31 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

Democracy now! | Friday, September 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

AD | Grimmig moment

Riot Team | Jeu Olimpio

Willemstad – De vreedzame manifestatie van Soldaridat Sindikal in het centrum van de stad heeft met de inzet van het Riot Team van de VKC een grimmig karakter gekregen.

De manifestatie is over het algemeen rustig verlopen en heeft voor relatief weinig overlast gezorgd. De vlam dreigde in de pan te slaan toen een kleine colonne van het team in donkerblauwe pakken omstreeks 15.00 uur vanaf Otrobanda over de Pontjesbrug naar Fòrti liep en pal voor de zittende actievoerders bij de ingang ging staan. De leden stonden paraat om op commando in actie te komen. Een deel van het team ging pal voor een ander groep demonstranten staan. Het Riot Team had onder andere wapenstokken en vuurwapens bij zich. De politie was ter plekke en heeft de toegang tot Punda afgesloten.

De spanning steeg op het moment dat de demonstranten geen gehoor gaven om hun actie te beëindigen en weg te gaan. De demonstranten zaten op dat moment hand in hand. Vakbondsman Errol Cova moest eraan te pas komen om ervoor te zorgen dat de situatie niet uit de hand liep. Het team wilde niet dat een ploeg van TV 13 opnames maakte.

Voormalige vakbondsman Roland Chirino deed een oproep aan premier Eugene Rhuggenaath, minister Kenneth Gijsbertha en minister Konket. Hij omschreef hen als leiders. ,,Dit kan niet. Deze vorm van provocatie kan gewoon niet. Wij zijn bezig met een vreedzame manifestatie. Wie heeft de opdracht gegeven om het Riot Team te sturen?”, aldus de vakbondsman.

Minister Quincy Girigorie van Justitie was in Fòrti met de minsterraad aan het vergaderen. Girigorie kwam naar buten en overlegde met Cova en het team.
Later verklaarde de minister dat hij geen opdracht had gegeven aan het Riot Team om naar Fòrti te komen. Dat is een besluit dat zij zelf kunnen nemen, zo merkte de bewindsman op.

,,De regering respecteert het recht om een manifestatie te houden, wij gaan ervan uit dat alles ordelijk verloopt. Ik heb het Riot Team gevraagd om weg te gaan, om te voorkomen dat het uit de hand loopt”, aldus Girigorie.

De minister deed een oproep aan de bonden om leden die alcohol dronken goed in de gaten te houden. Dit om te voorkomen dat er problemen ontstaan en de boel uit de hand loopt, zo legde de minister uit.

Het team is weggegaan en de demonstranten die bij de ingang van Fòrti en in het steegje ernaast op de grond zaten, zijn daarop ook weggegaan.

Bron Antilliaans Dagblad

Artikel delen

3 reacties

  1. @Eric, Wie zijn hier de werkelijke landverraders? Het is triest dat deze lui die te dom zijn om te poepen in te zetten tegen mensen die voor een beter bestaan strijden.

    Beter bestaan? PS heethoofd Lucho Rosales vecht ervoor dat hij weer prive reisjes kan maken op kosten van de belastingbetaler. Geen PS in de regering dus geen luizebaantje voor hem

  2. Zag gisteren een live steam van Vigilante waarbij eerst de politie aan het sjorren was aan de DRIE (3!) zittende en gearmde actievoerders.
    Daarna ging het beeld naar de Emmabrug, die net open ging voor een sleeper. Op de brug stond de groep Riot team. Koddig gezicht, want ze konden niet snel bij Fòrti komen. Die gasten zullen wel gebaald hebben….

  3. Wie zijn hier de werkelijke landverraders? Het is triest dat deze lui die te dom zijn om te poepen in te zetten tegen mensen die voor een beter bestaan strijden. Vandaag schaam ik mij diep om YDK te zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -