31 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties

AD | GZE betaalt schuld aan RdK niet

RdK schoot Chinees bedrijf 2 ton voor

Willemstad – Het bedrag van twee ton, 201.775 gulden om precies te zijn, dat Guangdong Zhenrong Energy (GZE) aan overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) moet terugbetalen – in verband met een groep van 29 personen die op uitnodiging van GZE naar China is gegaan – is nog steeds niet voldaan door GZE.

Dit meldt een nieuw rapport Kostencontrole van Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) inzake de bestedingen van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT). Eerder al deed Soab onderzoek naar de kosten van het MDPT, toen dit geleid werd door voorzitter Werner Wiels. Het jongste rapport betreft de periode juni 2017 tot en met mei 2018, toen Clift Christaan voorzitter was.

Het bedrag dat het Chinese GZE moet terugbetalen dateert nog uit de periode dat Wiels voorzitter van het MDPT was. Guangdong Zhenrong, dat later in eigen land in opspraak kwam en waarmee het kabinet van premier Ben Whiteman (PS) vergaande contracten had getekend voor de overname van de exploitatie van de Isla-raffinaderij en de miljarden dollars die geïnvesteerd zouden worden, heeft nog altijd een schuld op Curaçao.

Onder ‘travel expenses’ meldt het Soab-rapport dat de reis- en verblijfskosten van het MDPT voornamelijk bestaan uit de 201.775 gulden in verband met een groep van 29 personen die ‘op uitnodiging van GZE’ naar China ging om cursussen te volgen in het kader van het project Workforce Development.

,,GZE dient dit bedrag aan RdK terug te betalen, maar gezien de geringe kans dat dit nog zal plaatsvinden, is dit bedrag volledig voorzien ten laste van het MDPT-budget 2017.” Zo meldt het overheidsaccountantsbureau. Onlangs nog deed Whiteman een oproep opnieuw met GZE in gesprek te gaan, hoewel duidelijk is gebleken dat GZE technisch noch financieel in staat was zo’n complex miljardenproject aan te kunnen.

Op pagina 6

Werner Wiels had geheime creditcard

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

6 reacties

 1. loes | 15 maart 2019 om 18:38 |
  “…In goed Papiaments ta hopi desgraciado e porkonan aki ta…”

  Dat is geen goed Papiamentu, maar deels Spaans, deels Papiamentu.

 2. In goed papiaments ta hopi desgraciado e porkonan aki ta.
  Werner Wiels,Ben Whiteman en een ieder die het eiland Curacao hebben leeg geroofd jullie verdienen de strop.
  Ben Whiteman wil weer in gesprek met GZE ze staan het krijt voor + 201,775 gulden hebben ze wel geld om te investeren in PDvSA? Whiteman wie denk je wel dat wij zijn neem je zuster in de maling je bent erger dan de duivel jullie zullen allemaal creperen de vloek op jullie allemaal.

 3. Bedankt KKC en AD, waarom vragen jullie Clift niet om het hele rapport en publiceer dat i.p.v. op zijn aanwijzing mee te werken aan politiek bedrijven. By the way een artikel over de rol van Clift in het schandaal met van Kwartel zou net zo op zijn plaats zijn.

 4. Het levende lijk Liberia Peeters werd ook uit haar kist gehaald voor deze snoepreis.

  Maria Liberia Peeters, die als kleuterleidster de politiek inging (voorloopster van dansleraar Walroud en dj Doran) en er als grootgrondbezitster weer uitkwam.

 5. Een groep van 29 personen die op uitnodiging van GZE naar China is gegaan? Waren dat de journalisten, morto di hamber ku gana di kos? laat ze het zelf betalen.

 6. En Wacko Werner Wiels wordt niet vervolgd.

  Sluit niet uit dat hij, net als Tilly Pikerie, thuis zit en nog 7 jaar doorbetaald wordt.

  Hoe is het met zijn latina bysides op de payroll van Isla?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...