AD | RvM: Algehele verplichtingenstop

De RvM is afgelopen woensdag akkoord gegaan met het voorstel van Gijsbertha, waardoor tot eind februari een algehele verplichtingenstop geldt | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De Raad van Ministers heeft het besluit genomen per direct een algehele verplichtingenstop in te voeren. Dit houdt in dat de regering voorlopig geen nieuwe financiële verplichtingen kan aangaan.

De stop geldt in ieder geval tot eind februari, wanneer een commissie belast met het doorlichten van de begrotingen vanaf 2019 tot en met 2021 haar werkzaamheden heeft afgerond en verslag heeft uitgebracht aan de minister.

In een brief van 21 januari 2019 aan zijn collegaministers stelt minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën dat de genoemde begrotingen in verband met het opzetten en implementeren van het integraal herstelprogramma van de regering, grondig geanalyseerd dienen te worden.

,,Hoewel de begrotingen vanaf 2019 tot en met 2021 aan de normen van de Rft (Rijkswet financieel toezicht, red.) voldoen, bestaat er toch behoefte aan een kritische doorlichting van deze begrotingen”, zo stelt Gijsbertha. ,,Dit is mede ingegeven vanwege het feit dat zowel de Raad van Advies als het Cft (College financieel toezicht, red.) veel opmerkingen hebben over de begroting en meerjarenramingen. Zoals u weet, kennen de begrotingen weinig vrije beleidsruimte.”

Op 18 december 2018 is Rignald Carolina belast met de opdracht om binnen twee maanden deze doorlichting uit te voeren. Ook in de commissie zit de secretaris-generaal van het ministerie van Financiën, een vertegenwoordiger van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten en een vertegenwoordiger van Soab.

Gezien de ‘doorlooptijd van de doorlichting en de voortvarendheid van de werkzaamheden van de commissie’, stelt Gijsbertha de andere ministers voor om akkoord te gaan met het voorlopig invoeren van een algehele verplichtingenstop totdat de commissie zijn werkzaamheden heeft afgerond en verslag aan de minister heeft uitgebracht per eind februari 2019.

Ook vraagt de minister van Financiën de Raad van Ministers akkoord te gaan met 100 procent voorafgaand toezicht met ingang van 1 maart 2019, totdat de ministeries onder anderen zijn versterkt met internal auditors.

De Raad van Ministers is afgelopen woensdag akkoord gegaan met het voorstel van Gijsbertha, waardoor in ieder geval tot eind februari een algehele verplichtingenstop geldt.

Bron: Antilliaans Dagblad

10 Reacties op “AD | RvM: Algehele verplichtingenstop

 1. @Maurice
  Begrijpend lezen is ook een kunst.

 2. Volgens @Jan, krijgt die faudeur Franklin Chebu Sluis 50,000 per maand. Is dat inclusief AOW? Want Sluis heeft allang de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Het zou hem sieren als hij in elk geval zijn AOW aan een goed doel besteed en dan bedoel ik niet een 2 x per jaar reis naar Suriname voor een Winti ceremonie.

 3. Ok, Fox, dus dat statenlid is geen dj of dansleraar maar een zanger.

  Maakt een wereld van verschil ja.

  In plaats van dansend gaan we zingend ten onder!

 4. Ook heel irritant is om elke dag hetzelfde te herhalen. Die zogenaamde dansleraar waar Jan elke dag melding van maakt, is nog altijd ook nog op hbo niveau afgestudeerd en nee niet op een dansacademie. In ieder geval altijd nog beter opgeleid dan de meeste idioten bij Kdnt en MFK. Misschien kan een rondje Google of FB jouw kennis vergroten? Daarnaast is de ook dagelijks genoemde dj bij mijn weten geen dj, maar een populaire zanger van Curaçaose muziek. Dus ook deze info klopt niet. De rest verwijs ik naar het land der fabelen. Bedenk eens iets nieuws of constructiefs. Of beter nog….je hoeft niet te reageren.

 5. Jan Haarlem

  Mijn naangenoot heeft gelijk, ?

 6. De Rechtsstaat

  Wahaha, Mosseljongen boytoy van Schotte.

  Is om te gieren.

 7. de Knokploeg

  Zeg Mossel, die Gerrit moet jou wel heel hard van achteren genomen hebben of niet? Zet je over die schaamte heen en ga weer eens een de straat op jongen. Ontmoet weer eens wat mensen, misschien dat je dan weer een beetje in touch komt met de huidige post-Schotte realiteit.

 8. Abraham Mossel

  @ Jan, valse voorlichting en leugens incl fake berichten rond sturen is ook een vak, kijk eens in je onderbroek of je nu een jongetje bent of een meisje, je kan ook een kween zijn, zo te zien aan je nep ingezonde stukjes. over tot de orde van de dag. Gerrit de Raaf heeft vandaag bezoek uur, Jan gaat hem een stukje zeep brengen voor het weekend, dan is het feest in de SDKK

 9. Freedomwriter

  @ Jan. Ongelooflijk…als je erover nadenkt. Een dansleraar en een DJ in het parlement! Een parlement die op hoog niveau dient te functioneren en zelf wetten dient te maken en die van de overheid dien te reviseren voor de vooruitgang van het land. Geen wonder dat het zo verkeerd gaat.

 10. Window dressing!

  Want we betalen fraudeur Franklin Sluis nog steeds 50,o00 per maand bij Bureau Post, en in dezelfde toko maandelijks een veelvoud daarvan aan nietsnutten van vriendjes van Alvin Daal en Suzy Romer, die zij daar geparkeerd hebben.

  Nog steeds sturen we dansleraren, dj’s en huisartsen (in een groep van 8!) op peperdure dienstreis naar een hi-tech verkeersbeurs.

  Nog steeds laten we AlKLM Walle maandelijks op kosten van de belastingbetaler haar kinderen in Nederland bezoeken, business class / 5 sterren hotel.

  Verplichtingenstop? Get serious!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *