AD | Centrale quarantaine in Buddy Dive Resort

Bonaire Buddy Dive Resort | Antilliaans Dagblad

Kralendijk – Bij het Buddy Dive Resort zijn in totaal drie verschillende opvangplaatsen in gereedheid gebracht om mensen die gisteren terugkeerden naar Bonaire twee weken in quarantaine te kunnen houden.

Het betreft een groep van 37 personen van een KLM-vlucht uit Nederland en 7 passagiers van een van EZ Air-vlucht uit Colombia, allen ingezetenen van Bonaire. Het gaat onder meer om patiënten die medisch waren uitgezonden en nu klaar zijn met hun behandeling en personen die terugkeren omdat zij een essentieel beroep uitoefenen, zoals medisch personeel of andere hulpverleners.

De Boeing 777 van de KLM vertrok zoals gepland om 13.00 uur plaatselijke tijd uit Amsterdam. De 37 passagiers kregen een zak vol met eten en drinken mee omdat er tijdens de vlucht geen maaltijden en dranken geserveerd zouden worden. Volgens een van de passagiers had men, in tegenstelling tot wat er van officiële zijde werd verteld, geen medische verklaring hoeven in te leveren, maar er moest wel een verklaring worden ondertekend dat ze in de quarantaine zouden blijven. Welke opvanglocatie was op het moment van vertrek nog niet bekend.

De mensen die in Buddy Dive Resort worden ondergebracht mogen het gebouw niet verlaten, zij moeten zelf koken, zelf schoonmaken en ze mogen geen bezoek ontvangen. Er is hen een buddy toegewezen waarmee zij contact kunnen onderhouden. Er is bewaking op het terrein. Alles wat er bij Buddy Dive binnenkomt, zoals kleren en huishoudelijke artikelen, mag niet meer van het terrein af. Alles wordt genoteerd en na afloop moet alles worden weggegooid. Tijdens de rondleiding gisterochtend kon de aanwezige pers zien en horen dat er aan alles is gedacht om mogelijke besmetting op te sporen en, zo nodig, verspreiding te voorkomen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Centrale quarantaine in Buddy Dive Resort

  1. Quarantaine in het Buddy Dive Resort, dat is niet verkeerd, het is wel zo dat de Hollanders nu voor het zeggen hebben op Bonaire dus die zorgen wel goed voor zich zelf natuurlijk.

    Hier willen ze ook Resorts en ook Campo Alegre inrichten voor quarantaine. Het is al bekend dat Nederlanders en Amerikanen als het moet in een luxe resort worden ondergebracht en Venezolanen in Campo Alegre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *