AD | Grote brand Santa Maria

Meubelzaak compleet afgebrand | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Een uitslaande brand heeft gistermiddag meubelzaak Marchena Marchena aan de Winston Churchillweg in Santa Maria compleet verwoest. Verschillende brandweerwagens moesten uitrukken en bewoners van omliggende huizen werden geëvacueerd.

De brand in de meubelzaak schuin tegenover de voormalige locatie van Kooyman ontstond rond 15.00 uur in de middag. In een live-uitzending van TV Direct zeggen omstanders dat zij opeenvolgende explosies hebben gehoord. Maar noch politiewoordvoerder Imro Zwerwer noch brandweercommandant Elvin Regina kan dat bevestigen en zij zeggen dat de oorzaak van de brand nog moet worden onderzocht.

De bluswerkzaamheden veroorzaken veel wateroverlast op straat en bij de huizen die grenzen aan de meubelzaak. Politieagenten zorgen ervoor dat omstanders niet te dicht bij het vuur komen en helpen bewoners uit hun huizen. Een van de eigenaren van de meubelzaak raakt onwel en wordt met een ambulance afgevoerd, maar verder zijn er, voor zover bekend, geen mensen gewond gewond geraakt.

De brandweer lijkt de brand eerst nog snel onder controle te hebben, maar dan laait het vuur weer op. Dat gaat gepaard met veel rookontwikkeling. De gitzwarte pluimen zijn van veraf te zien. Uiteindelijk moeten er vijf tot zes brandweerwagens en zo’n vijftien brandweermannen aan te pas komen om het vuur te bedwingen en te voorkomen dat het overslaat naar aangrenzende terreinen en huizen.

Tussen 15.30 en 16.00 uur is er enige tijd een tekort aan water, maar als dat is opgelost is de brand snel bedwongen. Rond 16.30 uur wordt begonnen met nablussen om te voorkomen dat de vlammen weer oplaaien. Dat kan volgens brandweercommandant Regina ‘vele uren’ duren.

Regina zegt dat door de grote hoeveelheid brandbaar materiaal in de zaak en in de opslagruimte het moeilijk was om bij de haard van de brand te komen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Grote brand Santa Maria

  1. Curacao revisited

    Maar hopen voor die mensen dat ze niet bij ennia zijn verzekert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *