AD | Deal Insel in de maak

Martina: Het is een kwestie van ‘ik wil jouw geld niet en ook jouw schulden niet’ | Extra

Willemstad – Synergy Aerospace, eigenaar van Avianca Holding, wil de routes, het personeel en de vergunningen van Insel Air hebben. Dit bedrijf zal het totaal aan schulden van het bedrijf van 200 miljoen gulden – inclusief het overbruggingskrediet van 33 miljoen van de Curaçaose overheid – niet overnemen.

Synergy Aerospace wil het verleden van Insel Air achter zich laten en de vliegmaatschappij onder eigen vlag, haar eigen naam en met de eigen huisstijl exploiteren. Dat heeft bewindvoerder Rogier van den Heuvel tegenover deze krant verklaard.

Een vertegenwoordiger van Synergy heeft de afgelopen dagen op Curaçao gesprekken met de betrokkenen gevoerd. Partijen hopen begin of medio juli de deal rond te hebben. Van den Heuvel houdt er rekening mee dat de deadline verschoven kan worden. Op 25 augustus staat er een crediteurenvergadering gepland.  Het zou mooi zijn als de deal tegen die tijd rond is, aldus bewindvoerder Van den Heuvel.

Verantwoordelijk minister Steven Martina bevestigde in gesprek met deze krant dat hij afgelopen zaterdag met Synergy heeft gesproken. Martina verklaarde dat het gebruikelijk is dat een nieuwe investeerder de schulden niet overneemt. Het is een kwestie van ‘ik wil jouw geld niet en ook jouw schulden niet’, aldus Martina. De minister bevestigde dat, als onderdeel van de onderhandelingen, er gesproken is over de wens van Synergy om de vliegmaatschappij onder eigen vlag, naam en stijl te exploiteren.

De onderhandelingen met Synergy zijn hervat nadat ze een tijd stil hebben gelegen. Eugene Rhuggenaath onderhandelde eerder, als minister van Economische Ontwikkeling, met Synergy. Dit leidde tot de ondertekening van een Letter of Intent tussen de beide partijen. De onderhandelingen kwamen op een laag pitje te staan nadat interim-minister Goeloe van Economische Ontwikkeling en politiek leider Gerrit Schotte van MFK een bezoek brachten aan Synergy en dit breed in de pers werd uitgemeten. Het bedrijf was hier niet van gediend, zo bleek later uit een brief van de bewindvoerder aan de toenmalige minister.

Bron: Antilliaans Dagblad

13 Reacties op “AD | Deal Insel in de maak

 1. @Drechi pa aboooooo, je bent een nietsnut omdat je staat achter mensen die ons staatskas had leeggeroofd, ons eiland aan de rand van bankroet had gebracht, ons naar de klote wil helpen enz, te veel om op te noemen.

  https://knipselkrant-curacao.com//kkc-blog-machtsstrijd-curacao-ontbrandt-de-politieke-vervolgingen-van-gerrit-schotte/

  Je respecteert niet eens de mening van anderen alleen jij hebt gelijk en de anderen zijn stront.

  Wij als lezer van deze forum hebben het recht op respect als wij onze mening plaats.

 2. @CI, En zeker geen stratigische partner aantrekken, achteraf gezien is een dure kracht inhuren vanuit het buitenland ‘Canadees Gilles Filiatreault’ ook niet handig geweest! Hadden lokale experts zelf prima kunnen afhandelen

  Dacht dat hij dat juist moest regelen.. Trouwens hij was ook met zoiets bezig met Air Madagascar maar vertrok zonder iets te hebben gerealiseerd.

 3. Dachten onze mandatarios soms dat die Avianca gasten net zulke gekke henki-achtige figuren (zouden) zijn als zij? Mis poes.. Henki loko is een Kurazoleño en woont op Curaçao! En daar hebben jullie zelf voor gekozen, een gekke henki-regering Ruggenaath. 😆

 4. bedrijf zal het totaal aan schulden van het bedrijf van 200 miljoen gulden .

  200 miljoen ? Mi Dios.

  De onderhandelingen kwamen op een laag pi tje te staan nadat interim-minister Goeloe van Economische Ontwikkeling en politiek leider Gerrit Schotte van MFK een bezoek brachten aan Synergy en dit breed in de pers werd uitgemeten. Het bedrijf was hier niet van gediend, zo bleek later uit een brief van de bewindvoerder aan de toenmalige minister.

  Wij moeten echt van deze payasos af. Dit kan echt niet.

 5. Goede deal voor Avainca. Neemt alleen de lusten over en Curacao krijgt er niet voor terug. Die zgn 100 miljoen in Venezuela blijft daar?? en Curacao mag 200 miljoen betalen. Avianca is zelf trouwens ook een bedrijf waar customer service niet nr 1 is en die ook met vertragingen te maken heeft dus dat zal wel aanhouden.

 6. Drechi pa bosnan Tur

  Keta hier heeft haar mond voor haar straf.
  Zij zal en hij moet het laatste woord hebben, anders is zij diep ongelukkig. En daarnaast zien de anderen op KKC dat zij niet met zich laat sollen. Als zij dat nu met argumenten zou doen, tot daar aan toe. Maar… leg nu eens uit WAAROM Drechi pa bosnan Tur een nietsnut is. Ho maar. Dan haalt zij TOTAAL onzinnige en niet ter zake doende eerdere publicaties in KKC aan, en verwijst daar naar alsof dat het bewijs zou zijn waarom ik een nietnut zou zijn.

  Ik heb haar gisteren aangeboden dat ik accuut mijn mond zou dichthouden, als zij maar een vermeende uitspraak van mij zou plaatsen.
  KETU!!!!!!!! Zij is niet bij machte dat te doen. ZIJ LIEGT WEER!!!!!!!!
  Ik daag haar hierbij weer uit!!!!!! Punjete!

 7. Drechi pa bo is een gefrustreerde nietsnut

 8. Drechi pa bosnan Tur

  ” Ja, maar toen was ik nog Minister van weet ik veel wat…… Nu ben ik Premier!! Wat meer respekt voor mijn positie en hoedanigheid”……
  Kijk nog eens een keer heel goed naar mijn call name…………

 9. Tja, als je Heerenveen en Lippinkhof laat zitten en dan nog eens Andre Delger als CFO aanstelt, dan teken je als het ware voor je eigen faillissement.

  Jammer van deze maatschappij, maar eens te meer is bewezen dat een Curacaose luchtvaartmaatschappij gedoemd is te mislukken,

 10. observator

  Er is dus helemaal geen sprake van een deal. Synergy/ Avianca gaat vliegen op de routes van Insel Air en de laatste wordt geliquideerd. De resterende schulden komen ten laste van de Curaçaose gemeenschap.

 11. Curaçao Independiente

  Kunnen vanuit gaan dat de rekening van 33 miljoenen voor rekening van de Comissie van Wijzen mannen gaat? Dit is gewoon gecontroleerd falliet laten gaan! En zeker geen stratigische partner aantrekken, achteraf gezien is een dure kracht inhuren vanuit het buitenland ‘Canadees Gilles Filiatreault’ ook niet handig geweest! Hadden lokale experts zelf prima kunnen afhandelen. De enige verschil inplaats van 100 miljoen dollar schuld moet ook 33 miljoen ANG erbij geteld worden. Sinds Synergy/Avianca gewoon additionele routes wilde uitbreiden, ben ik benieuwd hoeveel Insel Air personeel ze echt zullen overnemen.

 12. Elk nadeel hep sijn voordeel: de overnemende partij zal wel raad weten met Heereenveen en Lippinkhof, verantwoordelijk voor het Venezuelaans financieel fiasco van 100 miljoen dollar.

  Lippinkhof kan terug naar een car rental, Heerenveen kan wel leven van het riante salaris van zijn partner, Schottes sloerie alias Gerrit’s geisha Stella van Rijn.

 13. Joep Meloen

  Tja, dat zat er natuurlijk in.
  De regering heeft de kaarten op tafel gelegd nog voordat men uberhaupt in onderhandeling ging. Dan weet je dat je gaat verliezen, je hebt geen enkele onderhandelingspositie meer.
  Dat is destijds geschied met de raffinaderij en nu doet men precies hetzelfde met INSEL.
  De tent gaat over een paar maanden failliet en de bevolking mag de rekening van deze misser weer oppakken.
  Hartelijk dank maar weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *