27 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 23:29

ParadiseFM | Ruim 4000 vaccinaties op 1 dag

Het aantal dagelijkse vaccinaties op Curacao neemt toe. De afgelopen 24 uur zijn 4269 personen gevaccineerd. In totaal hadden om 10 uur vanmorgen 45.386 mensen hun eerste...

Democracy now! | Thursday April 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer dan 65.000 registraties voor vaccinatie

Inmiddels hebben meer dan 65.000 mensen zich geregistreerd voor een vaccinatie, zo meldt de overheid. Omdat het grote aantal besmettingen tot grote problemen in het ziekenhuis leidt,...

PBC | Het wordt stoffig de komende dagen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De komende dagen worden weer stoffig: Sahara zand trekt over de Caribische regio. Het Caribbean Weather Center benadrukt dat het hier niet gaat om...

PBC | Vulkaan op Sint-Vincent ‘blijft voorlopig nog wel rommelen’

Persbureau Curacao De vulkaan op Sint-Vincent blijft de komende tijd nog wel rommelen en as uitspuwen. Dat zegt het seismologische centrum van de University of the West Indies....
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Fusie Dierenbescherming en Kluivert

AD | Fusie Dierenbescherming en Kluivert

Fusie Stichting Dierenbescherming en Kluivert Dog Rescue Foundation (KDRF)

Willemstad – Stichting Dierenbescherming Curaçao die zich al 71 jaar inzet voor het welzijn van dieren op Curaçao, werkt officieel vanaf 11 november 2019 samen met Kluivert Dog Rescue Foundation (KDRF). Dat is bekendgemaakt door Gregory Berry, voorzitter van de Dierenbescherming en Maarten Jan Reijnders, voorzitter van KDRF.
,,De twee stichtingen streven hetzelfde doel na, namelijk het vinden van een duurzame oplossing voor de (zwerf)hondenproblematiek door grootschalige sterilisatie/castratie-acties, alsook educatie en bewustwordingscampagnes. Waar de gezaghebbende Dierenbescherming het dierenasiel beheert en als eerste aanspreekpunt dient voor dieren in nood, beschikt KDRF over een internationaal netwerk van donateurs, dat de nodige investeringen bij de Dierenbescherming mogelijk maakt. Zo heeft KDRF al jarenlang een uitstekende samenwerking met de Nederlandse Stichting DierenLot, die alle donaties voor KDRF administreert en verantwoordt”, zo wordt nader uitgelegd.

Als een van de eerste gezamenlijke acties zullen de sterilisatieruimtes van de Dierenbescherming uitgebreid worden.

,,Zodra deze basisaanpassingen zijn afgerond, wordt de frequentie van de grootschalige sterilisatie- en castratie-acties verder opgevoerd. Ook zullen de stichtingen in de toekomst samen gaan zorgen voor een betere klachteninspectie en een efficiëntere opvang en ter adoptiestelling. Op termijn moeten al deze activiteiten ertoe leiden dat er minder honden in slechte omstandigheden worden geboren en dat meer honden een goed en gezond leven krijgen”, aldus de organisaties.

De samenwerking is vastgelegd in een overeenkomst waarin een degelijke en betrouwbare financiële verantwoording centraal staat. Op basis van de overeenkomst zullen deskundigen alle financiële handelingen nauwgezet beheren. Een onafhankelijke accountant controleert de jaarrekeningen van de Dierenbescherming en deze worden op de website van de stichting gepubliceerd. Zo zullen ook door een onafhankelijke accountant bij KDRF de ontvangen donaties ten behoeve van de Dierenbescherming gecontroleerd worden.

KDRF heeft in de afgelopen twee jaar meer dan 200 honden geholpen. Besloten is om in het vervolg de naam Kluivert Dog Rescue Foundation te gaan gebruiken in plaats van Kluivert Dog Rescue Center. Een derde verandering is dat een nieuw bestuur is aangetreden bij KDRF.

Naast voorzitter Maarten Jan Reijnders – in Nederland bekend als oprichter en grootaandeelhouder van eHealth Ventures Group – is Roland Beunis, mede-eigenaar van de Trustmoore-groep, als penningmeester tot het bestuur toegetreden. Dierenarts Bob Carrière, practice manager van 40 Carrière Sterklinieken in Nederland, bekleedt de functie van secretaris.

,,Met zijn komst is de KDRF een flinke dosis medische kennis en ervaring rijker”, aldus de stichtingen. Oprichter en naamgever van de stichting Rossana Kluivert is algemeen bestuurslid.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. 200 gered…yeah right….onafhankelijke accountants…yeah right…
    Waar waren die vrijwilligers van KDRF eigenlijk gedurende de steractie?
    Pop up store aan het voorzien van pamflet met verontschuldigingen zomaar weg te zijn?

  2. Weer zo een samenwerking die over een paar weken of maanden als een zeepbel uit elkaar klapt. Het feit dat zo veel straat katten en honden zijn is niet omdat de dierenbescherming in die 71 jaar geweldig werk heeft verricht.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties