AD | Gezaghebber Bonaire niet vervolgd

Rijna was als aandeelhouder en bestuurder van Bon Recycling bv van 2010 tot 2014 bij dit bedrijf betrokken, welke vergunningvoorschriften heeft overtreden

Willemstad/Kralendijk – De gezaghebber van Bonaire, Edison Rijna, wordt niet strafrechtelijk vervolgd door het Openbaar Ministerie; de zaal is onvoorwaardelijk geseponeerd.

Dat is de uitkomst van het feitenonderzoek. In een reactie stelt Rijna – die verdacht werd als directeur van het bedrijf Bon Recycling vergunningvoorschriften te hebben overtreden – dankbaar te zijn dat het onderzoek snel is afgerond en dat hij met deze uitkomst weer aan de slag kan als gezaghebber van Bonaire.

Rijna was als aandeelhouder en bestuurder van Bon Recycling bv van 2010 tot 2014 bij dit bedrijf betrokken. Het vermoeden bestond voorheen dat het bedrijf zonder de vereiste vergunningen zou hebben gebouwd en bedrijfsactiviteiten had uitgevoerd. Nu het feitenonderzoek is afgerond stelt het Openbaar Ministerie (OM) het volgende:

,,Hoewel is vastgesteld dat Bon Recycling bv inderdaad niet over de benodigde vergunningen beschikte en in zoverre een strafbaar feit werd begaan, vindt er geen vervolging plaats omdat het Openbaar Lichaam Bonaire de indruk heeft laten ontstaan dat er toestemming was om zonder vergunningen te bouwen en te beginnen met de werkzaamheden. Daarom kan de heer Rijna niet verweten worden dat er gebouwd en gewerkt is zonder vergunning.”

In een korte reactie laat Rijna naast zijn dankbaarheid te uiten dat de zaak snel is afgerond, ook weten dat hij staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de fractieleiders van de Eilandsraad en het Bestuurscollege heeft geïnformeerd over de conclusies van het OM.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Gezaghebber Bonaire niet vervolgd

 1. Knoek-koe

  Edison Reina is feitelijk van hetzelfde “platte” kaliber als afzetter Burney El Hage, en andere flessetrekkers.

  Eigenlijk zijn het gewoon ordinaire oplichters, goodgovernance schenders die bewust spelen met de mazen in de wet, en dan pretenderen dat ze integer zijn omdat de wet en regelgeving het zogenaamd toeliet, terwijl ze donders goed wisten waar ze mee bezig waren.

  Mooie pakjes politici die mooi weertje spelen terwijl ze de boel flessen.

  Zolang bestuurders als Edison Reina en Burney El Hage hier glimlachend mee wegkomen zal er niets veranderen aan de in en in verrotte cultuur van corruptie.

 2. Is Irma Lips toegetreden tot het OM?

  Reina is een ontzettend eng mannetje, bijna net zo eng als Wilfred Flocker en Eric de Vries.

 3. En met dank aan het OM blijft het bestuurlijke corruptie bestaan op de eilanden…

 4. Knoek-koe

  Het is akkoord om de wet te overtreden omdat er een vage indruk was dat het akkoord was om te bouwen zonder vergunning? Waar blijkt dat dan uit?

  Dus iemand die zonder een “rijders licentie” ( rijbewijs) rijdt, en aangehouden wordt, kan die dan ook onder een boete uitkomen, omdat er een vage indruk bestaat bij de bestuurder dat het geen probleem zou zijn?

  Wat een dubbele moraal, deze meneer Reina heeft gewoon ordinair de regels aan zijn laars gelapt maar doet nu alsof openbaar lichaam Bonaire daar de schuld van heeft.

  Dubbele moraal.

 5. De Rechtsstaat

  Het is echt (niet) lachen geblazen met het OM op deze eilanden. Wat een aanfluiting zeg? Wederom wordt een strafbaar feit geconstateerd, maar (omdat, wie weet?) geen probleem, ga maar.

  En kom mij niet vertellen lees de (z.g. grondige) reden, omdat ik zie het als “iets dat krom is, een beetje recht lullen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *