AD | Curaçaohuis: Wel of niet verkocht?

De panden aan de Badhuisweg: wel of niet verkocht? | Foto Nico van der Ven

De panden aan de Badhuisweg: wel of niet verkocht? | Foto Nico van der Ven

Den Haag – Volgens Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) is het voormalige onderkomen van het Curaçaohuis – bestaande uit twee kantoorvilla’s aan de Badhuisweg plus de ambtswoning – verkocht.

Dat voerden althans haar advocaten aan in hun pleitnota bij het kort geding waarmee Wiels vorige maand de publicatie van het haar onwelgevallige rapport van de Nationale ombudsman over haar geruchtmakende handel en wandel trachtte te voorkomen. Daarin werd gesteld dat de aankoop van de nieuwe panden aan de Prinsegracht gefinancierd zijn uit de opbrengst van de oude panden.

Bij het Kadaster is evenwel geen enkele bevestiging te vinden dat de drie panden daadwerkelijk zijn verkocht. Als een pand officieel van eigenaar wisselt, wordt de koopakte bij een notaris ondertekend en onmiddellijk ingeschreven in het Kadaster.

Hoewel er inmiddels na de bewering van Wiels over de verkoop vier weken zijn verstreken, had de inschrijving van de akte tot gisteren niet plaatsgevonden, zo laat het Kadaster deze krant weten.

Volgens Wiels – aldus haar advocaten – zou de verkoop van de ambtswoning 1.430.000 euro hebben opgeleverd. Zij noemde dat bedrag om aan te tonen hoe verstandig zij gehandeld zou hebben door het huis meteen na haar aantreden voor 100.000 euro te laten opknappen. Daarvoor zou de waarde van het pand op 795.000 euro zijn getaxeerd. In vastgoedkringen wordt een dergelijke waardesprong hoogst onwaarschijnlijk geacht.

Wiels leeft overigens al sinds haar aanstelling in overtreding met het Landsbesluit Instructie Gevolmachtigde minister van 18 juli 2012 waarin is vastgelegd dat de Gevmin in Den Haag dient te wonen (Hoofdstuk VII, artikel 23).

Zij is gebruik blijven maken van haar eigen woning in Rhoon waarvoor zij boven haar bezoldiging en reguliere toeslagen een extra vergoeding van 2.800 euro per maand incasseert.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

3 Reacties op “AD | Curaçaohuis: Wel of niet verkocht?

 1. nu we de nieuwe panden hebben , zal toch zeker de toelage om in haar eigen huis te wonen worden ingetrokken. tenminste we hebben toch wl panden gekocht waar de gevolMinister in kan wonen.
  scheelt veel aan dienstreizen enz. en niet te vergeten 2800 euro per maand aan vergoeding.
  de dienst woning is een vorm van inkomen dus nu kunnen we beuren.

 2. Abraham Mossel

  Marlon @, die panden worden helemaal niet meer verkocht, let op mijn woorden deze panden worden gewoon weer door de andere ( nieuwe regering ) in gebruik genomen na een grondige renovatie ( zakken vulling nieuwe GvM ).
  Dit hele makelaars verhaal door fraudelyne op gezet met voorbedachte raden is één grote zakken vullen rij om zich na deze vier jaar feestvieren met een grote buidel geld te verdwijnen uit het zicht en nooit meer van haar te horen. Maar ik denk dat het toch ietsjes anders gaat verlopen voor deze oplichter, valsheid in geschrifte en keukendief. Zij en Asjes zijn niet slim genoeg om hier zonder kleerscheuren onder uit te komen.

 3. Probleem met dit bericht is dat men de panden nu voor een prikkie gaan verkopen om geen commotie nmeer hierover in de madia te laten verschijnen. Dus ver beneden de vraagprijs.
  En wie verliest ? De belastingbetaler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *