29 C
Willemstad
• dinsdag 27 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

AD | Ceo interCaribbean furieus over beslag

InterCaribbean CEO Trevor Sadler : ,,This is a dirty game”

Willemstad – Trevor Sadler, chief executive officer (ceo) van interCaribbean Airways in de Turks en Caicoseilanden, is furieus over het beslag van de bewindvoerder namens Insel Air.

,,This is a dirty game”, zegt de verder beheerst overkomende ‘gentleman’ meer dan eens in gesprek met het Antilliaans Dagblad. Als hij contact opneemt met de redactie wil hij eerst weten hoe de krant aan het bericht kwam over het executoriaal beslag zaterdag 19 januari op de brandstof van de Embraer EMB 120, die interCaribbean van derden huurt. Het toestel landde die middag op Sint Maarten en zou doorvliegen naar Santo Domingo. Dat gebeurde echter niet omdat de deurwaarder in opdracht van bewindvoerder en Insel beslag legde voor een totaalbedrag van 500.000 dollar.

,,Het is zeker niet correct dat te doen”, zegt Sadler over dat gewraakte beslag, waarvan het vliegbedrijf opheffing eist. Het kort geding daarvoor vindt vandaag plaats door middel van een videoconference tussen Willemstad en Philipsburg.

,,De bewindvoerder had geen recht dit te doen. Wij lijden enorme schade hierdoor en willen vergoeding van die schade. Dit is nergens goed voor: het levert alle partijen meer schade op dan dat het oplevert.”

De ceo wijst er subtiel op dat ook andere, potentiële geïnteresseerden in een overname van Insel Air, dit zien en ervan zullen terugschrikken. Sadler, die duidelijk woedend is op bewindvoerder Rogier van den Heuvel, noemt hem ‘een ongeleid projectiel’.

De bewindvoerder werd in maart 2017 door het gerecht aangesteld in verband met de aan Insel verleende surseance van betaling; hij onderzoekt onafhankelijk of de surseance kans van slagen biedt, adviseert de rechter hierover en komt in een schuldeisersakkoord op voor de belangen van de crediteuren.

De topfunctionaris van interCaribbean wil met nadruk zeggen dat hij en chairman-eigenaar Lyndon Gardiner ‘honest and in good faith’ (eerlijk en in goed vertrouwen) handelen. Zij hadden volgens Sadler alles al klaar – zelf al een commercial – om van start te gaan met de overname van de Insel-operatie. ,,This is a waste of time and money”, aldus de ceo in gesprek met deze krant, doelend op het beslag.

interCaribbean krabbelt terug

Op dé centrale vraag waar het allemaal om draait en die de redactie dan ook aan de directeur voorlegt – ‘Voldoet interCaribbean aan de ondertekende Heads of Agreement en is interCaribbean bereid eraan te voldoen?’ – zegt Sadler nogal omslachtig:

,,Om de vraag over compliance te beantwoorden: omdat de wetgeving nogal is verouderd, definieert het niet precies wat ‘zekerheidsstelling’ is. Maar als ik een document stuur, waarvan u zegt dat het oké is en u legt dit voor aan de rechter en die zegt ook dat het oké is, en het wordt zelfs aangescherpt, maar kort daarop zegt u dat het document niet voldoet aan alle vereisten, hoe komt dat over?”

Sadler zegt dat de Heads of Agreement ‘op straat ligt’. ,,Iedereen kan het lezen. Daarin staat dat als wij niet instemmen met de voorwaarden, wij niet hoeven te voldoen door middel van de SPA (Shares Purchase Agreement, red.).”

In het Engels schrijft de ceo het in een whatsapp-bericht aan deze krant als volgt: ,,The main agreement is in the public domain. You can read to understand (that, red.) if we do not agree to the conditions precedent, we do not have to complete the purchase via the SPA.” Om daar aan toe te voegen: ,,So you must ask yourself how the court can decide in its judgement that Insel can sue interCaribbean.”

Volgens Sadler moet men zich dus ernstig afvragen hoe een gerecht kan beslissen dat Insel in staat wordt gesteld om interCaribbean te sueën. ,,So how is it that the judge can decide that interCaribbean would owe anybody anything.”

Wat de directeur bewindvoerder Van den Heuvel en dus ook het gerecht verder verwijt is dat zij zich bezighouden met hoe te sueën en hoe een boete (de toegekende dwangsom van 500.000 dollar) los te krijgen door gunstig in eigen voordeel – ‘conveniently’ – niet in te stemmen met de geboden zekerheid, in plaats van te focussen op de overnamedeal zelf.

,,Ik nodig u uit om artikel 1 van de HoA te lezen”, zegt Sadler bij herhaling tegen het Antilliaans Dagblad. Anders dan wat de ceo van interCaribbean beweert, hebben de media de overeenkomst van 16 november echter niet ontvangen en is er – voor zover bekend – ook niet uit gepubliceerd. Het betreft de HoA tussen interCaribbean, het Land Curaçao (als kredietverstrekker), de aandeelhouders en Insel Air.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

3 reacties

 1. @ E,

  The best way to blow up a deal is to do what Rogier did. Insel fully depends on Inter Caribbean, so you don’t start a partnership by causing huge financial damage and delay in what eventually be your own company.

  It is 100 % clear to me that Rogier has no clue how to conduct normal business. It is Insel which, through their own mistake, ended up in financial trouble. In cases like that you have nothing to demand, you should be happy with what you can get. But you don’t start behaving like a spoiled kid.

  And since Rogier is sending invoices of well over 400 NAF per hour I am really curious how much he has taken out of Insel over the last 3 years. It must be a fortune.

 2. Er werken nog enkele tientallen mensen bij Insel Air dat nog 1 vliegtuig heeft dat om de haverklap defect is. Deze toko, zorgvuldig omgebracht door de leeghoofden Edward ‘Stella van Rijn’ Heerenveen en Jurgen ‘car rental’ Lippinkhof is nog kleiner dan Divi Divi maar desondanks heeft Ruggenaath er 30 miljoen belastinggeld in gestoken.

  30 miljoen belastinggeld, die in maandelijkse termijnen al bijn 3 jaar wordt overgemaakt naar de hockey bal Jeroen van de Heuvel.

  Jeroen van de Heuvel, die zijn lucratieve verdienmodel in stand houdt door zich vast te klampen aan een ander kutmaatschappijtje dat 10 miljoen beloofd, uitgestreken over 10 jaar, ter betaling van schulden van meer dan 200 miljoen!

  En intussen lopen de veliezen en schulden van Insel Air, met de kosten van 90 man personeel die niet eens in het ene overgebleven vliegtuig passen!, maandelijks verder op.

  Maar commissaris Karel Frielink zag dat het goed was en commissaris Henry van der Kwast zuipt zich iedere avond in de Heeren een stuk in zijn kraag.

 3. If everything was ready like the CEO says, then why did he not go through with the deal?

  I think he might be lying about that part. Maybe nothing was ready.
  So this is the reason why Rogier has sued them. It does indeed look like a ‘dirty game’, but he is just doing the job.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -