31 C
Willemstad
• maandag 22 juli 2024

Extra | Journaal 19 juli 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, July 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juli 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, July 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juli 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, July 16, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Contract Klesch blijft nog geheim

HomeMediaAD | Contract Klesch blijft nog geheim
Intertrust Curaçao vertegenwoordigt Klesch Curaçao | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De Staten krijgen de zogeheten ‘Asset Purchase and Sale Agreement’ tussen overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) en RdK-dochter Curaçao Refinery Utilities (CRU) enerzijds en Klesch Curaçao nv anderzijds nog niet.

Het is in dit stadium nog iets tussen partijen onderling, aldus minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) in een schrijven aan het parlement.

Deze overeenkomst werd op 22 december 2019 gesloten onder de voorwaarde van vertrouwelijkheid, schrijft de regeringsleider, en kan dus niet worden verspreid. Ook kan geen informatie uit deze documenten worden vrijgegeven zonder dat partijen hierover overeenstemming hebben bereikt.

,,Dit is een gebruikelijke manier van zakendoen als commerciële partijen met elkaar aan het onderhandelen zijn,” meldt Rhuggenaath in een brief gericht aan de vicevoorzitter van de Staten, Eugene Cleopa (MAN).

De premier zegt het parlement wel toe dat de 21 Statenleden een afschrift ontvangen van de overeenkomst met Klesch zodra deze is afgerond. Dat geldt ook voor de afspraken die zijn gemaakt over het te verstrekken recht van erfpacht, op het moment dat dit staat ingeschreven in de openbare registers. Voor wat betreft de overige documenten, stelt Rhuggenaath dat hierover nog nader overleg zal worden gevoerd om deze zo mogelijk ‘ter inzage’ te leggen.

De minister-president schrijft dit naar aanleiding van het debat met de Staten over de ‘verkoop van de raffinaderij en Bullenbaai’. Dat vond 30 december 2019 plaats. De parlementariërs van met name de oppositiepartijen hadden indringend om de verschillende stukken verzocht.

Naar verluidt bevat de ‘Asset Purchase and Sale Agreement’ een apart deel betreffende afspraken over de vertrouwelijkheid en aankondigingen; over welke delen waar wel mededelingen over kunnen worden gedaan en hoe er publiekelijk bekendheid over bepaalde zaken worden gedaan.

Intertrust Curaçao vertegenwoordigt Klesch Curaçao

Intertrust Curaçao is de lokale vertegenwoordiger van Klesch Group; van Klesch (Curaçao) nv om precies te zijn. Dat blijkt uit gegevens van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). De vennootschap werd op 12 december 2019 opgericht, zo meldt het uittreksel.

Klesch Curaçao kent drie bestuurders en één procuratiehouder. De 72-jarige Amerikaanse eigenaar Allen Gary Andew Klesch is samen met de twee Britten, Ian David Slack en Philip James Kellett (beiden 49 jaar), bestuurder. Intertrust Curaçao is als procuratiehouder de lokale vertegenwoordiger.

Klesch Curaçao is op hetzelfde adres gevestigd als Intertrust: in Zeelandia Office Park aan de Kaya W.F.G. ‘Jombi’ Mensing 14 op de tweede verdieping. De doelstelling van Klesch Curaçao is kort en krachtig: ‘Aardolieraffinaderij’.

Bron: Antilliaans Dagblad

12 reacties

 1. @Rechtsstaat:
  Ach….. Brian is constant alleen maar aan het “Papegaaien”: Hij herhaalt steevast iets wat reeds door iemand anders is gezegd, doet alsof het van hem afkomstig is, en voegt er vervolgens een slappe observatie aan toe. Niets meer en niets minder.
  Dan maar Ans!!!!!!!

 2. @Drechi, Russen en Chinezen doen aan moderne slavernij.

  En je vergeet dat je vriendjes jarenlang de tijd hebben gehad om een andere partner te vinden maar die door hun eigen hebzucht hebben weg gejaagd. Dus wel op de konto van jou buddy’s

 3. @BS:
  Dat moet je dan niet op mijn conto boeken als dat kan, maar van de regering die door jullie in het zadel is gehesen, niet Drechi pa bosnan Tur. DIE heeft de voorwaarden opgesteld en geaccordeerd!!!! Heb je mijn naam ergens op de documenten gelezen? Nee? Dan kan je er genoegzaam van uitgaan dat ik niet betrokken ben geweest.
  Trouwens, het kan me niets schelen waarnaar BS benieuwd is. En als de Chinos meer voorspoed brengen, het zij zo!!!! Wat mij betreft kunnen het ook Russen zijn! Alles behalve waar Blok en cs zich voor inzetten, want dat heeft alleen maar voor problemen gezorgd.

 4. @Drechi, Benieuwd of je ook grote praatjes hebt wanneer Klesch de Isla failliet laat gaan, de hele bende verkoopt als oud ijzer en bij de Bullenbaai een Chineze basis laat bouwen waar men de hele zee gaan vervuilen en hier zullen alleen chinos werken.

 5. @Brian S (BS):
  Ja hoor Brian! Net als die Kevin van Eikeren. Een verschil: die deed dat via de verzekering………

 6. Intertrust is een bedrijf dat brievenbussen verhuurd en bedrijven weinig belasting laat betalen,
  Perfect bedrijf voor een aasgier zoals Klesch

 7. Dat contract is op heet laatse moment (minimaal een jaar te laat) rond gekomen en de persberichten waren dan ook wat te snel. Laten we ze nu even tijd gunnen om de zaak goed te presenteren. Hoewel het net vlees uit de koeling is , als je het even te lang laat liggen bederft het en je geeft vliegen de kans om het totaal te verpieteren,

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties