29 C
Willemstad
• zondag 24 september 2023

DH | Chamber urges public to come forward with GEBE complaints

PHILIPSBURG--Businesses and individuals with complaints about utilities company NV GEBE can now lodge those complaints at St. Maarten Chamber of Commerce and Industry (COCI), which plans to...

Ingezonden | De pot verwijt de ketel (Ennia)

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Evenwichtige ontwerpbegroting Bonaire

Kralendijk - De ontwerpbegroting (OB) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) toont evenwicht in 2024 en beperkte overschotten in de periode 2025-2027. Dit constateert het College financieel...

AntilliaansDagblad | Warmterecord breekt energierecord

Oranjestad - De vraag naar elektriciteit is in september extreem hoog. Het zogeheten piekrecord is drie keer gebroken: op 13, 14 en 15 september. De gevolgen van...

AntilliaansDagblad | Regering nog geen AI-beleid

BPD-minister: CBS werkt wel aan ‘Data Warehouse’ Willemstad - Curaçao beschikt op dit moment niet over de nodige middelen, capaciteit of budget om een alomvattend Artificial Intelligence (Kunstmatige...

AntilliaansDagblad | Toch wel OM-onderzoek Ennia/Ansary

‘OM bewust dat problemen rondom Ennia iedereen bezighouden’ Willemstad - Er loopt toch wél en zelfs al enige tijd een strafrechtelijk onderzoek ‘inzake Ennia en aan Ennia-gelieerde personen’,...
- Advertisement -spot_img

AD commentaar | Counterintelligence slappe B-film

HomeMediaAD commentaar | Counterintelligence slappe B-film

Met ‘rapport’

AD commentaar | Van Raak & co. slaan door; maar waarom zwijgt Ciga in alle talen?
AD commentaar | Counterintelligence slappe B-film

ANALYSE – Diverse personen hebben, met steun van de Nederlandse regering en Curaçaose politici en politieke groepen alsmede met input van lokale en buitenlandse inlichtingendiensten en opsporingsinstanties, een ‘coup’ beraamd met als doel het omverwerpen van de toenmalige regering Schotte.
Dit staat in verschillende bewoordingen in een ongetekend en ongedateerd rapportje van het onbekende Marketing Counterintelligence. Wie er achter deze Marketing Counterintelligence schuilgaat, is (natuurlijk) niet duidelijk. De naam duikt op bij LinkedIn, waarop wordt verwezen naar een website die wel bestaat, maar niet meer laat zien dan het logo van Marketing Counterintelligence. Geen contactgegevens, geen namen, nada.

Dat lijkt gelijk aan te geven dat het geen officieel geregistreerde of bestaande organisatie is. Feit is wel dat er een Engelstalig verslag – filmscript – ligt van 47 bladzijden, waarin na het voorwoord en uitleg van de doelstelling een dertiental personen wordt ‘behandeld’. Zij zouden achter de historische ‘val’ van (voormalig) premier Gerrit Schotte (MFK) eind 2012 zitten.

Opvallend is dat het rapport niet alleen de kennelijk doelbewuste neergang van de voormalige minister-president Schotte beschrijft, maar daarbij ook in een adem zijn levenspartner Cicely van der Dijs noemt. Van der Dijs heeft echter niets te maken (gehad) – althans niet formeel – met de regering. Ook niet als ‘first lady’.

Babel-Schotte-marketingcounterintelligence
Wie er achter deze Marketing Counterintelligence schuilgaat, is (natuurlijk) niet duidelijk

Waar Schotte en zijn partner Van der Dijs wél samen in zitten, is de strafzaak Babel tegen hen, waarvoor beiden in eerste aanleg al werden veroordeeld. Babel gaat over ambtelijke corruptie en omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. De advocaten van Schotte en Van der Dijs bereiden momenteel het hoger beroep voor.

Marketing Counterintelligence, voor zover deze echt bestaat en betekenis heeft, benadrukt ook een paar keer dat met de beweerde coup tegen Schotte een aanslag is gepleegd tegen de autonome status van het soevereine Land Curaçao, namelijk om volledig los te komen van de Nederlandse regering en het Koninkrijk.

De claim dat sprake zou zijn geweest van een omverwerping is niet nieuw. Zeker niet uit de hoek van Schotte. In mei 2012 verklaarde hij als premier in de Staten dat de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) in 2010 het plan zou hebben gehad hem uit zijn functie te zetten. En op de dag van zijn gedwongen vertrek eind september 2012 uit regeringscentrum Fòrti, nadat en omdat zijn regeringscoalitie de noodzakelijke parlementaire meerderheid in de Staten had verloren, riep Schotte voor de Latijns-Amerikaanse media dat in ‘Curazao’ een ‘staatsgreep’ gaande zou zijn.

De coup waar het rapportje nu over spreekt is het resultaat van een samenzwering, aldus de optellers, waarbij op grote schaal gebruik is gemaakt van gelekte vertrouwelijke documenten om de publieke opinie tegen de regering van destijds te beïnvloeden. De tegenstanders en het Openbaar Ministerie hebben een situatie gecreëerd waardoor het publiek een negatief beeld overhield aan Schotte en zijn kabinet.

Het verslag van de verder niet nader te duiden Marketing Counterintelligence stelt overigens met zoveel woorden dat de beschreven personen niet alleen veel schade hebben berokkend, maar zelf ‘materieel voordeel’ hebben gehad van hun handelingen. Met andere woorden: ze zouden zijn betaald of omgekocht.
Om welke personen gaat het dan? Het Antilliaans Dagblad kiest ervoor hun namen – hoewel in andere media wel genoemd – uit een zekere bescherming achter te houden. Maar het gaat om een ex-gouverneur en diens plaatsvervanger, een oud-procureur-generaal, een nog actief parlementariër, een grotendeels zelfstandig werkend journalist, een voorman van een burgerbeweging en een oud-functionaris van de veiligheidsdienst VDC.

In de conclusie wordt ‘aanbevolen’ een grootschalig onderzoek te doen naar de rol van het Kabinet van de Gouverneur en de inlichtingendiensten van zowel Curaçao als van Nederland; en wel door ‘een hogere autoriteit’. Ook moet het Parket van de PG nauwkeurig geïnspecteerd worden.

Tot slot: het ‘confidentiële’ rapport, dat in bioscooptermen geen hogere rating verdient dan een slappe B-film, krijgt naar eigen zeggen nog een vervolg. Het is wachten op Part 2.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

2016 06 08 – Rapport Counter Marketing Intelligence – Babel Case_Deeper_Dive_07 by Black Lion on Scribd

7 reacties

 1. Meer dan een “slappe B-film” lijkt deze comedy eigenlijk op dat soort slechte kwaliteit gedownloade youporn -filmpjes die je toevallig ergens op een website als spam op je computersysteem stiekem cadeau krijgt, vergezeld door een typisch jaren 80 “elevator” muziek.

  Bij de logo al loopt het helemaal verkeerd. Je weet dan meteen dat het óf uit de duim gezogen is óf een spooky “one-man-business-fits-all” met de domste handelsnaam. Hoe komt men aan de logo? Uit een gratis actionpacked online gaming spel (counterintelligence) of uit de “images” tab van Google (marketing)? Hoe dan ook, een betrouwbaar, gerespecteerd en zeer goed gepositioneerd (buitenlands) marketingsbedrijf zou dat soort logo nooit als imago of identity hebben gebruikt. Men wijst het meteen af als “garbage”. Zelfs de combinatie van de 2 lettertypes is … yikes! … a joke! En die brein (is het een brein?) als symbool in de logo, lijkt bestemd te zijn voor een IT of een in de neurotechnologie gespecialiseerd bedrijf. Ach, who am I kidding, kan zelfs als clipart bij een vergeten blog terecht.

  Waarom heeft de (crimineel en de) maffia, verdorie-nog-aan-toe, nou eigenlijk altijd zo’n slechte, bittere laag-bij-de-grondse smaak? Zou het zijn omdat het gaat over mensen zonder cultuur? Alles blijkt te draaien rondom het kitsch, eeuwig gekleefd aan de groteske “Liberace-achtige” denkwijze van de jaren tachtig. De rode das van de maffiabaas (“Does that thing […] crap in the woods?”- Joel Mchale) en de bizar witte zoro-costuum met z’n bijbehorende geveerde hoed (Rembrandt?) van de exminister van financien in 2010, zijn beide op z’n minst elk een troostprijs waard voor de braziliaanse carnival.

  Moving on. De naam. Zoveel geld, maar net niet genoeg voor een spoedcursus “So you want to be smart” voor Dummies. Want geen idee hebben van wat marketing werkelijk betekent, laat staan wat counterintelligence inhoudt, is één en al blunder. Erger nog, niet op de hoogte zijn dat die twee wetenschappen nimmer bij elkaar passen, niet eens als een “one time cheap joke” is een blunder van jewelste!

  En dus kom ik tot de conclusie dat wijsheid niet te koop is. Wel de horde die zich bij dit soort lowlife in z’n geheel geindentificeerd voelt. Zoals al eerder bewezen, als men hier met een stapel (lege) A4-tjes op de tv zwaait om wie dan ook te incrimineren, verondersteld deze horde of stemvee zonder enig twijfel of bewijs dat het vanzelfsprekend is dat men de waarheid vertelt. Common sense bestaat bij deze groep niet, Marketing Counterintelligence nu, helaas, wel.

  “Droevig eiland droevig volk
  droevig eiland in de kolk
  van de maalstroom van de maalstroom
  droevig eiland zonder tolk.” – Cola Debrot, December 1969.

 2. Niet geheel eens. Hoewel de doelgroep duidelijk te identificeren is is het geen groep die MFK stemt ‘no matter what’. Het is wel een doelgroep dat makkelijk te bewerken is. Schotte en MFK (door diepere zakken) kaapten deze doelgroep weg van partijen zoals FOL die telkens tijdens verkiezingen deze doelgroep weet te ‘bewerken’.

 3. Abraham mossel,

  Je blijft de standaard fout maken door alles vanuit jouw optiek te bekijken. Jij controleert zaken, checkt feiten, weet informatie in te schatten.
  De doelgroep van Schotte en de MFK doet dat niet. Die checken dat marketing bedrijf niet. Zij accepteren, zonder morren, alle uitkomsten. En die uitkomsten sluiten naadloos aan bij hun eigen gedachten, ook zij geloven in complotten, zijn fel anti-nederland, vaak een racistische inslag en een zeer laag opleidingsniveau alsmede IQ.
  En daarom is Schotte / MFK ook zo gevaarlijk. De achterban is stabiel, levert altijd 4 tot 5 zetels op, alles wat ze meer kunnen krijgen is meegenomen.

 4. Voor de goede orde. Oranje (nog) boven. Er is helemaal geen soeverein land Curaçao. Curaçao heeft een zelfstandige status in het Koninkrijk, net zo iets als een provincie. Het Koninkrijk is soeverein. Curaçao niet. Als wij in de schoenen van Schotte cs en zijn bekwame raadslieden stonden, zouden wij toch een intensieve cursus geloofwaardig de waarheid bewerken en framen volgen. Het volmaakte verzinsel is mogelijk, maar daar moet hard aan gewerkt worden en de gaten in het betoog moeten op voorhand gedicht worden. Wij zouden het rapport door Price Waterhouse Cooper (PwC) laten opstellen, die doen innovatief en creatief zaken. Dat is essentieel. Eps/Kunneman/Van Doorne of Berenschot kunnen ook (als ze geen reputatieschade vrezen) of Deloitte en Touche. De laatste firma is vooral goed in risicomanagement. Kan goed van pas komen. Een gedegen strategie hoe van een hannes een held te maken is gewenst. The Boston Consulting Group, Bain & Company en OC&C Strategy Consultants zijn de beste consultancybureaus op het gebied van strategie. Dat blijkt uit de ‘MT100 Beste Adviesbureaus van Nederland 2014’ ranking van zakenblad Management Team. De top 5 wordt gecompleteerd door Berenschot en SparkOptimus. Een niet bestaande instelling, een vrijmoedig, niet onderbouwd fata morgana van een onderzoeksrapport laten opstellen en met veel fanfare publiceren, lijkt ons niet de juiste aanpak om het aangezicht te redden. Renée van Aller&John de Vries

 5. EN DE POLITICI VAN DE MFK-REFORMA BLIJVEN HUN EIGEN VOLK BELAZEREN, BELIEGEN EN BEDRIEGEN WAAR ZIJ ZELF BIJ STAAN, GERRIT DE RAAF HEEFT HONERDEN ZANDWAGENS GEKOCHT, OM STRAKS ALS ZWARTE PIET , IETS TE VROEG, ZAND IN PLAATS VAN KOEK, IN DE OGEN TE STROOIEN VAN ZIJN KIEZERS EN ER BIJ VERTELD DAT SINTERKLAAS WEL BESTAAT, WAND SINTERKLAAS IS HIJ ZELF .

  ( Abraham zet je caps lock weer even op een laag pitje de knop links van je toetsenbord of je tablet)

  Met vriendelijke groet,

  Moderatie Team

 6. een B film vind ik nog een te hoge score van deze door Peppie & Kokkie en hun NEP marketing cabouter flop firma, voor gekouwde herhalingen door een al even oude en uitgespugde crimineel bekend staand als psychopaat en pathologische beroeps leugenaar Gerrit de Raaf. Als dit weer eens een van jullie verkiezingstunten zijn, schat ik de zetel winst van Gerrit de Raaf ( de dief) dit keer niet echt hoog in, zij zetten zich steed meer in hun onderbroek, nu nog een paar grote bruine vlekken erin en klaar is kees met dit ongeregeld zooitje van de MFK/REFORMA.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties