27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AD | ‘Gevaar voor het toerisme’

Toerisme | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Curaçao zal minder aantrekkelijk zijn voor toeristen wanneer de fiscale hervormingen worden doorgevoerd. Zo waarschuwt hospitalityvereniging Chata in een brief aan minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën en premier Eugene Rhuggenaath (PAR).

Volgens Chata kan na het doorvoeren van de hervormingen een grote daling van bezoekers worden verwacht, evenals een daling in de uitgaven van de bezoekers. Curaçao zal zich tevens uit de markt prijzen als bestemming en daardoor minder competitief worden, zo waarschuwt de hospitalityvereniging.

,,Deze veranderingen zullen niet voordelig zijn voor ons investeringsklimaat.” Volgens Chata is het van spoedeisend belang dat rekening wordt gehouden met haar positie, zeker ‘aangezien de toeristische sector de enige sector is die op dit moment relatief goed presteert en de economische ontwikkeling van de eilanden in stand houdt’.

Volgens Chata kan Curaçao in het algemeen en de toeristenindustrie in het bijzonder zich eenvoudigweg geen tegenslagen veroorloven ‘omdat onze economie en welvaart van de eilanden bijna volledig afhankelijk is van het succes en de groei van de toeristensector’.

,,We raden de voorgestelde maatregelen sterk af, met name de maatregelen waar in onze position paper naar wordt verwezen”, aldus de vereniging, die in dit kader verwijst naar de voorgestelde verhoging van de logeergastenbelasting (LGB) van 7 naar 9 procent; de verhoging van accijnzen op alcohol en tabak; de verhoging van de omzetbelasting; en de toename van de eigen ziektedagen (van 3 tot 5 dagen).

Chata verzoekt de regering de voorstellen te heroverwegen en doet als ‘eenvoudige manier om extra inkomsten voor de overheid te genereren’, de aanbeveling om LGB uit de sector ‘alternatieve accommodatie’ te innen. ,,We hopen op uw aandacht voor deze kwestie te kunnen rekenen voor een goede evaluatie van het belastingherzieningsvoorstel.

Chata is toegewijd om deel uit te maken van het team dat met de overheid andere creatieve manieren veiligstelt om tot beter uitgebalanceerde oplossingen voor iedereen te komen”, zo schrijft Chata-ceo Miles Mercera tot slot.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Haha, Chata huichelt maar wat. Toeristen komen voor service en hospitality, die is op deze rots al vele jaren zoek, en Chata doet daar nada aan.

  2. Zolang sommige hotels vrolijk 12 tot 15 NAF durven te vragen voor een Polar of 12 NAF voor een glas wijn, waarvan de hele fles nog geen tientje in de winkel kost……………zolang moet Chata eerst de fout bij zichzelf gaan zoeken.

    Toen de airport tax tot absurde hoogte werd opgedreven door CAP hoorden we Chata ook niet, terwijl Curacao momenteel de duurste luchthaven van het gehele Caribisch gebied is.
    De non-service van de taxi chauffeurs is ook al jaren bekend, maar niemand doet daar iets aan.

    Het personeel dat totaal ongeïnteresseerd en ongemotiveerd op het werk verschijnt is ook een bekend verschijnsel, maar ook daar horen we Chata niet over.

    En wanneer men zo bang is voor de impact van die 2 % extra……….dan verhoog je de prijzen maar eens niet. Dan ga je gewoon efficiënter werken, verlaag je de eigen kosten, zodat je die accijnsverhoging kunt opvangen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...