AD | ‘Communicatieplan raffinaderij’

Curacao Gay Pride 2016 | Persbureau Curacao

Willemstad – Statenlid Stephen Walroud (PAR) wil van minister van Algemene Zaken Eugene Rhuggenaath (PAR) weten wat het communicatieplan is waarmee voorkomen wordt dat de deal met de Klesch Group in een negatief daglicht komt te staan. Hij verwijst naar de ‘tendentieuze en manipulatieve’ informatie die gelanceerd wordt tegen het hele proces dat nu loopt om de raffinaderij open te houden, met als doel de deal met Klesch terug te draaien.

Om nog meer misvattingen te voorkomen, vraagt Walroud ook om een update over de volgende stappen die genomen worden met betrekking tot de raffinaderij en de overeenkomst met Klesch. Hij vraagt wat de ontwikkelingsplannen zijn van de 180 hectare terrein rond het Schottegat die nu vrijgekomen is en de lege terreinen rond Bullenbaai die in verbinding staan met de ‘Jetty 2’.

Overigens is het Statenlid vol lof over de informatie die tijdens het hele proces door de regering gegeven is. Hij is ook te spreken over het feit dat het merendeel van de werknemers zich heeft laten registreren bij Curaçao Refinery Utilities (CRU) en dat Gary Klesch persoonlijk op Curaçao met verschillende partijen gesproken heeft waaronder de vakbonden. Geruststellend vindt hij het dat de vakbondsvoorzitters positief leken te zijn na de vergadering met Klesch. Hij eindigt zijn schrijven met 22 vragen aan Rhuggenaath.

Zo wil hij weten wat er precies in de transitieperiode gedaan moet worden en waarover er nog onderhandeld moet worden met de Klesch-entiteiten. ,,Wie gaat uiteindelijk de overeenkomsten tekenen? Zijn de nu beschikbaar gekomen terreinen verontreinigd? Hoe worden de terreinen ontwikkeld en door wie? Hoe staat het met de plannen om te komen tot een liquefied natural gas (lng)-plant?”, zo wil Walroud nog meer weten.

En met betrekking tot de tendentieuze informatie wil hij van de regering weten of het waar is dat deze het volk besteelt door de terreinen voor 1 dollar te verkopen. ,,Is het nog mogelijk de deal met Klesch in te trekken? Hoe realistisch is het om zelf de raffinaderij te draaien en managen? En zijn onze eigendommen echt definitief en voor altijd verkocht aan Klesch?”

Bron: Antilliaans Dagblad van 18 januari 2020

2 Reacties op “AD | ‘Communicatieplan raffinaderij’

  1. Wees transparant en dan kunnen de slechten ook weinig slechts praten.
    Wees geheimzinnig en dan hebben de slechten alle ruimte

  2. Hier op is maar een commentaar nodig; ” openbaarheid van bestuur” als dat er was had je geen leugen, ik bedoel, voorlichtingsstrategie nodig en was er mischien wat vertouwen. Maar omdat er bewust gekozen is voor een transparantie van een zwart gat. Omdat dat zo gemakkelijk graait moet je publiek wantrouwen op de koop toe nemen. Het is zo gemakkelijk er zijn regels voor behoorlijk bestuur uit gevonden die hoeven alleen toegepast te worden dat kan hier ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *