26 C
Willemstad
• donderdag 29 september 2022

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...
- Advertentie -

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

RTL | Van alle Nederlandse gemeenten zal Bonaire als eerste onderlopen

Welk stukje Nederland zal het eerst in zee verdwijnen door de stijgende zeespiegel? Het antwoord is niet één of andere laaggelegen polder, maar het wordt waarschijnlijk Bonaire....

Trouw | Nederland doet te weinig om Bonaire te beschermen tegen bedreiging klimaatverandering

Maarten van Gestel Het zuiden van het eiland Bonaire kan onder water komen te staan, en inwoners lopen steeds meer gevaar door orkanen. Maar de Nederlandse overheid doet...

AD | Faillisement van Campo Alegre

Belastingschuld van 6,9 miljoen gulden | Jeu Olimpio

Willemstad – De exploitant van Campo Alegre – Rectour Corporation, met als directeur John Loth – is in staat van faillissement gesteld. Er blijft onder andere een belastingschuld achter van rond de 6,9 miljoen gulden, zo is door Loth in de rechtszaal aangegeven.

Als curator is op 2 juni door het gerecht advocaat Arnold Huizing aangesteld. De rechter heeft het faillissement uitgesproken nadat de eigenaresse van Pablo i Sila General Contractor een zaak aanspande omdat zij voor schoonmaakwerkzaamheden niet uitbetaald werd.

Behalve dat voor de schoonmaak niet betaald werd, blijkt uit het vonnis dat ook andere facturen niet vergoed werden, zoals van Dynaf, Maas ICT, United Distributors en Tres. Loth heeft bevestigd dat het door hem geëxploiteerde bordeel eind maart 2020 heeft moeten sluiten in verband met de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus.

Volgens de bestuurder is er geen zicht op dat het bedrijf binnen afzienbare tijd kan worden opgestart en is er daardoor evenmin zicht op betaling van schuldeisers.

,,Volgens Loth was het al voor de coronacrisis moeilijk het hoofd boven water te houden, alleen al gelet op de belastingschuld van circa 6,9 miljoen”, zo staat in het vonnis. Volgens eerdere berichten maakte Rectour, ondanks naar nu blijkt de grote belastingschuld, ook gebruik van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)-regeling, waardoor het personeel uiteindelijk is uitbetaald. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft daartoe beslag laten leggen op de rekening van Loth.

Bij het bordeel waren rond de tachtig personeelsleden (niet prostituees) in dienst. Omdat hij het personeel niet honderd procent kon uitbetalen, en de medewerkers dit niet accepteerde, gaf Loth al eerder aan dat hij dan genoodzaakt was zelf het faillissement aan te vragen.

Overigens loopt er ook nog een dispuut met het in Nederland gevestigde bedrijf Nordic Venture Capital dat claimt eigenaar te zijn van het bordeel. Advocaat Lizaima Da Costa Gomez verklaarde in april tegenover deze krant dat Nordic beslag heeft gelegd op alle eigendommen en aandelen van Terrence Tecla (ook bestuurder van Rectour) en Loth in Rectour. Zij legt uit dat Tecla en Loth eigenaar zijn van het exploitatiebedrijf Rectour Corporation, maar niet van het kamp zelf, dat in het verleden helemaal opgeknapt en gerenoveerd is door de Nordic-eigenaren. Toen zij strafrechtelijk vervolgd werden, zijn de aandelen tijdelijk aan Tecla overgedragen die op zijn beurt onrechtmatig de aandelen doorverkocht aan Loth. Hierover is ook een procedure gaande.

Volgens de advocaat is het bedrijf miljoenen waard. Tegen Loth is onlangs nog aangifte gedaan door een prostituee namens 41 anderen van Colombiaanse en Dominicaanse afkomst die Loth betichten van moderne slavernij en die heel bang van hem zijn.

Bron: Antilliaans Dagblad van 5 juni 2020

Artikel delen

8 reacties

 1. Ik vraag me af of Doctor Da Costa Gomez en Betico Croez vanaf hun wolkje niet zachtjes wenen als ze de Antillen anno 2022 beschouwen? Een grote vieze corrupte bende is het geworden. Uitbuiten, oplichten, liegen en bedriegen en de meest incompetente lieden op cruciale functies. Dit hadden ze niet voor ogen. Men had nooit de dekolonisatie moeten toestaan van de eilanden. Vroeger heerste er tenminste nog orde en tucht. Nu is het een grote apenrots.

 2. Na meer dan 20 jaar wil het OM nu middels een openbare veiling betaling zien.
  Is de vordering niet teniet gegaan door tijdsverloop of verjaring?
  Al met al heeft Campo Alegre Curaçao wel wereldberoemd gemaakt en door de sluiting van het bordeel is de overheid veel meer inkomsten mis gelopen dan de 14 miljoen.

 3. Robert de Groot, alias mr Wilshire alias de burgemeester van Campo heeft in ieder geval al in 2000 zijn door drugs verkregen rijkdom wit kunnen wassen, niemand die hem een strobreed in de weg heeft gelegd.

 4. Kijken hoe lang het duurt voordat NL nu eindelijk de lang zittende OM kruk(ken) terughaalt.
  Maar dan moeten er wel replacements zijn.

 5. Het lijkt er op dat de regisseurs die achter de politiek staan:
  – de investeringsmaatschappijen
  – trusts
  – en consultancy
  Die door gebrek aan, of eigenlijk het ontbreken van, toezicht kunnen schuiven met geld tot dat de eindrekening moet komen komen en dan eindigt het in een faillissement waardoor schuldeisers met de rekeningen blijven zitten.
  En er claims gelegd kunnen worden bij de overheid wat weer opgebracht moet worden uit…. Belasting geld.
  En zo kom je aan een belasting druk van 47.3% zonder dat de betaler er iets van terug ziet.

 6. Achteraf is wel gebleken dat John Loth eigenaar is van het bordeel en de inboedel.
  Nordic Venture Capital B.V. gevestigd in Nederland is ondertussen failliet, omdat de miljoenen claim die John Loth, Terrence Tecla en Wilshire Advisors Ltd., gevestigd te Tortola, op Nordic Venture Capital B.V., de Nederlandse groep en hun advocaat L. Da Costa Gomez aan het voorbereiden waren, enkel tientallen miljoenen omvatten.
  Ook enorme claims zijn te verwachten tegen het OM, de executieofficier van Justitie en de overheid.
  Het OM heeft de nieuwe huurder nl. uit het bordeel gezet, louter en alleen ter voorkoming dat Wilshire Advisors Ltd. inkomsten zal verwerven om de betaling te hervatten. Hierdoor kan Wilshire niets betalen en zal voor de a.s. veilng failliet gaan.

 7. Rectour heeft in December 2019 niet over haar gelden (rond de 4 ton) bij de GiroBank kunnen beschikken en moest vlak voor 15 December 2019 het met slechts 10.000,00 verder doen.
  Enkele maanden daarna was de lockdown COVID en waren er plotseling geen inkomsten meer, terwijl de maandelijkse vaste kosten wel Konstantinos zijn gebleven.
  Deze combinatie was fataal voor Rectour.

 8. Typisch YDK: als de kleine man zijn water rekening niet op tijd betaald wordt die keihard aangepakt. Campo geeft het hoofd belastingdienst gewoon een 10 ritten kaart en je kan zo maar een belasting achterstand van 7mln opbouwen
  Zou Steven Martina ipv koeien in space zich niet drukker maken op gelijke behandeling van burgers en bedrijven?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -