28 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 09:37

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Familie Henriquez strijdt door om naam agenten

Gerechtshof buigt zich over namen agenten die betrokken waren

De nabestaanden van Mitch Henriquez strijden verder om de namen van de agenten boven tafel te krijgen die betrokken waren bij zijn fatale arrestatie. Dit verzoek is al twee keer afgewezen, maar de familie probeerde het vandaag opnieuw via een kort geding bij het gerechtshof in Den Haag.

De Arubaanse man overleed twee jaar geleden in Den Haag, mogelijk doordat de politie hem in een nekklem had genomen. Zijn familie wil weten wie de vijf agenten waren die erbij waren. Twee van hen worden strafrechtelijk vervolgd. Deze zaak wordt in november inhoudelijk behandeld.

Vooral de moeder wil weten wie de agenten zijn, zodat zij aan haar verwerkingsproces kan beginnen, zei haar neef. Volgens hun raadsman Richard Korver is dat niet alleen een wens maar ook een recht, omdat niet wettelijk is vastgelegd dat agenten anoniem mogen blijven als zij verdachten zijn in een strafzaak.

- Advertentie -

Spookproces

Hij zei dat de familie het gevoel heeft dat zij in een spookproces is beland, vol met beweringen en anonieme personen die met een nummer worden aangeduid. Er bestaat een dagvaarding waarin wel de namen staan, maar die is ten onrechte niet aan het strafdossier gevoegd, aldus Korver.

De familie is niet van plan om de namen openbaar te maken. Ze zouden wel eigen onderzoek willen doen en dat mag volgens Korver ook. Verder zijn de namen belangrijk, onder meer om ze aansprakelijk te stellen in verband met een schadevergoeding.

Maar volgens de landsadvocaat heeft de verzekeraar al aangegeven tot uitkering over te gaan als de agenten aansprakelijk worden gesteld. Ook komt het volgens hem vaker voor dat de namen van agenten onbekend blijven. Dat is juist in deze zaak belangrijk, omdat er ernstige bedreigingen tegen de politie zijn geuit, betoogde hij.

- Advertisement -

Het hof doet uitspraak op 4 juli.

Bron: Algemeen Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

  1. Bondia ma Mitch, mi tin ku bisa dia mi a tende ku polis macamba a mata rubiano mi tabata kontra e macambanan. Mi kiermen un ta na Merca nos ta kaminda polis blankoe ta mata hende pretu sali liber. Mi ta kere hues na Hulanda a hasi bon trabou i husga inparcial. Mi no ta comprende ta di kon ma Mitch ta sigui exigi pa sa nomber di e polis nan. Ma Mitch mes a mira demostrante nan grita “morto pa polis” despues di morto di Mitch. Si hues duna nomber anto algu pasa ku e polisnan of nan famia ma Mitch no kier tin esei riba ma Mitch su konsenshi. Mi no ta comprende ku e abogado no a splika ma Mitch esei awor ta tur e plaka ta bai pa abogado. Laga nos ta serio ma Mitch, Mitch a hasi un kos hopi mahos kwe su patin tene grita ku e tin un arma. Mi kier men Mitch a hasi algo di mala mucha tambe por ta ma Mitch no a sinje manera ku e no tin ku kwe patin tene grita ku e ta arma?

  2. Het slachtoffer heeft zijn dood zelf veroorzaakt hoe triest dit dan ook mag zijn voor de nabestaanden maar ook voor de agenten die dagelijks worden geconfronteerd met het schorriemorrie dat continu de confrontatie zoekt. In Nederland moeten agenten meer shit slikken dan waar dan ook. Er zijn veel landen waar bij het slachtoffer niet eens een nek klem was toegepast maar waar hij direct was neergeschoten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -