31 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

AD | Plan C: Hardere acties

Errol Cova en andere vakbonden bij Forti | Jeu Olimpio

Willemstad – De acties van de 15 vakbonden, verbonden als Solidaridat Sindikal, gaan vandaag verder. De demonstranten verzamelen vanochtend om 7.00 uur bij het vakbondsgebouw van Isla-vakbond PWFC aan de Schottegatweg.

Wat er precies gaat gebeuren hield het actiecomité gisteravond nog geheim. Dat wordt vanochtend pas bekendgemaakt. Het actiecomité heeft een strategie bepaald – Plan C – en zal vanochtend instructies geven aan de vakbondsleiders.

Maar de acties zullen in ieder geval harder zijn dan tot nu toe, zei Alex Molina van het comité gisteravond in een uitzending van Telenotisia. De vakbonden hopen dat vandaag meer mensen dan gisteren gehoor geven aan de oproep om te demonstreren, want van een massale opkomst was geen sprake. ,,We roepen niet alleen onze leden maar alle werknemers op om naar het PWFC-gebouw te komen. We gaan door met de strijd”, zei Molina.

Minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) zei in een uitzending van TV Direct niet te begrijpen wat de vakbonden nog willen bereiken. ,,Als regering zijn we de bonden op alle drie de punten tegemoet gekomen (minimumloon, WA-verzekering, ontslagen UTS, red.). Ik zou niet weten wat we meer moeten doen. Ik begrijp het doel van de strijd niet.”

Minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning heeft waarschijnlijk vandaag nog een gesprek met UTS-vakbond Sitkom.

De vreedzame manifestatie gisteren op het Wilhelminaplein leek gistermiddag even uit de hand te lopen toen demonstranten met een ‘sit-down’-actie de ingang van Fort Amsterdam blokkeerden. Het Riot Team rukte uit, maar na bemiddeling van minister van Justitie Quincy Girigorie keerde de rust terug. Vakbondswoordvoerder Errol Cova sprak opnieuw met premier Rhuggenaath. Maar waar Rhuggenaath terugkijkt op ‘een goed gesprek’, zijn de vakbonden niet tevreden en voeren hun acties op.

Aan het eind van de middag verplaatsen de demonstranten en vakbondsleiders zich van het Wilhelminaplein naar het vakbondsgebouw van PWFC. ,,Het actiecomité neemt de organisatie van de demonstraties nu helemaal over”, zegt Molina tegen de aanwezige achterban. Het overleg vindt achter gesloten deuren plaats.

Maar rond 19.30 uur laat Molina, met naast hem Errol Cova en BTG-voorzitter Frensley Sillé, weten dat de actievoerders vanochtend om 7.00 uur weer bij PWFC worden verwacht. ,,Rust goed uit, want morgen moeten we hopi, hopi fit zijn”, zegt Cova die met een goed gevoel terugkijkt op de manifestatie en de sit-down-actie. ,,Perfect uitgevoerd. We hebben ons niet laten provoceren.”

Volgens Molina zijn de vakbonden nog altijd bereid om met de regering te overleggen, maar ligt de bal nu bij de ministers. ,,Zij moeten met iets komen en hopelijk snel, want hoe langer de acties duren, hoe wanhopiger de mensen worden en hoe groter het gevaar dat het uit de hand loopt.”

Bron Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Een gevalletje van het aan de Chinese delegatie duidelijk maken dat er geen waarde wordt gehecht aan de belangen van de toekomstige investeerder in de ISLA.
  Het overleg met GZE was al een dag opgeschort en waar staat Cova, juist op he Wilhelmina plein. Dat is zijn verborgen agenda. Vakbonden in China worden iets minder gewaardeerd dan hier en dat is natuurlijk beangstigend.

 2. Het mogen toch duidelijk zijn wie er bij deze actie’s aan de touwtjes aan het trekken is, en dat is duidelijk Gerritde (roofvogel) Raaf, koste wat het kost zal er ellende en rotzooi moeten komen, al geeft de regering meer wat de vakbonden eisen, er zal gedestabiliseerd en getrerroriseerd worden, weet niet wat aan vazal en troll Cova en co is beloofd door Gerrit de pathologische beroeps leugenaar. Hij hoed zich in ieder geval uitzonderlijk stil, en dat is nu juist zo verdacht Gerritje, ik kijk door je heen misbaksel en landverraarderdie je er bent. Het word tijd dat je nog voor de kerst in het gevang wordt gepleurd voor 3 jaren zitten.

 3. @Kan iemand uitleggen waarom dat nodig is en wie hij daarvoor wil optrommelen ?

  Voormalig PS voorzitter en heethoofd Lucho Rosales is hoofd van de knokploeg. Hij is zijn luizenbaantje kwijt en kan niet meer gratis op reis.. Hij is bereid tot veel. Vraag maar aan zijn makamba vrouwtje die niet voor niets in Nederland zit…

 4. Het slaat inderdaad helemaal nergens meer op, het is nu wel duidelijk wat ze wel willen, ROTZOOI schoppen, mensen tegen elkaar opzetten.
  Kijk maar eens goed naar de foto, en wat zie je dan? Precies een stelletje LOSERS.
  Dus meneer Rhuggenaath,laat je niet gek maken.

 5. De heer Cova is kennelijk in dienst van Schotte. Het land mag kapot gaan, als ik mijn zin maar krijg, is het motto.
  Crimimarxisme probeert voet aan de grond te krijgen.
  Cova kan bij fol,pais, en alle andere politieke eendagsvliegen worden gezet.
  Het wordt tijd voor een beweging die Curacao de goede kant opstuurt en aan het werk gaat.

 6. Lekker thuisblijven in de airco mensen ,doet Cova later ook met een grote Presidente,als hij klaar is met opruiing.
  Wat heeft dit voor zin allemaal Mr Cova?

 7. Wat een f*cking loser is die Cova.
  Zijn eigen mensen kotsen hem uit, maar idioot Cova wil nu hardere acties.
  Kan iemand uitleggen waarom dat nodig is en wie hij daarvoor wil optrommelen ?

  Het is duidelijk dat dit figuur een compleet andere agenda heeft dan de verzonnen punten waar de regering op in is gegaan. Het is Cova puur te doen om herrie te schoppen en om het eiland en haar inwoners schade toe te brengen.
  Zou een mooi idee zijn wanneer de rest van de bevolking van Curacao morgen naar zijn huis gaat en gewoon precies daar doet wat hij op het eiland wil doen. Kijken hoe hij dan thuis gaat komen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -