30 C
Willemstad
• vrijdag 14 mei 2021 14:49

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | MFK en PNP slaan gesprek COHO af

De coalitiepartijen MFK en PNP willen niet met Knops in gesprek over het COHO. Dat zegt PNP-leider Ruthmilda Larmonie in de Amigoe. Al eerder gaf de nieuwe...

ParadiseFM | Laatste kans om tweede Pfizer prik te krijgen

Dit weekend is de laatste kans om een tweede Pfizer vaccinatie te krijgen. Dat kan alleen nog aanstaande zondag tussen twaalf en vijf ‘s middags bij het...

ParadiseFM | “Akkoord met Corc nog deze maand”

Refeneria di Korsou (RDK) en potentiële nieuwe uitbater Corc zijn er bijna uit. Ze verwachten deze maand nog tot een akkoord te komen. Dat schrijft het Antilliaans...

ParadiseFM | Knops zet lening voor St. Maarten stop

Sint-Maarten krijgt voorlopig toch geen coronasteun, dit keer omdat de regering van het eiland nog steeds niet het wanbestuur van het vliegveld heeft aangepakt. Dat schrijft demissionair...
- Advertisement -spot_img

AD | César Prince naast Wega di number part-time in Eilandsraad

HomeMediaAD | César Prince naast Wega di number part-time in Eilandsraad

Willemstad – ,,Als alles volgens plan verloopt, zal ik per 1 februari aanstaande deeltijds werkzaam zijn in de Eilandsraad (ER). Voor de uren die je daar nuttig besteedt, krijg je een vergoeding.”

Eilandsraadslid César Prince betreurt de stemmingmakerij die is losgebarsten na zijn benoeming bij de Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK). ,,Ik zal dus niet twee banen hebben met twee salarissen – slechts de functie als directeur van de FWNK waarvoor ik al de aanstellingsbrief heb ontvangen.”

Eilandsraadslid Remco Gomez (PAR) vindt de benoeming van Prince een schoolvoorbeeld van politiek nepotisme. ,,Het is wel erg toevallig dat de keuze van Marchena voor deze baan op niemand minder dan op zijn partijgenoot is gevallen.”

,,Als de tijdsdruk zo groot is, kon er een interim- directeur zijn benoemd om gelegenheid te krijgen voor een verantwoorde sollicitatieprocedure.”

Fundashon Wega di Númber Kòrsou (FWNK) lijkt aan een grondige, structurele reorganisatie toe te zijn. Dat kan de nodige tijd nemen, maar er zijn ook problemen die om een snelle oplossing vragen: het veiligstellen van de salarisuitkering van de medewerkers eind deze maand, de indexering van diezelfde lonen en de betaling van extra trekkingen.

Formidabele uitdaging FWNK

Volgens gedeputeerde Frensel Machena (Arbeids- en Sociale Zaken) die de FWNK in zijn portefeuille heeft, was er daarom geen andere optie dan snel een nieuw bestuur aan te stellen dat op haar beurt direct een nieuwe directeur moest benoemen.

De nieuwe topman moet de formidabele uitdaging, die de komende veranderingsprocessen en verbetering van het imago van de FWNK met zich meebrengt, aankunnen. Prince is daarom voorgedragen en aangenomen. Eilandsraadslid Remco Gomez hekelt vooral de gang van zaken in deze kwestie:

,,Er was geen sprake van een open sollicitatie waarbij iedereen kon meedingen naar deze functie. Ik hoop dat deze regering niet nog meer mensen op deze manier gaat benoemen.”

Gomez benadrukt dat het de schending van de beginselen van behoorlijk bestuur is die hem in dit geval stoort.

,,Ik gun Prince een baan. Maar hij had bij een eerlijke, transparante procedure als de beste kandidaat uit de bus moeten komen.”

De combinatie van voltijdsbaan ergens en deeltijdbaan in de Eilandsraad is voor Gomez geen struikelblok:

,,Er zijn meer Eilandsraadsleden die van die mogelijkheid gebruik maken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties