nog geen deal bereikt over hoe de corona-leningen terug te betalen. Wel klinken opnieuw felle verwijten: Nederland wil geld verdienen aan...

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertisement -spot_img

AD | Gedoe om Moses in Parlatino

HomeMediaAD | Gedoe om Moses in Parlatino
Gedoe om Moses in Parlatino
Gedoe om Moses in Parlatino

Willemstad – Marilyn Moses is in weerwil van de wens van haar voormalige partij PAIS, benoemd tot voorzitter van de Parlatino-commissie die zich bezighoudt met de gelijkheid van gender, kinderen en jongeren.

Dat valt op te maken uit berichten die het onafhankelijk Statenlid op haar facebookpagina heeft geplaatst.

,,Tijdens de vergadering bij Parlatino ben ik benoemd tot voorzitter van de Commissie gelijkheid van gender, kinderen en jongeren. Dit is een moment waarop ons land trots kan zijn”,

aldus Moses. Maar dit moment resulteerde in een beschamende vertoning voor Curaçao door het optreden van de ‘Club van de kleuterschool’, zo schrijft Moses op haar wall.

Het onafhankelijke Statenlid Moses plaatste ter illustratie een kopie van een brief die PAIS-Statenvoorzitter Mike Franco op 23 november naar de secretaris-generaal van Parlatino verzond.

Daarin schrijft Franco dat hij als Statenvoorzitter de secretaris-generaal informeert dat Moses is afgezet als lid van de commissie voor veiligheid van burgers, het bestrijden en voorkomen van drugshandel, terrorisme, en georganiseerde misdaad. Moses is ook afgezet als lid van de commissie voor gelijkheid van gender, kinderen en jongeren, zo schrijft Franco.

De Statenvoorzitter schrijft dat de wijzigingen te maken hebben met veranderingen in de samenstelling van het parlement. Franco stelt voor dat partijgenoot Eugene Cleopa tot nader order de werkzaamheden van Moses overneemt.

Eerder liet Moses ook al van zich horen omdat regeringspartij PAIS haar zou dwarsbomen om de vergadering van Parlatino bij te wonen.

Het Statenlid schreef dat zij daardoor zelf de kosten van haar reis en verblijf in Panama moest betalen om bij de vergadering aanwezig te zijn.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Zeg, komt zomaar bij me op, wat voor criteria hanteren ze daar bij PAIS eigenlijk? Als ze criteria hantereren natuurlijk; ik heb me dat al eerder afgevraagd.

  2. Het is in elk geval een troost dat deze ras opportuniste zelf haar reis- en verblijfskosten heeft moeten betalen. Wat Parlatino meer voorstelt dan de rechtvaardiging voor een handvol parlementaire snoepreizen, is mij nooit duidelijk geworden. Maar misschien dat Mozes bij terugkeer dat haarfijn uit de doeken kan doen .

  3. Steekje los met die Moses. En weer sloom optreden van PAIS die al veel eerder Parlatino had kunnen informeren. Maar ach, wat is Parlatino nou helemaal?

    Overigens is Moses geen voorzitter van die commissie, dat is Katleen Levy – Panamá. Moses is alleen maar één van de vice voorzitters, maar ach dat soort kleine vergissinkjes horen bij de echte Curacaoenaar.

  4. Tja, wat wil Moses nu eigenlijk ?
    Ze heeft zelf PAIS verlaten, maar staat vervolgens vreemd te kijken dat PAIS haar functies afneemt, welke ze vanwege haar rol binnen PAIS heeft verkregen. Nu ze niet meer bij PAIS hoort is het logisch dat ze ook die functies niet meer uitoefent. Had je maar niet op moeten stappen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties