AD | FIU-meldplicht administratiekantoren

Administratiekantoren moeten zich nu melden bij FIU voor registratie.

Willemstad – Administratiekantoren hebben sinds kort ook een meldingsplicht bij de Financial Intelligence Unit (FIU, voorheen Meldpunt Ongebruikelijke Transacties). Dat blijkt uit een melding op de website van FIU.

Uitgelegd wordt dat administratiekantoren onder andere diensten aanbieden die vallen onder de Landsverordening melding ongebruikelijke transacties (LvMot) en de Landsverordening identificatie bij dienstverlening (Lid). FIU stelt het volgende:

,,Als een administratiekantoor op enige wijze betrokken is bij de volgende diensten dan moet het kantoor cliëntidentificatie volgens de Lid uitvoeren en is het kantoor volgens de LvMot, verplicht ongebruikelijke transacties te melden:

a. het aan- of verkopen van onroerende zaken;

b. het beheren van geld, effecten, munten, muntbiljetten, edele metalen, edelstenen of andere waarden;

c. het oprichten of beheren van vennootschappen, rechtspersonen of soortgelijke lichamen;

d. het aan- of verkopen dan wel overnemen van ondernemingen.”

Administratiekantoren moeten zich nu melden bij FIU voor registratie.

Bron: Antilliaans Dagblad van 16 mei 2020

4 Reacties op “AD | FIU-meldplicht administratiekantoren

 1. Roberto, Coronapersconferenties gezien?

  Houd het bij het onderwerp, slechts 2 commentaren en WEES KORT!

  Nog een keer zo’n lange respons en ik roep ‘flikker dan toch op’ (Dick Drayer) en doe demonstratief mijn leesbril af en ga naar de keuken (Maarten Kakel).

 2. Het kantoor is, volgens de LvMot, verplicht ongebruikelijke transacties te melden. Leuke gedachte. Maar doet het kantoor dat? Kijk, “een eerlijk geweten” behouden bij zakelijke transacties door twijfelachtige of frauduleuze projecten angstvallig te vermijden is hartstikke moeilijk. Waarom??? Omdat de meeste ambtenaren bij het zien van grote sommen geld hun zucht hiernaar niet kunnen bedwingen. Ze zijn gewoon niet omkoopbaar-proof, en zijn gewoon hierop niet getest. En zich niet in te laten met de zakelijke transacties van anderen, “vooral van vreemden” is ondenkbaar, en die vreemden weten precies wie financieel zwak zijn. Zij worden trouwens van tevoren ingelicht bij wié zij moeten zijn. Het is trouwens verfijnd en keurig voorbereid werk. Het kán niet mis. Alle mensen hebben hun prijs, is het motto. Iedereen is omkoopbaar, hangt ervan af hoé die persoon is en vooral door wie hij/zij wordt benaderd. Zijn loyaliteit wordt direct vaak verkwanseld voor zelfzuchtig gewin. Mocht hij géén gehoor hieraan geven, wordt hij geconfronteerd met een vroegtijdige dood……………Dus die meldingsplicht is gewoon een genotplicht met een dikke Havana-sigaar en een high ball glaasje dure cognac………………..YEAH baby.

 3. Curacao revisited

  Wanneer gaat RA Reinald curiel melding maken van assets die als 770 mln op de balans staan maar eigenlijk maar 90mln waard zijn? Of is hij te druk met happy hours?

 4. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *