AD | Ersilia ‘Zus’ de Lannooy al maanden bij Financiën

Ersilia ‘Zus’ de Lannooy tijdelijk SG Financien in afwachting van VDC screening

Willemstad – Ersilia ‘Zus’ de Lannooy wordt al maanden op verzoek van het ministerie van Financiën door de Centrale Bank uitgeleend aan het ministerie, waar zij verschillende werkzaamheden uitvoert. Dat bevestigt minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën tegenover deze krant.

Gisteren verschenen verschillende berichtgevingen dat De Lannooy tijdelijk tot secretarisgeneraal (SG) bij het ministerie van Financiën zou zijn benoemd. Haar benoeming zou gelden tot een permanente kandidaat zou zijn gevonden.

Dat klopt niet, zo stelt Gijsbertha, die aangeeft dat De Lannooy dan wel al maanden werkzaam is bij het ministerie en daar verschillende taken heeft, maar niet de verantwoordelijkheid van een SG.

Bovendien is van een officiële benoeming voor SG – waar een getekend landsbesluit voor nodig is – nog geen sprake. Om een SG te benoemen moet eerst een screeningsproces plaatsvinden. Dat proces is nu gaande, zo laat Gijsbertha weten.

Na de screening wordt vervolgens het landsbesluit getekend en is de benoeming officieel.

,,Wanneer aan een eventuele benoeming een screeningsproces is verbonden, wil ik liever niet in details gaan. Dat is niet goed voor de persoon in kwestie en niet voor het proces in zijn geheel”, aldus de minister van Financiën.

De Lannooy is geen onbekende in de wereld van Financiën. Ze heeft aan de Erasmus Universiteit een opleiding Economie/ Public Finance gevolgd en bekleedt bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een hoge functie, namelijk die van adjunct-directeur Financial Stability.

Ook was ze in het verleden minister van Financiën, was ze interim-hoofd van het toenmalige ministerie van Economische Zaken en was ze vlak na de noodregeling door de CBCS aangewezen als gemachtigde commissaris bij de Girobank.

Bron: Antilliaans Dagblad van 8 november 2019

25 Reacties op “AD | Ersilia ‘Zus’ de Lannooy al maanden bij Financiën

 1. Motto van Zus de Lannooy:

  “Vraag je niet af hoeveel je kan bijdragen aan de welvaart van je land , maar vraag je af hoeveel je land kan bijdragen aan de welvaart van je eigen “pockets” en die van je familieleden” .

 2. Curacao revisited

  @Knoek-koe: en ook Martina’s. Je kan op Curacao met projecten als space travel, 1000 koeien en bitcoin gewoon minister van economische zaken worden.

 3. Drechi pa bosnan Tur

  @Joep en Lasti:
  Corruptie is corruptie, of dat nu in Timboektoe gebeurt of hier op Barber. Vervolgens: Omkoperij om opdrachten weg te troggelen onder de voeten van concurrenten vandaan, is zowel hier als in het vagevuur “not done”………
  Dus laten we mekaar aub geen Mietje noemen……….

 4. “Een adjunct directeur, zegt @CR, is geen stagair die op betaald studie verlof kan gaan”.

  We hebben al veel stagiares gehad op Ministerposten en directeursposten die vonden dat ze daar konden zitten omdat ze tot een bepaalde familie of vrienden clan behoorden, en op de laatste plaats omdat ze er ook voor deugden. Verschillende Godetten, Wielsen, Pisassen, Zussen, en nog veel meer.

 5. Dank je @Joep, voor de explicatieve toelichting op die schaamteloze graai- “Zus” en dat hele corrupte zooitje bij de CBCS en Ministerie van Financien die dat mogelijk maakte, inclusief de huidige wegkijkers die daar zitten omdat ze zelf ook door vriendjes geplaatst zijn.

 6. Curacao revisited

  een adjunct directeur is geen stagair die op betaald studie verlof kan gaan. Van bepaalde functies, met bijbehorend salaris, moet je van mensen kunnen verwachten dat zij binnen 2 maanden volledig mee kunnen draaien en na 6 maanden al verbeteringen gaan doorvoeren. Het argument dat andere directeuren cashen en hun kop in het zand steken en hopen dat het overwaait, is geen goede reden om dan ook maar mee te doen.

 7. Inderdaad Drechi, als je het zo zegt
  Echter Damen is corrupt omdat ze betalen, niet omdat ze ontvangen.

 8. Voer 4 jaar een functie uit en de rest van je leven kun je geld opstrijken, ongeacht of je daarna nog een andere baan krijgt.

  Ze voeren echter niets uit. Neem Menki Rojer etc. Komen vrijwel nooit opdagen maar gaan straks gewoon geld vangen!

 9. De Rechtsstaat

  Ik citeer:

  Kiesrecht is het recht van een individu om deel te nemen aan het politieke proces in een land of andere bestuurlijke eenheid of organisatie door middel van verkiezingen, bijvoorbeeld door te stemmen op een partij naar zijn of haar voorkeur, of zich kandidaat te stellen voor een volksvertegenwoordiging. Iemand die kiesrecht heeft wordt kiesgerechtigde genoemd.

  Ga lekker verder met onaneren BS.

 10. @ Drechi,

  Ik zal je vertellen waarom het één (Zus de Lannooy) niets met het ander (Damen) te maken heeft, althans voor mij.
  Ten eerste is Damen shipyards een commercieel bedrijf en geen overheids entiteit. Zou men leveren aan de overheid dan kan er wel belastinggeld bij betrokken zijn, want de overheid betaalt nu in feite teveel voor hetzelfde product, alleen gaat een deel dan niet naar het bedrijf, maar wordt weer teruggesluisd naar de ambtenaar / politicus in kwestie. En dat is wel een kwalijke zaak. Het is echter ook mogelijk dat Damen gewoon inlevert op de profit margin en dan komt het dus uit de portomonnee van Damen.

  Ten tweede gaat het hier niet om omkoping op Curacao, maar op Barbados.

  Ten derde is de zaak in onderzoek door het OM (in Nederland).
  Al met al is het een kwalijke zaak, maar zoals zo vaak bij omkoping hoeft het initiatief niet altijd bij het bedrijf te liggen. Ook hier krijg je vaak van ambtenaren / politici te horen dat je niet in aanmerking komt voor levering wanneer er niets aan de strijkstok blijft hangen voor de desbetreffende politicus of ambtenaar. Wil je dan zaken doen dan zul je wel moeten betalen. En de vraag is dan: ‘wie of wat is er nu corrupt ?’ Het bedrijf dat moet betalen of de politicus / ambtenaar die vraagt om betaling ?
  Maar hoe dan ook, voor mij is deze zaak minder belangrijk, er is geen belastinggeld van Curacao (lees: mij als belastingbetaler) bij betrokken. Dus laat het OM alles maar uitzoeken, dan horen we het tzt wel. Men laat de zaak in ieder geval niet liggen.

  Zus de Lannooy daarentegen wordt wel degelijk betaald uit belastingopbrengsten en als zodanig treft het ons, de belastingbetaler, wel degelijk. Wij betalen de idioterie met deze vrouw. Alles wat zij in haar achterzak loopt te proppen, al dan niet geholpen door politieke vriendjes of familie, komt uit de belastingpot. En dat zij haar zakken schaamteloos heeft lopen vullen gedurende afgelopen jaren moge toch ook wel voor jou duidelijk zijn. Of is het voor jou heel normaal dat iemand meerdere salarissen krijgt voor werk dat niet wordt uitgevoerd ? Wachtgeld komt doorgaans te vervallen wanneer men een andere functie krijgt. Wachtgeld is alleen bedoeld ter overbrugging van de periode dat men geen werk heeft. Hier dachten de dames en heren politici slim te zijn en hebben ze er maar een pensioen van gemaakt. Voer 4 jaar een functie uit en de rest van je leven kun je geld opstrijken, ongeacht of je daarna nog een andere baan krijgt. Zo kun je pensioen op pensioen stapelen en heeft men het voor elkaar gekregen om absurde bedragen per maand op te strijken. En aan die absurde bedragen betalen jij en ik iedere maand weer mee. Misschien heb jij daar geen probleem mee, ik zie graag dat het geld op een betere manier wordt besteed, bv aan wegen, scholing, armoedebestrijding etc, maar niet aan graaiwerk.

  Zus de Lannooy heeft natuurlijk al een behoorlijke status opgebouwd qua graaien. Benoemd worden in een topfunctie en vervolgens 2 jaar op kosten van de belastingbetaler gaan studeren, met behoud van salaris, omdat ze niet voldeed aan de functie eisen is natuurlijk de zot voor woorden. Nu dan weer geplaatst bij het ministerie van financien omdat er waarschijnlijk iemand bij de Centrale Bank is gekomen die zag dat zij eigenlijk geen functie had. Oftewel, nog altijd wordt zij de hand boven het hoofd gehouden en mogen wij dat als belastingbetaler weer gaan betalen.
  Wanneer ik nu eens ga berekenen wat al deze onbenullen ons (de belastingbetaler) iedere maand kosten dan kan ik niet anders concluderen dat het eiland er financieel een stuk beter voor zou kunnen staan als dit graaigedrag een halt wordt toegeroepen.
  En daarom reageer ik dus wel fel op Zus de Lannooy en niet zo fel op een corruptie onderzoek bij Damen op Barbados.

 11. Ik moet dus concluderen dan wij selectief te werk gaan als we zaken bekritiseren.

  Ik ben blij om te lezen dat Drechi toegeeft altijd selectief met zijn argumenten omgaat.

 12. Drechi pa bosnan Tur

  Ik hoor hier alles over (BIJNA) iedereen…….
  Maar ik vraag me toch wel af……… Waarom reageert er niemand op bijvoorbeeld het feit dat ons aller Damen verdacht wordt van corruptie???? Vreemd he??? ………
  Laat het een Curaçaos bedrijf zijn, en dan zal je zien: dan worden er bijvoorbeeld zaken (zelfs dames die er in de verste verte niets mee te maken hebben) bij gesleurd die ons gelijk moeten geven….
  Typisch he?………
  Ik moet dus concluderen dan wij selectief te werk gaan als we zaken bekritiseren: wat ons uitkomt vallen we aan, maar zaken die met de mantel der liefde bedekt moeten worden volgens ons (omdat het bijvoorbeeld landgenoten zijn misschien?) niet…..
  Hmmmmmm……

 13. De Rechtstaat. Jij stemt op corrupte personen en bent dus 1 van de oorzaken van deze toestanden.

 14. De Rechtsstaat

  Helaas heb ik destijds echt het verkeerde vak gekozen.

  Schaamteloos deze figuren, desalniettemin.

 15. Kennelijk iemand met capaciteiten?
  Als ze dan zoveel capaciteiten heeft, waaarom moest ze dan op de valreep nog 2 jaar op betaald studieverlof nadat ze in dienst genomen was, voor een functie waar ze blijkbaar zo broodnodig voor is dat ze nu al maandenlang uitgeleend is bij Financiën?
  Capaciteiten hebben is een ding, ze (integer) inzetten is een tweede.

 16. Kennelijk iemand met capaciteiten om zuinig op te zijn.

  Piet van Linden of Pukkie. Het is één van de twee.
  Welke wordt het.

  Commentpolis.

 17. Maar het is wel een grote schande.

 18. Haha, wie zou dit alles weigeren ??

 19. Zus de Lannooy, geniet een vol Minister / eilandsraadslid pensioen, “studieverloft” vervolgens 2 jaar lang kostbaar gemeenschapsgeld weg terwijl ze in haar studentenjaren ook reeds van een volle studiebeurs heeft genoten waarmee ze aan de Erasmus Universiteit kon studeren. Bekleedt vervolgens een door suiker oom Tromp gefabriceerde totaal overbodige topfunctie, waar ze waarschijnlijk ook nog eens extra bijbouwt aan haar toch al riante in 4 jaar bij elkaar geharkte Minister/ eilandsraadslid-pensioen. In plaats van deze functie te “gunnen” aan een jong Curaçaosch academisch talent die voor een derde van haar overgewaarde bezoldiging de funktie veel voortvaarender en creatiever had kunnen bekleden. Functionarissen als Zus en met haar velen anderen maken doen de schijn dat Curaçaosche politici alleen en vooral aan hun eigen zakken denken alleen maar versterken met deze ” alles voor ikke ikke ikke en de rest mag stikken” mentaliteiten

 20. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 21. Curacao top 5 van niet integere bitches:
  1 Suzy Romer
  2 Zus da Lannooy
  3 Jacinta Constantia
  4 Stella van Rijn
  5 Tilly Pikerie

 22. Kan iemand van de Centrale Bank eens uitleggen waarom iemand die zo belangrijk is dat ze meer dan het dubbele van onze ministerpresident verdient zo maar uitgeleend kan worden zonder te worden vervangen? Of was ze dan toch niet zo belangrijk?

  De burger betaalt nu dus het driedubbele voor haar werkzaamheden bij financien, vergeleken met een ander die deze functie aanvaard zou hebben!

  Zus de Lannooy is een schandalig profiteur, om van te kotsen.

 23. De Lannooy heeft bij de Centrale Bank niets te doen, maar verdient er desondanks een wereldsalaris.

  Omdat ze benoemd is door voormalig CBCS president tiran Tromp, wiens nicht ze is. Van hem mocht ze na aanstelling meteen 2 jaar gaan studeren in Nederland, met behoud van haar riante salaris terwijl ze nota bene al een volledig eilandsraadslid/minister-salaris genoot!

 24. “De Lannooy bekleedt bij de CBCS een hoge functie van adjunct-directeur Financial Stability”.

  Een hoge functie die blijkaar compleet overbodig is getuige haar meerjarige studieverlof en detachering bij Financien.

 25. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *